POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllmans hörna: En helg med heta känslor och kalla tankar

Precis som dagens match mellan Liverpool och Man Utd på fler sätt än ett var en match i två halvor, så var kanske också fotbollshelgen som helhet uppdelad i två hälfter. Först en i sammanhanget tämligen mundän lördag, med matcher huvudsakligen i tabellens mitten- och bottenskikt, och därefter en smått makalös söndag med ett Londonderby samt två väldiga prestigematcher på Anfield samt mellan Man City och Arsenal på Etihad Stadium.

Det är tidigt på säsongen, men kanske är det dags att börja fundera på om det håller på att växa fram en ny, starkare och mer stabil övre medelklass i Premier League. Efter fem omgångar ligger Everton och West Brom på de fyra övre platserna, och andra lag som Fulham och Newcastle fortsätter att imponera med gedigna prestationer och resultat.

Imponerar gör däremot inte Sunderland som ännu en helg visar att de helt enkelt inte kan vinna. Fyra spelade matcher, och inte en enda vinst. Å andra sidan heller inte en enda förlust. Poängtappet på tilläggstid borta mot West Ham kändes väldigt typiskt och symptomatiskt.

En enormt betydelsefull vinst för Southampton hemma mot Aston Villa, där inte bara segern utan också den slutliga segermarginalen säkerligen ger mycket råg i ryggen. Också det faktum att laget den här gången vände underläge till vinst, istället för att tappa ledning till förlust, spelar säkert stor roll för det framtida självförtroendet. Självförtroendet efter en strålande säsongsstart verkar dock Swansea ha tappat, 0-3 hemma mot Everton.

:::

”Det är viktigt att spela med hjärnan. Det blir många känslor runt matchen.”

Sagt av Brendan Rodgers inför dagens match mellan Liverpool och Man Utd på Anfield. Jonjo Shelvey verkade inte riktigt ha lyssnat på de kloka orden av sin manager, inte under matchen, inte direkt efter utvisningen och heller inte ett tag efter matchen när han som utav en händelse tog till twitter för att närmare ursäkta sig, fast ändå inte.

Mark Halsey hade väl kanske inte en av sina bättre dagar. Personligen har jag väl egentligen inga större synpunkter på utvisningssituationen, men straffen var soft. Kort och gott får man väl lov att säga att den gode Murphy och hans lag om alltings jävlighet fortsätter att ställa till det för Liverpool så här under inledningen av säsongen.

Under första halvlek spelade dock Liverpool med hjärnan, då man stora stunder var det bättre laget på planen. Även om så klart hemmafördelen på Anfield är en mäktig faktor i sammanhanget. Särskilt imponerande var dock att Liverpool fortsatte utgöra en tuff motståndare även efter det att de reducerats ned till tio spelare på planen. Det är med andra ord inga större fel på Brendan Rodgers fotbollshjärna.

”Det är början av titelracet och därför kan matchen få en stor inverkan på hur lagen tror på sig själva.”

Just tron på sig själva kan mycket väl först och främst ha varit det som gav Arsenal en poäng i den här matchen, så Wenger var kanske inte alls fel ute. En typ av match där de kanske tidigare säsonger hade vikt ned sig vid underläge med 0-1. Nu fick de istället med sig en poäng, samtidigt som Man City tappade två, sett till det specifika matchläget. Och man måste väl säga att det också speglar de båda lagens respektive säsongsinledningar.

Vad gäller titelracet i övrigt så var det så klart två väldigt sköna segrar för Chelsea och Man Utd. Två sena vinstmål i två väldigt tuffa bortamatcher, det om något sådant som kan påverka hur de båda lagen betraktar sig själva. Men det är samtidigt rätt uppenbart att båda lagen också måste rannsaka sig själva lite spelmässigt, för så väldigt övertygande var det just inte. Att trots det vinna övertygar dock desto mer.

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Omgångens spelare:

Marouane Fellaini, Everton. Än en gång enorm på Evertons mittfält i vad som på pappret var en potentiellt väldigt tuff bortamatch mot Swansea, och tre viktiga poäng för Everton som förde upp dem på tredje plats i tabellen.

:::

Omgångens mål: Rafael Da Silva, 1-1 vs Liverpool

…………………………………………………

Arsenals Unbeaten-status: 5 down, 33 to go.

:::

Många väldigt starka känslor på Anfield under eftermiddagen. I egentligen alla riktningar. Sorg, respekt, ilska, hopp, förtvivlan, glädje och så vidare. På det stora hela tycker jag ändå det hela höll sig väldigt väl inom det vettigas gränser. Känslor kan inte och ska heller inte elimineras från fotbollen för att till varje pris undvika kontrovers.

:::

Skönt med Ligacupen den här veckan.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-09-23 kl 21:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå