Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (16): Aston Villa FC

Peter Hyllman

Manager: Paul Lambert
Hemmaplan: Villa Park (42,788)
Snittplacering: 8,6 (16 – 9 – 6 – 6 – 6)

:::

Strategi

Den centrala biten i Aston Villas strategi är och förblir deras produktiva ungdomsstrategi, något som gjort dem förhållandevis konkurrenskraftiga under ett flertal år. Dessförinnan drog Aston Villa på sig höga lönekostnader i ett fruktlöst försök att konkurrera om Champions League-platserna, men ägaren Randy Lerner har börjat dra åt svångremmen. I övrigt drivs Aston Villa av en något oklar strategi, vilket delvis förklarar deras nutida problem, vad avser såväl taktik som scoutning.

Taktik

Paul Lambert är Aston Villas tredje manager på tre säsonger, en omständighet som naturligtvis inte borgar för taktisk kontinuitet. Aston Villa som bäst, under Martin O’Neill, var ett snabbt och direkt spelande lag, och vad som är positivt med Lambert är att det var med i huvudsak en sådan taktik som han förde upp Norwich från League One till Premier League på två säsonger, samt med marginal höll dem kvar där.

Annons

:::

Transfers

Försvar och anfall ser i nuläget mer än godkänt ut för Aston Villa, inte minst efter att Brett Holman anslutit till klubben. Det är framför allt på centralt mittfält som laget skulle behöva förstärkas med lite mer kreativ kompetens. Lambert har börjat adressera denna frågeställning med värvningen av Feyenoords Karim El-Ahmadi. Aston Villas nuvarande mittfält är något utav ett lapptäcke efter Houlliers och McLeishs respektive framfart, så en utrensning är inte helt osannolik.

Nyckelfråga

Kan Paul Lambert vända på Aston Villas negativa trend och utföra samma arbete med dem som han under liknande förutsättningar gjorde med Norwich?

Nyckelspelare

Charles N’Zogbia. Väldigt mycket vore vunnet för Aston Villa och Paul Lambert om de kan få igång N’Zogbia. Det skulle skapa ett offensivt hot från båda kanterna, öka Aston Villas offensiva alternativ, och bättre än tidigare länka ihop mittfält och anfall.

Annons

:::

Aston Villa som seriefigur: Al Bundy

Al är den klassiske mannen av lägre medelklassbörd som arbetar och sliter utan att se någon större nytta med det, fångad i en familj som han har lite svårt att respektera, och vars enda form utav självkänsla kommer från att drömma om idrottsliga prestationer från förr, samt från möjligheten att då och då få jäklas lite med sina grannar.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Övre halvan. I grund och botten har Aston Villa en bra men också rätt obalanserad spelartrupp. De ska inte befinna sig i närheten av nedflyttning som de gjorde under förra säsongen, men jag tror samtidigt det kommer ta något år eller två innan de är uppe och på allvar konkurrerar om de europeiska cupplatserna.

Mitt tidiga tips: 10

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-09 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto