Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Premier League 2012/13 (18): Arsenal FC

Manager: Arsene Wenger

ANNONS
Hemmaplan: Emirates Stadium (60,361)
Snittplacering: 3,4 (3 – 4 – 3 – 4 – 3)

:::

Strategi

Arsenals strategi förblir vad den varit de senaste dryga fem åren. Ett försiktigt agerande på transfermarknaden, en ytterst konservativ lönepolicy, och en hög tilltro till de egna unga talangerna. Det är en strategi som först och främst är avsedd att kunna garantera fortsatt Champions League-spel, men det är också en strategi som visat sig otillräcklig för att på allvar kunna utmana om Premier League-titeln.

Taktik

I samband med Cesc Fabregas flytt till Barcelona så gick det också att börja skönja en viss justering av Arsenals taktik, mot ett snabbare och mer direkt anfallsspel till större del baserat på lagets kantspel. Det var till fördel för laget och gav också Robin van Persie större ytor. Defensivt förblir dock Arsenal suspekta. Tack vare sitt bollinnehav släpper de till relativt få chanser, men defensivt taktiskt blir de chanser de faktiskt släpper till desto mer öppna. Det är en svaghet som måste åtgärdas.

ANNONS

:::

Transfers

Till skillnad från förra sommarens debacle så har Arsenal och Arsene Wenger varit mycket aktiva tidigt under det här transferfönstret. Redan har två bra värvningar gjorts klara i form av Olivier Giroud från Montpellier samt Lukas Podolski från Köln. Arsenal söker en andremålvakt samt borde vara på marknaden för en defensiv mittfältare samt möjligen en vänsterback. I övrigt beror väldigt mycket på om Arsenal lyckas förlänga kontraktet med Robin van Persie eller ej. I nuläget något som verkar mycket osannolikt.

Nyckelfråga

Kan Arsene Wenger den här säsongen kombinera förra säsongens vilja med konsekvent förmåga?

Nyckelspelare

Robin van Persie. Baserat på förra säsongens prestationer så kan man så klart hävda att van Persie är Arsenals överlägset mest betydelsefulle spelare. Men den här sommaren är han viktig på ett helt annat sätt. Hans vara eller inte vara i klubben kommer att påverka Arsenals utsikter inför kommande säsong i hög utsträckning.

ANNONS

:::

Arsenal som seriefigur: Larry David

Den lätt koleriske karaktären Larry lever ett liv präglat av pessimism och till viss del cynisk egoism. Övertygad om sin egen förträfflighet förspiller han sällan någon chans att högljutt förklara för sin omgivning vad han för tillfället tycker om just dem, eller att oja sig över hur personer eller bara omständigheterna i största allmänhet konspirerar mot honom.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Champions League. Arsenal gjorde det väldigt bra som lyckades kvalificera sig till Champions League den här säsongen. Till stor del var man däremot behjälpt av att flera av lagets konkurrenter underpresterade, vilket inte är något man kan räkna med igen. Arsenal har know-how att greja Champions League, men saknar kvaliteten att utmana om ligatiteln.

Mitt tidiga tips: 4

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-10 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto