Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nya betyg på Premier Leagues senaste värvningar

Så är man då till sist tillbaka från ett snorvarmt New York. Värmen tänker jag däremot inte klaga på, den var bara välkommen, även om kostymbyxa och skjorta knappast var  den optimala klädseln, men jag hade ju klarat mig utan jetlagen som fortfarande sitter i kroppen.

ANNONS

Men men, dags att ta ännu en runda med att sammanfatta och utvärdera de värvningar som gjorts i Premier League under juli, som en uppföljare till bloggen jag skrev den 1 juli. Efter det här kommer jag kunna hålla det här igång dag för dag.

Likt jag poängterade redan förra gången så tar jag i de här utvärderingarna inte hänsyn till huruvida värvningen var ekonomiskt lyckad, utan jag håller bara ögat på huruvida den faktiskt fyller ett sportsligt syfte. Endast om där finns en alltför uppenbar alternativkostnad till värvningen (”man hade kunnat värva tre andra spelare istället” typ) så blir det till en i det här sammanhanget relevant aspekt.

Och det är naturligtvis alltid lika klokt att hålla reda på att vad som betygsätts inte är spelaren ifråga, utan värvningen.

:::

Berömlig (+++++)

Jan Vertonghen – Tottenham, £10m. Ordentlig symbolvärvning och kvalitetshöjare till Tottenhams mittförsvar. Kan mycket väl passa in som handen i handsken i ett Villas-Boasifierat försvarsspel i Tottenham. Vi säger som med Kagawa, svårt att hitta argument mot den här värvningen.

ANNONS

:::

Med beröm godkänd (++++)

Danny Guthrie – Reading, fri. Reading gör ett litet fynd på den något mer skuggade delen av transfermarknaden genom att plocka hem Guthrie gratis från Newcastle, en i mina ögon mycket mångsidig och kompetent mittfältare som kommer göra mycket nytta för Reading.

Ji-Sung Park – QPR, £2,5m. QPR ger ju lite intryck av att köpa väldigt impulsivt och lite grann av ”första bästa”. Men med Park har de i alla fall köpt en spelare av vilken man precis till millimetern vet exakt vad man får, och i just det här fallet så råkar det vara precis vad QPR behöver.

Pavel Progrebnyak – Reading, fri. Om Progrebnyak öser in mål med samma typ av effektivitet som han gjorde under våren för Fulham så är det naturligtvis en lysande värvning för Reading. Nu tror jag att Progrebnyak kommer vara bra men inte fullt så bra.

ANNONS

Gylfi Sigurdsson – Tottenham, £8m. Gränsar väl egentligen till en fempoängare den här värvningen också, men i och med att Tottenham har varit så fräcka att ännu inte ha gjort sig av med vare sig Modric eller van der Vaart så sätter jag av behovsskäl bara en fyra på den här värvningen.

:::

Väl godkänd (+++)

Gael Bigirimana – Newcastle, £1m. En mycket talangfull defensiv mittfältare som fick mycket speltid i Coventry förra säsongen och som spåddes en lysande framtid där. Newcastle fortsätter taktiken att värva ungt, och tanken är väl att den här killen truppmässigt ska ersätta Danny Guthrie.

Fabio Borini – Liverpool, £10,5m. Intressant värvning av Liverpool, som utan tvekan är i behov av att förstärka och komplettera sin anfallsuppsättning. Borini var tidigare i Chelsea, utan att lyckas slå igenom, och gjorde därefter hyfsat bra ifrån sig under sin tid i Roma. Återstår att se hur väl han lyckas i Premier League, men Brendan Rodgers bör ha bra koll på killens kapacitet.

ANNONS

Carlos Cuellar – Sunderland, fri. Inte en dum värvning av Martin O’Neill, som ju känner väl till Cuellar från sin tid i Aston Villa. Sunderlands försvar behöver solidiferas och där kan Cuellar bidra. En värvning som kort och gott är att betrakta som riskminimerande.

Steven Davis – Southampton, fri. Den här värvningen gillar jag, en rutinerad central mittfältare som de senaste fyra åren varit väldigt framgångsrik i Rangers norr om gränsen. Han kommer att komplementera Southamptons mittfält på ett utmärkt sätt.

Karim El Ahmadi – Aston Villa, £2,5m. Paul Lamberts första värvning där han ser till att förstärka lagets defensiva mittfält. Det är klokt tänkt, det är inte minst där som Aston Villa behöver förstärkas. Marockanen är kanske inte en helt etablerad spelare, men visad god talang i såväl Twente som Feyenoord.

ANNONS

Jose Manuel Flores Moreno – Swansea, £2m. En i mina ögon mycket intressant värvning till backlinjen av Swansea. En spelskicklig mittback som tidigare bedrev sitt arbete i Genoa. Det finns gott om utrymme för att förstärka Swanseas försvar, och där kan ”Chico” bidra.

Hugo Rodallega – Fulham, fri. En trea med god potential att egentligen vara något högre. En riktig kvalitetsanfallare som jag under åren trott att större klubbar än Fulham skulle hugga på. Har väl svalnat av något under det senaste året, men kan en ny klubb kanske hetta till det igen?

Nicky Shorey – Reading, fri. Vänsterbacken Shorey återvänder till klubben där han spenderat överlägset mest tid och spelat flest matcher. På vänsterbacken blir han ett värdefullt tillskott för Reading, en stabil spelare som kommer vara nyttig utan att för den sakens skull vara spektakulär.

ANNONS

:::

Godkänd (++)

Jacob Butterfield – Norwich, fri. Meh, jag vet inte. Förvisso talangfull mittfältare som haft ett par bra säsonger med Barnsley i The Championship, men jag betvivlar att det här är vad Norwich behöver i nuläget. Men för all del, det kan bli bra också.

Jonathan de Guzman – Swansea, lån. En klart intressant lånvärvning av Laudrup, under vilken de Guzman har spelat förut. Han tillhör egentligen Villareal, där han förviss inte har gjort någon större succé, men möjligen passar han bättre in i Swanseas passningsbaserade stil.

Matthew Lowton – Aston Villa, £3m. Högerbacken har varit en svag position för Aston Villa ett bra tag, och det här är definitivt en värvning åt det hållet. Lowton har under säsongen varit en av Sheffield Uniteds bättre spelare, och steget till en större klubb känns naturligt, men samtidigt riskfyllt.

ANNONS

Steven Naismith – Everton, fri. Everton har varit och fyndat i det skotska konkursboet Rangers och lyckades väl komma därifrån med en av de bättre varorna. Men som en mer djupt liggande anfallare så undrar jag ju hur han passar ihop med Tim Cahill.

:::

Underkänd (+) – eller betydelselös

Sean Goss – Man Utd, £100k. Med Kamrat Linhems ord: ”Liten central mittfältare,och eftersom det är en Exeterprodukt är han passningskicklig. Spännande talang.” Well, det lär vara några år kvar innan vi eventuellt får se honom sparka hem en ligatitel till Man Utd.

Jamie Ness – Stoke, fri. Känns inte så lite som att Stoke plockade över Ness från katastrofboet Rangers mest bara för att de liksom kunde. Högst oklart vad Ness egentligen har att bidra med till Stokes kommande kampanjer.

Pierce Sweeney – Reading, okänt. Är väl som mest att betrakta som en försvarare för framtiden för Reading, en 17-åring värvad från den irländska klubben Bray. Men så särskilt högljudd i Premier League den här säsongen lär han inte bli.

ANNONS

:::

Varsågoda att tycka till om något som jag med goda skäl misstänker att väldigt många har väldigt starka åsikter om.

:::

Senare ikväll, en extrablogg som går igenom mediala och fotbollsmässiga aspekter på Man Utds introduktion på New York-börsen. Endast för den särskilt intresserade skulle jag säga.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-17 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto