Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu startar den engelska ligafotbollen…

Ödet, eller lotten, kan ju ibland vara rätt besynnerligt.

Hereford och Macclesfield drabbar alltså samman ikväll. Det är fredag kväll och den långa säsongen i The Football Conference ska inledas på Edgar Street i Hereford. Händelsevis råkar de båda lagen också vara just desamma som åkte ur Football League tillsammans förra säsongen.

Dubbelt känsligt med andra ord. Dels första matchen efter en säsong då man flyttats ned, alltid lite extra nervöst. Dels en match mot en på förhand givet tuff rival, en väldigt tydlig värdemätare redan från första början. Något som kan sätta tonen för säsongsinledningen som helhet.

:::

Det finns också en lite lustig historisk koppling mellan de båda klubbarna, som dateras 15 år bakåt i tiden till slutet på säsongen 1996/97. Det var nämligen den säsongen som uppflyttning och nedflyttning till och från Football League infördes.

Macclesfield flyttades upp till Football League, händelsevis just på Herefords bekostnad.

Sedan dess har de båda lagen möts elva gånger i liga- och cupspel. Macclesfield har vunnit sex matcher, Hereford två, och följaktligen har alltså tre matcher lagen emellan slutat oavgjort

:::

Matchen ikväll, som är TV-sänd, är kanske lite extra speciell för Waide Fairhurst, som nu spelar i Macclesfield men som tidigare varit utlånad till Hereford.

:::

Båda lagen har nya managers inför säsongen, kanske inte helt onaturligt givet att båda klubbarna förra säsongen alltså drabbades av den engelska fotbollens kanske mest grymma nedflyttning av dem alla.

Steve King är Macclesfields nye manager och hans kollega i Hereford är Martin Foyle.

Båda klubbarna har varit försiktiga i sina uttalade ambitioner inför den kommande säsongen. Båda pratar huvudsakligen om att befinna sig i toppen av tabellen. Vilket underförstått innebär att de i alla fall siktar på uppflyttning den här säsongen.

Det kan samtidigt vara svårt att med mer begränsade resurser omedelbart göra sig gällande i en ny division, även om det råkar vara en lägre division. Särskilt som gamla spelare av naturliga skäl då också har en tendens att lämna, och med den spelaromsättning som följer.

Kanske är också fotbollen till viss del en annan. Mer krig och mindre finess. Det kommer vi förmodligen få se ikväll. Så ta tillfället i akt att följa en engelsk fotbollsmatch av mer traditionellt snitt.

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-10 kl 20:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons