Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Premier League 2012/13 (19): Man Utd

Manager: Alex Fergusson

ANNONS
Hemmaplan: Old Trafford (75,811)
Snittplacering: 1,4 (2 – 1 – 2 – 1 – 1)

:::

Strategi

Man Utds genomtänkta strategi för att konkurrera med betydligt mer resursstarka motståndare är att investera i en bred spelartrupp, snarare än på enskild spets, samt att först och främst rikta in sig på yngre spelare som har möjlighet att utvecklas och förädlas i klubben. Med Englands största arena för klubbfotboll, bland världens mest kommersiellt gångbara varumärken inom idrott samt höga TV-intäkter så har Man Utd de ekonomiska förutsättningarna att upprätthålla såväl position som hög kvalitet.

Taktik

Det finns två sätt att betrakta Man Utds defensiv förra säsongen. Å ena sidan var det stabiliteten i defensiven som först och främst möjliggjorde för laget att konkurrera hela vägen med Man City om ligatiteln, som förde dem tillbaka in i kampen från ett rätt tufft underläge. Å andra sidan var det den fläckvisa ojämnheten, måhända orutinen, i försvaret som till sist kostade dem ligatiteln. Offensivt är Man Utd mångsidiga, och stundtals under den gångna säsongen visade man upp en högre grad av mångsidighet än tidigare. Men bristen på centrala offensiva alternativ på mittfältet har i vissa stunder begränsat Man Utd, och försvårat för laget att kontrollera matchbilden.

ANNONS

:::

Transfers

Man Utd har, klubbens vana trogen, agerat tämligen snabbt och tidigt under det här transferfönstret. Två värvningar har redan gjorts, som båda på varsitt sätt adresserar hålet på Man Utds offensiva mittfält – Shinji Kagawa från Dortmund och Nick Powell från Crewe. Det ryktas frekvent om att Man Utd söker en vänsterback som ersättare eller komplement till Patrice Evra, och Evertons Leighton Baines verkar mest aktuell. I övrigt skulle jag tro att det först och främst är ytterligare balansmittfältare att komplettera Michael Carrick som står på agendan.

Nyckelfråga

Finns det vidare utvecklingspotential i Man Utds nya lagbygge?

Nyckelspelare

Wayne Rooney. Det går inte att komma ifrån Wayne Rooneys betydelse för Man Utd, såväl som anfallare som något utav lagets talisman. Det är med hjälp av Rooney som Man Utds anfall i sina bästa stunder blir fritt flödande oemotståndligt. Problemet är att det kräver ett understöd bakifrån som delvis saknats de senaste säsongerna.

ANNONS

:::

Man Utd som seriefigur: Denny Crane

Den tidigare briljante advokaten i Boston Legal med en självupptagen förkärlek både för att säga och att höra sitt eget namn, och för att påpeka för var och en att han aldrig förlorat ett fall. Det gör han fortfarande inte, trots en tilltagande demens, men med hjälp av charm, list och en och annan hållhake på vissa domare så går det mesta vägen.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Titeln. Det skulle gå att något pretentiöst hävda att någon annan målsättning skulle aldrig vara aktuell för Man Utd. Men om man förra säsongen förlorade ligatiteln på målskillnad så får det väl anses vara ännu mer fallet. Räkna med att Man Utd och Alex Ferguson som vanligt säljer sig väldigt dyrt i ligan.

Mitt tidiga tips: 2

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-11 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto