Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sean O’Driscoll är Nottingham Forests nye sheriff

Peter Hyllman

Om vi ska tro kuwaitiska källor så är familjen Al-Hasawis, närmare bestämt Fawaz Al-Hasawi, köp av Nottingham Forest enbart goda nyheter för klubben, och något som betyder större möjligheter för framgång:

”Fawaz Al-Hasawi is very loyal to all the players and I think he will do a lot for Nottingham Forest. /…/ He put a lot of money in this club, helping the players and supporting them and sometimes he supported the national team with money.”

Ägarskapet av Nottingham Forest har varit oklart ända sedan dess att den tidigare ägaren Nigel Doughty gick bort i februari. Men för bara någon vecka sedan blev det alltså klart att Al-Hasawi köpte klubben från Doughtys dödsbo, och många var de i och runt klubben som prisade gud, för nu kom äntligen skatteåterbäringen.

Givet att de nya ägarna tog över med endast en dryg månad kvar till säsongsstart så var det ett riskfyllt första beslut att sparka Steve Cotterill, men det lät ju ändå, när ägarna strax därefter gick ut och menade att de skulle tillsätta ”an iconic name”, som om de hade ett specifikt och etablerat namn i åtanke att ta över klubben.

Annons

Några dagar sedan annonserades beslutet att Sean O’Driscoll tar över som manager för Nottingham Forest.

:::

Vem?

Tja, det är så klart en billig poäng att göra sig lustig över kontrasten mellan ägarnas uttalande och O’Driscolls relativa brist på namnkunnighet, men lite oroande är det ju att de nya ägarna har en viss tendens att vara stora i orden på ungefär samma sätt som Blackburns.

Lite orättvist mot Sean O’Driscoll kan det i och för sig vara. Låt gå att han kanske inte är särskilt känd i termer av namn, men han är ju allt annat än en inkompetent manager. Han inledde med ett dugligt arbete i Bournemouth för att därefter, med en väldigt begränsad budget, ta upp Doncaster Rovers från League One och göra dem till ett etablerat Championship-lag.

Kanske anger ändå Al-Hasawi själv de främsta skälen till att de valde just O’Driscoll – de talar om hans passion för Nottingham Forest, hans kunnande om fotboll och då specifikt om The Championship.

Annons

Vad man så här i efterhand kanske mest undrar är vad som i det avseendet skiljer honom från Steve Cotterill?!

:::

Givet läget, att den nye managern bara har tre veckor på sig att bygga sitt lag inför säsongsstart, så var Sean O’Driscoll ändå kanske det bäst lämpade namnet.

Man kan med viss säkerhet hävda att i ett sådant läge är kunskap om klubben och kännedom om spelarna en väldigt betydelsefull egenskap, och just det mer än något annat talar för O’Driscoll.

Efter sin tid i Doncaster och fram till dess att han i maj rekryterades som manager till Crawley Town, var han nämligen coach för a-laget i Nottingham Forest, under Steve Cotterill.

Med andra ord, han känner till klubben, han känner till spelarna, han vet vad som motiverar och vad som inspirerar dem, och på så vis har han alla möjligheter att få en snabb och bra start med laget.

Annons

En helt ny manager behöver en inkörssträcka, en landningsbana om man så vill, och tid på sig att forma sin idé om hur han vill ställa upp laget. O’Driscoll har redan en sådan idé färdig. Han vet redan om att Forest har för många anfallare, för få försvarare, och ett mittfält som behöver fräschas upp, och inte minst vet han redan om vad han ska göra åt det.

Sean O’Driscoll har gjort sig känd för en offensiv fotboll byggd runt ett kreativt passningsspel. Det är en typ av positiv fotboll som supportrarna på City Ground länge har velat hitta tillbaka till.

Inte minst är O’Driscoll också spelarnas val. När de nya ägarna enligt uppgift hörde sig för bland spelarna om vem de helst ville ha till klubben, så nämnde många av spelarna just Sean O’Driscoll.

:::

Kanske är det fel sätt att se på det att vara skeptisk för att ägarna först sade sig söka efter ett “stort namn” för att därefter landa för Sean O’Driscoll.

Annons

Kanske är det snarare så att man ska betrakta det som en styrka, att de först gick för standardlösningen och intervjuade stora namn (namn som Harry Redknapp, Mick McCarthy, Glenn Hoddle och Roy Keane var samtliga på tapeten), men hade insikten och karaktärsstyrkan att därefter anställa det bästa tillgängliga namnet.

Att glaset med andra ord är halvfullt.

:::

Konkurrensen blir hårdare än någonsin i The Championship den här kommande säsongen. Men räkna inte bort Nottingham Forest från kampen om playoff- och uppflyttningsplatserna.

Det har jag å andra sidan sagt tidigare. Men kanske är det i år som skatteåterbäringen faktiskt kommer.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-22 05:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto