Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tio spelare i Premier League med något att bevisa den här säsongen

Juli har så fått ge vika för augusti, vilket naturligtvis innebär att vi kryper allt närmare avsparken på den nya fotbollssäsongen. Allt detta samtidigt som OS kryper vidare.

Sommaren är en tid för förberedelser. Och det är naturligtvis inte bara vi supportrar som förbereder oss för den nya säsongen, genom att hålla örnkoll på hur spelartrupperna förändras, nosa rätt på varenda rykte som cirklar runt därute och bedöma våra lags respektive chanser. Även spelarna håller precis som bäst på att förbereda sig, med hård träning och lättare matchspel.

Samtidigt är det också att spelarna har lite olika förutsättningar för sina respektive förberedelser. Vissa spelare gjorde väldigt bra ifrån sig förra säsongen och kan förbereda sig inför nästa säsong med gott självförtroende och en positiv känsla. Många andra spelare hade genomsnittliga säsonger och kan förbereda sig inför nästa säsong som inför vilken som helst.

Sedan finns det också de spelare som förbereder sig inför en säsong under vilken de har något att bevisa, antingen för sig själva eller för andra. Och det är om dessa spelare den här bloggen handlar, de tio spelarna i Premier League med mest att bevisa under den kommande säsongen.

:::

(10) Franco Di Santo, Wigan

Wigans trupp ser bara tunnare och tunnare ut, inte minst med försäljningen av Hugo Rodallega till Fulham. Di Santo är en av de anfallare Wigan kan ersätta honom med. En gång i tiden ansedd som väldigt lovande, och av det skälet värvad av Chelsea. Men därifrån har Di Santo haft väldigt svårt att etablera sig, och nu är det nog bära eller brista i Premier League.

(9) Charles N’Zogbia, Aston Villa

Den första säsongen i Villa är väl bara att glömma för N’Zogbia, men å andra sidan var kanske heller inte förutsättningarna de bästa. En gång är ingen gång, men N’Zogbia måste den här säsongen visa att förra säsongen var ett undantag och en tillfällighet. Annars börjar det snarare se ut som ett mönster. Villa är en större klubb än Wigan, klarar N’Zogbia av klivet?

(8) Michael Essien, Chelsea

För några år sedan en av världens absolut bästa balansmittfältare, men därefter har skadorna förstört mycket av Essiens karriär. Därefter är det svårt att avgöra om det är följdskador eller psyket som hållt honom tillbaka. Med ett nytt lagbygge på gång i Chelsea, och många inkommande yngre spelare, så börjar det bli dags för Essien att visa om han har någon bensin kvar i kroppen.

(7) Kevin Nolan, West Ham

Det är ju minst sagt ett förunderligt karriärssteg för en spelare i sin allra bästa ålder att lämna en Premier League-klubb för en Championship-klubb, men så skedde ju förra året när Nolan lämnade Newcastle för West Ham. Tanken var så klart att West Ham skulle direkt upp igen, men nu när de är det så måste Nolan visa att han inte bara är en stor fisk i den mindre Championship-dammen.

(6) Javier Hernandez, Man Utd

Hyllades rättvist som en ren succévärvning under sin debutsäsong för Man Utd och var en viktig beståndsdel i klubbens 19:e ligatitel. Den andra säsongen var dock betydligt tuffare, delvis på grund av skador men delvis också på grund av Danny Welbecks framväxt. Kanske gjorde sig också Hernandez begränsningar påminda. Ferguson har satt hårt tryck på honom inför den här säsongen, han måste leverera.

(5) Wilson Palacios, Stoke

Den hårdföre mittfältaren var tidigare ett tungt inslag på Tottenhams mittfält, och det var ingen tillfällighet att han blev en av Stokes profilvärvningar under förra sommaren. Men väl i Stoke har han inte lyckats hålla samma nivå och han har efter skada haft svårt att överhuvudtaget återetablera sig i laget. Gjorde Stoke rätt som satsade på honom?

(4) Gervinho, Arsenal

En av Arsenals profilvärvningar förra sommaren som väl hade en tämligen medioker debutsäsong. Nya värvningar och en hårdare konkurrens på just hans position inför den här säsongen gör läget mer utsatt för Gervinho, som inte har råd att fortsätta producera så sporadiskt om han vill fortsätta få speltid. Klarar han trycket, och pressen av att spela i en klubb med relativ titeltorka?

(3) Joey Barton, QPR

Egentligen är det väl oklart om Barton ens spelar kvar i Premier League den kommande säsongen. I det avseendet är det kanske han som har mest av alla att bevisa. Jag tror det blir ytterst svårt för Barton att bevisa något i QPR, där vare sig manager eller supportrar verkar ha tagit honom till sina hjärtan. Men underskatta inte en spelare som krigar för sitt renommé.

(2) Fernando Torres, Chelsea

Det finns ju lättare uppgifter i världen än att vara den som ska efterträda killen som med sin sista spark för klubben vann dem Champions League, och som varit en nyckelspelare i laget under hela dess storhetstid. Inte blir det precis lättare om man värvades till klubben för £50m och allt annat än motsvarat dessa förväntningar under sina första 18 månader i klubben. Torres har mycket att bevisa den här säsongen.

(1) Andy Carroll, Liverpool

Nästa säsong är dödsviktig för Carroll, egentligen oavsett i vilken klubb han spelar. Stannar han kvar i Liverpool så är den här säsongen hans förmodligen sista chans att övertyga klubbledningen om att han har vad som krävs. Om West Ham lyckas snärja honom så är hans läge liknande men ännu mindre avundsvärt. Får han sin vilja fram så spelar han i Newcastle, och då måste han till synes  i konkurrens med Ba och Cissé visa Liverpool vilket fantastiskt misstag de gjort. Jodå, viktig säsong för Carroll.

:::

Bubblare:

»  Stephen Ireland, Aston Villa
»  Gabriel Obertan, Newcastle
»  Adam Le Fondre, Reading
»  Connor Wickham, Sunderland
»  Jermain Defoe, Tottenham

:::

Jag ville egentligen ha några fler bubblare, men vad händer då med bloggens symmetri?! Hur som helst, jag är säker på att ni använder kommentarfältet till att pricka in några av de övriga jag hade i åtanke.

…………………………………………………

Värvningar

James Collins – West Ham, okänt. Den gamle West Ham-hjälten återvänder till klubben och förstärker lagets försvar. Collins är onekligen en spelare helt och hållet i Allardyces anda, och passar som hand och handske in i dennes spelidé. Väl godkänd (+++)

Ron Vlaar – Aston Villa, £3m. Man säljer en av sina backar och köper in en bättre för en troligtvis billigare peng. Jodå, Lambert fortsätter med sitt hyfsat sluga agerande på transfermarknaden. Collins är en transportspelare, Vlaar är Mellbergsk. Med beröm godkänd (++++)

…………………………………………………

Team GB spelar sin fotboll med ett bollinnehav om 59,5%, vilket bara Spanien och Brasilien har överträffat så här långt. Uppenbart på spelet är också hur bra spelarna är på att hålla i och passa bollen. Det finns alltså, hör och häpna, sådana här brittiska spelare, trots att de tydligen är portförbjudna från det engelska landslaget.

Ibland måste man inse att en förbundskaptens uttagningar inte enbart är en reflektion utav det tillgängliga spelarmaterialet, utan också en reflektion utav dennes personliga värderingar och prioriteringar. Vad som sker på planen är alltså inte bara upp till spelarna, som klyschan går, utan också upp till de val som förbundskaptenen gör.

:::

Om någon annan klubb än Everton hade värvat Steven Pienaar för £4,5m så hade det korrekt beskrivits som en slug värvning. Med andra ord är det en slug värvning för Everton också, when you cut through the bullshit.

:::

Nej. Jag ska inte. Köra en blogg-rant om dessa fördömda MUST-apparatjiks som parasiterar på Man Utd mer i syfte att hävda sina egna personliga agendor än för att faktiskt bidra med något värdefullt. Och de som känner till mig lite, vet att det inte precis ligger i min natur.

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-02 kl 01:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons