POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier League-historiens fem dummaste transferrykten

Fotbollssommaren är ju lite speciell med att transferrykten cirkulerar med sådan väldig frekvens att det är svårt att hänga med allt som sägs. En del av dessa rykten är baserade på faktisk information, men det stora flertalet är så klart bara befängt hopkok av antingen dumt tänkande eller önsketänkande.

Ofta när sådana här transferrykten publiceras så får man känslan att journalisten ifråga inte på något sätt har lagt ner någon tanke själv på att värdera ryktets trovärdighet. Delvis är det så klart också en medveten mediataktik för att manipulera läsarintresse.

Istället får man känslan av att kopplingen är i stort sett slumpmässig. Att där liksom finns en grupp klubbar som anses vara på jakt efter spelare, och så klart en grupp spelare som med endast något god vilja anses vara tillgängliga på transfermarknaden, och att någon kokar ihop rykten utifrån det.

Men låt oss säga att snällt räknat runt 90% av alla transferrykten är bara vanligt genomsnittligt dumma transferrykten, men att av dessa 90% så är 10% av dem riktigt rent spritt språngande galna i all sin löskokta dumhet. Det är om dessa infernaliskt dumma rykten som den här bloggen handlar.

:::

(5) Frank Lampard till Man Utd, 2012

Vi befinner oss ungefär tre fjärdedelar in i Andre Villas-Boas experiment till revolution med Chelsea och dennes relation med Frank Lampard är långt under fryspunkten. Att Lampard skulle kunna vara på väg bort från klubben var alltså kanske inte en så dum tanke i sig, men att han skulle lämna för Man Utd var ett mer häftigt än troligt rykte. Den här typen av värvningar mellan två storklubbar sker ytterst sällan om någonsin i Premier League, och Roman Abramovich hade så klart aldrig tillåtit det att hända.

(4) Rivaldo till Tottenham, 2004

Mot slutet av sin karriär spelade Rivaldo i Milan och höstade fortfarande in ett enormt lönekuvert varje vecka, vilket gjorde att den italienska klubben gärna såg att han lämnade för någon annan klubb. Glenn Hoddle hade försökt värva brassen en säsong tidigare och dragit på sig löje för det delvis genom att hävda att han erhållit ett ”artigt svar”. Den andra gången han försökte sig på samma trick så fick han inte ens ett sådant svar. Rivaldo begav sig hem till Brasilien och Cruzeiro istället.

(3) Miroslav Klose till Norwich, 2011

Norwich var nykomlingar i Premier League och behövde enligt all hävd alltså värva rutinerade kvalitetsspelare. Den tyske målsprutan gick som fri transfer efter att ha avslutat sitt kontrakt med Bayern München. Paul Lamberts tyska connection användes som långsökt rationalisering för detta rykte. Men tja, Norwich var väl aldrig en realistisk destination för en spelare som Klose, som istället gick till Lazio, och Norwich fokuserade istället sin energi på att värva James Vaughan.

(2) Ronaldinho till Blackburn, 2011

Det finns ju egentligen ett par Blackburn-relaterade transferrykten som konkurrerar med detta, jag tänker då så klart främst på Raúl och David Beckham. Men det här är ändå dummast av dem alla. Idén att en karriärsmätt Ronaldinho skulle byta glittriga Milan eller locktonerna av brasilianska stränder mot ett regnigt Lancashire och en medelmåttig Premier League-klubb är så urbota dum att jag inte ens tror att Venkys själva riktigt trodde på det egentligen.

(1) Carles Puyol till Newcastle, 2010

Det är väl oklart om jag ens behöver motivera den här. Men för några år sedan var det ändå några ljushuvuden som menade att Puyol inte längre var vad Puyol en gång var, och att han därför skulle vara på väg att lämna Barca. Och eftersom Steven Taylor samtidigt var en väldigt lovande mittback i Newcastle, men som kommit på dålig fot med klubbens dåvarande stjärna Andy Carroll, så kunde kanske en dubbelaffär kunna konstrueras. Det här ryktet måste ha brainstormats fram under en blöt pubkväll på Tyneside.

:::

Flertalet av transferryktena från senare år alltså. Jag kan inte riktigt bestämma mig om det huvudsakligen beror på att dessa rykten ligger längre fram i minnet eller på att transferryktena helt enkelt har blivit dummare och dummare med åren. Kanske är det en kombination.

Oavsett vilket så kan man så klart undra vad för dumma transferrykten ni själva har för minnen av.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-05 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto