Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inför Premier League 2012/13 (13): Wigan Athletic FC

Manager: Roberto Martinez

ANNONS
Hemmaplan: DW Stadium (25,138)
Snittplacering: 14,4 (15 – 16 – 16 – 11 – 14)

:::

Strategi

Wigan arbetar med väldigt små medel och endast två faktorer har hållt dem kvar i Premier League alla dessa säsonger: Dels ett väl fungerande scoutningssystem, och dels en taktik som lyckats hålla dem med näsan ovanför nedflyttningsstrecket. Wigans konkurrensfördel vad gäller scoutningen har börjat avta, den är alltför lätt för konkurrenterna att kopiera, varmed taktiken blir allt viktigare.

Taktik

Wigan såg under förra säsongen under lång tid ut att vara alltför djupt sjunkna i nedflyttningsträsket för att kunna komma ur det. Laget var alltför öppet bakåt och hade hopplöst svårt att prestera något direkt målfarligt framåt. Men under våren hittade Martinez till sist rätt, laget gick över till en backlinje baserad på tre centrala backar, och helt plötsligt fick man möjlighet att sätta en helt ny press på motståndarna. Var detta en tillfällig åtgärd – Roberto Martinez har gjort sig småkänd för att tinkra med taktiken – eller har Wigan nu hittat sin grunduppställning?

ANNONS

:::

Transfers

Tappet av Mohamed Diame till West Ham är ett tungt tapp och innebär att Wigan rimligtvis måste försöka förstärka mittfältet den här sommaren. I övrigt får klubben hoppas att de lyckas behålla sina två anfallare, Victor Moses och Hugo Rodallega. I så fall borde den här sommaren först och främst gå ut på att förstärka backlinjen.

Nyckelfråga

Lyckades Roberto Martinez under vårsäsongen hitta en taktik som han den här säsongen har möjlighet att tillämpa redan från säsongsstart?

Nyckelspelare

Gary Caldwell. Hjärtat i Wigans försvar, en riktig kämpe men också med lite oanade tekniska färdigheter. Så länge Wigans anfall inte levererar i högre utsträckning så blir Caldwells arbete med att hålla ihop backlinjen desto viktigare för Wigan.

:::

Wigan som seriefigur: John Cage

En udda karaktär till och med i den udda serien Ally McBeal. Å ena sidan genialisk men å andra sidan socialt outvecklad. Men tveklöst både en sympatisk och varmhjärtad karaktär som däremot har väldigt svårt att bli tagen på något större allvar i en konkurrensinriktad värld.

ANNONS

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Säker mark. Det börjar bli lite upp till bevis för Roberto Martinez och Wigan. De har befunnit sig i nedflyttningsträsket ett par säsonger i rad nu, trots att många menar att de egentligen är ett bättre lag än så. Där finns en idé om att spela attraktiv fotboll, men den behöver också bli mer effektiv.

Mitt tidiga tips: 14

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-08 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto