Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inte allt som är guld glittrar

Gratis är gott, sa vi alldeles för ofta till varandra under min studietid.

ANNONS

I föreläsningssalen eller i seminarierummet lät budskapet emellertid helt annorlunda. Det finns inga gratis luncher, var en av de återkommande sanningarna inom ekonomisk teori. Allting har ett pris, eller åtminstone en alternativkostnad.

Att kalla dem för gratisluncher vore kanske felaktigt, trots allt så betingar de en icke föraktlig lön, men det finns ändå ett antal spelare i England och i Premier Leagues kölvatten som trots allt är det närmaste vi kommer. Det handlar alltså om spelare utan kontrakt, fria transfers.

Jag tänkte titta på några av dessa som jag tycker vore särskilt intressanta värvningar, och också för vilka klubbar de kanske vore alldeles särskilt intressanta.

:::

Craig Gordon

Imponerade stort i Sunderland för några säsonger sedan. Drabbades därefter av skada och hade därefter svårt att ta sig tillbaka in i Sunderlands mål igen, i och med att Simon Mignolet utvecklats. Gordon förblir ändå en bra och väldigt spännande målvakt, med hög Premier League-kapacitet. Ett fynd för många klubbar. Klubbar: Liverpool, Southampton, Tottenham

ANNONS

Ricardo Gardner

En av Boltons allra mest populära spelare, men släpptes av klubben efter det att de flyttades ner till The Championship. En mångsidig och väldigt erfaren spelare som kan spela både på vänsteryttern och på vänsterbacken. Klubbar: Aston Villa, West Brom

Nigel Reo-Coker

Valde på egen hand att lämna Bolton i och med att laget åkte ur Premier League i syfte att fortsätta spela i Premier League. Reo-Coker är en något ojämn spelare, men besitter ändå kvaliteter som räcker till på de flesta Premier League-mittfält. Klubbar: Fulham, Reading

Owen Hargreaves

Hur många gånger ska en spelare få chansen att komma tillbaka efter skada? Sitter Hargreaves problem i kroppen eller i huvudet? Är de med andra ord fysiska eller psykiska? Det är tunga frågor som ändå kan vara värda att försöka luska vidare i för en del klubbar, en spelbar Hargreaves håller nämligen väldigt hög klass. Klubbar: Arsenal, Aston Villa, Man Utd

ANNONS

Michael Owen

Det blev ingen kontraktsförlängning med Man Utd för Owen, som fallit ner till klubbens femte eller sjätte val i anfallet. Detta trots att han ändå mäktat med 17 mål på 52 matcher, ett inte alltför pjåkigt facit. Det är inte först och främst Owens kvalitet som kommer med frågetecken, men däremot hans hunger och vilja att nå framgång. Klubbar: Arsenal, Aston Villa, Stoke, Tottenham, Wigan

Ivan Klasnic

Ännu en spelare som lämnat Bolton under sommaren. Klasnic har visat sin klass som målskytt i Premier League under flera säsonger, även om det förra säsongen landade på bara nio mål, i en helt och hållet miserabel säsong för hela laget. I ett mindre kvävande sammanhang så kan Klasnic ändå vara till nytta. Klubbar: Fulham, Sunderland, Wigan

:::

Några riktiga skrällar i Ligacupen igår. Swindon knäckte Stoke på bortaplan. Det andra Premier League-laget som gick på pumpen var Fulham (0-1 vs Sheffield Wednesday). I övrigt vann Crawley mot Bolton med 2-1, samt MK Dons med samma siffror över Blackburn. Omgångens stora överraskning var emellertid League Two-laget Burton som på bortaplan besegrade Leicester med 4-2.

ANNONS

Ikväll spelar Everton hemma mot Leyton Orient.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-29 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto