POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En genomgång av Deadline-dagens värvningar

Så är ännu ett transferfönster stängt, och det blev ju trots allt en hel del action under den sista och de sista dagarna. Många spelare bytte klubb, inte minst inom Premier League får man väl lov att säga.

Med den här bloggen gör jag en sista sammanfattning av värvningarna som skett till Premier League-klubbar, som följer på de två tidigare samt de mer dagliga utvärderingarna. Under söndagen kommer en blogg där jag försöker ranka vilja jag anser vara sommarens tio bästa värvningar, samt några av de jag anser vara sämst.

Det kan också vara intressant att, utifrån de betyg jag kontinuerligt gett varje enskild värvning, se en sammanställning över hur bra de olika klubbarna har skött sig under sommarens transferfönster. Den sammanställningen ser ut på det här viset:

Plats 1-5: Tottenham (4,33), Stoke (3,60), Man Utd (3,40), Man City (3,33), samt Arsenal (3,33). Plats 6-10: Newcastle (3,33), QPR (3,30), Southampton (3,29), Chelsea (3,20), samt Aston Villa (3,14). Plats 11-15: Reading (3,14), West Ham (3,10), Swansea (3,00), Norwich (3,00), samt Wigan (3,00). Plats 16-20: Sunderland (3,00), West Brom (3,00), Liverpool (2,75), Fulham (2,60), samt Everton (2,50).

Det ska ju för det första sägas att det alltså är mina betyg som utgör grunden för det här, det kan ju visa sig ha absolut ingenting med verkligheten att göra vad säsongen lider.

Tottenham framstår åtminstone som transferfönstrets överlägset största vinnare, en riktig succésommar för dem med andra ord. I övrigt så har Stoke och Man Utd gjort starka transferfönster, om än ej spektakulära. Den genomsnittliga kvaliteten på Premier Leagues samtliga värningar är 3,17, vilket väl antyder att klubbarna gör ett fullt godkänt jobb.

:::

Värvningar

Pablo Hernandez – Swansea, £5,5m. En otroligt spännande värvning av Swansea, en av Spaniens mest spännande yttermittfältare med både fart och teknik nog att göra sig väldigt framgångsrik i Premier League. Berömlig (+++++)

Clint Dempsey – Tottenham, £6m. Om Tottenham hade problem med anfallet tidigare under sommaren, så har de definitivt löst det problemet på pappret nu. Dempsey är ett strålande komplement till både Adebayor och Defoe. Med beröm godkänd (++++)

Hugo Lloris – Tottenham, £8m. Tottenham värvar en av de mer intressanta målvakterna i Europa, och det är klokt gjort givet Friedels ålder och Gomes övernaturliga ojämnhet. Lloris har visat hög kvalitet under en längre tid i Ligue 1. Med beröm godkänd (++++)

Dimitar Berbatov – Fulham, £4m. Fulham får en tekniskt otroligt begåvad anfallare, men frågan är väl i och för sig, om man betraktar Berbatov som ersättare för Dempsey, hur väl han i så fall passar in i Martin Jols spelplan. Men Berbatov kan bli en succévärvning för Londonklubben. Väl godkänd (+++)

Javi Garcia – Man City, £15,8m. Mancini sökte en djupt liggande spelfördelare, och det var precis vad han också fick i Garcia, Benficas tidigare mittfältsgeni. I mina ögon en betydligt bättre värvning, sett ur alla aspekter, än vad De Rossi hade varit. Berömlig (+++)

Maicon – Man City, £4m. Man kan ana en risk att Maicon är lite på nedgång, och man kan fundera på hur väl han passar i ett avsevärt tempostarkare Premier League, givet att ytterbackarna bestraffas betydligt hårdare här om de inte befinner sig i rätt position. Men £4m representerar heller ingen risk för Man City, och chansen är att de kan få en högerback i absolut världsklass. Med beröm godkänd (++++)

Yossi Benayoun – West Ham, lån. Benayoun fortsätter sin lånetour, och den här gången återvänder han till West Ham, klubben som gjorde honom känd och respekterad i England. Benayoun har en historia att prestera bra på lån, och är i mina ögon en underskattad spelare. Väl godkänd (+++)

Andy Carroll – West Ham, lån. Jag är väl ingen stor supporter av lånedealar av det här slaget, känns mest som mellanmjölk för alla inblandade, men om West Ham kan realisera Carrolls potential så har de under en väldigt viktig säsong  för klubben en oerhört värdefull anfallare. Med beröm godkänd (++++)

Gaston Ramirez – Southampton, £11m. Lysande värvning av Southampton som för att vara en nykomling i Premier League sannerligen inte beter sig som en sådan. Den kvalitet som Ramirez representerar kan mycket väl vara den direkta skillnaden mellan nedflyttning och en mittplacering. Berömlig (+++++)

Scott Sinclair – Man City, £6,2m. En värvning jag ställer mig skeptisk till. Adam Johnson var ett ständigt problembarn för Mancinis diverse taktiska planer, och jag har svårt att se att Sinclair skulle kunna få eller ta en så särskilt annorlunda roll än så. Godkänd (++)

Charlie Adam – Stoke, £4m. Det här känns som en klockren värvning för Stoke. Adams mentalitet passar utmärkt i klubben, och med Adam får Stoke en kreativ mittfältare och väldigt skicklig passningsspelare, på korta och långa bollar såväl som fasta situationer. Berömlig (+++++)

Steven Nzonzi – Stoke, £3,5m. Stokes ambitioner att förstärka sitt mittfält fortsätter. Det är kanske först och främst kreativa krafter som laget behöver, men Nzonzi är etablerad som en god defensiv mittfältare på den här nivån. Väl godkänd (+++)

Maurice Edu – Stoke, okänt. Amerikanen tar flytten söderut över gränsen, och det ska bli kul att se vad han klarar av i Premier League. I Rangers etablerade han sig som ett av lagets nyckelspelare, kapabel att spela på både mittfältet och i försvaret. Väl godkänd (+++)

Matija Nastasic – Man City, £12m. Mycket spännande värvning av Man City som förstärker bredd och kvalitet på lagets mittförsvar. Förhoppningen är så klart att Nastasic kan leverera mer än vad Stefan Savic lyckades prestera. Med beröm godkänd (+++)

Richard Wright – Man City, fri. Huruvida Wright kommer att få spela en enda match för Man City är väl ytterst osannolikt, det här är väl snarare en värvning på Magnus Hedman-nivå. Men om det får Mancini att sova tryggare om nätterna så är den så klart bra för den sakens skull. Godkänd (++)

Stephane Mbia – QPR, okänt. Intressant värvning till mittförsvaret som gjort viss succé under ett antal år i Ligue 1, först i Rennes och därefter i Marseille. Mbia är också mångsidig, och kan således också vid behov förstärka lagets mittffält. Väl godkänd (+++)

Christian Benteke – Aston Villa, £7m. Belgare är högsta mode i Premier League för tillfället, och det finns en god chans att Paul Lambert har importerat ännu stark representant. På samma gång har han helt klart förstärkt ett tidigare svagt anfall. Med beröm godkänd (++++)

Esteban Granero – QPR, £4m. QPR värvar för ovanlighetens skull en yngre spelare, därtill en spelare som bryter av lite med lagets brunkarmönster i övrigt. Himmel eller helvete med den här värvningen, kan bli riktigt bra och kan bli en flopp. Väl godkänd (+++)

Kieran Richardson – Fulham, £2m. Richardson har alltid varit något utav en utility player i de klubbar han spelat för, men utan att någonsin riktigt nå den nivå som krävs för att betraktas som en riktigt bra Premier League-spelare. Det lär inte förändras i Fulham. Godkänd (++)

Maya Yoshida – Southampton, £2m. Att Southampton behövde förstärka sitt försvar på något sätt var rätt tydligt i de två inledande Premier League-omgångarna. Huruvida japanen Yoshida utgör en sådan förstärkning återstår att se, rätt tänkt är det hur som helst. Väl godkänd (+++)

Ashley Westwood – Aston Villa, okänt. Villa har varit tunna på sitt mittfält under några säsonger, och Westwood tillhandahåller både spelaregenskaper och ledaregenskaper som kan kompensera för detta. Crewe fortsätter exportera juveler till Premier League. Väl godkänd (+++)

Bryan Oviedo – Everton, £3,5m. Det känns något märkligt av Everton att värva en vänsterback, när Leighton Baines redan finns i klubben. Som back-up kan man förstå värvningen, men det är väl oklart vilken kvalitet Oviedo håller. Godkänd (++)

…………………………………………………

Dagens matcher: West Ham vs Fulham (13:45), Swansea vs Sunderland, Tottenham vs Norwich, West Brom vs Everton, Wigan vs Stoke, samt Man City vs QPR (18:30).

Intressant match i matchen mellan West Hams och Fulhams profilstarka anfallsvärvningar. Det ska bli särskilt intressant att se hur Tottenham nu ställer upp, samt att följa om Everton kan fortsätta gå rent så här under säsongsinledningen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-09-01 kl 12:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå