POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues främsta Bro-mances

Fotboll är kärlek sägs det. Och ibland finns det skäl att ta den truismen väldigt bokstavligt. Särskilt när det gäller spelare som visar sina känslor för varandra, där ju fotbollsplanen ändå får sägas vara hyfsat unik i samhället. Det finns få andra forum i samhället där vuxna män ges så fritt spelrum att fullständigt socialt acceptabelt uttrycka sina känslor för varandra meddelst alla tänkbara former av PDA, public displays of affection.

Den något ironiska motsättningen är så klart att det förmodligen finns få forum i samhället som är lika latent homofobiska som ett omklädningsrum inom fotbollen.

Så konstigt är det ju inte. Det är en grupp bestående av elva eller fler spelare som med tufft motstånd och i stenhård konkurrens kämpar för att uppnå ett gemensamt mål. Självklart uppstår starka känslor när sådana mål uppnås, och självklart ges dessa känslor då också uttryck på planen. Det finns naturligtvis inget romantiskt i detta, det är bara ett rätt naturligt sätt att uttrycka sig.

Bloggämnet blev aktuellt i samband med diskussionen av de mest framstående mittbacksparen i Premier League. Mellan två mittbackar uppstår ju ofta ett samarbete som bygger på en kännedom om varandra som om vilja finns skulle kunna beskrivas som en form av bro-mance. Detta, tillsammans med inledningen på den här bloggen, kunde ju tyda på att nu skulle det här bli en blogg med seriösa avsikter.

Men nej, istället vandrar den här bloggen i lyteskomikens bakvatten, skamlöst sökandes det billiga skrattet. Just här och nu kör vi stenhårt enligt devisen att en bild säger mer än tusen ord.

:::

(5) Gareth Southgate och Karlsson på Taket

Det diskuterades som sagt mittbackar förra veckan och ”Honken”, en av bloggens många Middlesbroughfantaster, menade att jag borde skämmas för att inte Gareth Southgate var med på listan. Så jag kände mig närmast skyldig att ta med honom här, när han befinner sig i en ytterst kärleksfull position med en lagom tjock man i sina allra bästa år.

(4) Xabi Alonso och Steven Gerrard

Vem som helst kan så klart bli lite kärleksfull efter att ha hämtat upp tre mål på en halvlek i en Champions League-final. Laget firar vinsten för fullt och Stevie G beslutar sig för att ta chansen, carpe diem, och lutar sig in för riktig man-kyss på Xabi Alonso, som påhejad av lagkamraterna kanske återgäldar vänligheten med lite tunga.

(3) Frank Lampard och John Terry

John Terry har onekligen skaffat sig något av ett rykte som en ladies man, så till den milda grad att det förmodligen inte behövdes några vidare motiveringar för Fabio Capello att avskaffa det här med fotbollsfruarnas tillgång till spelarna under mästerskapen. Men det visar sig bara vara halva sanningen. Något överraskande är kanske att Terry, alfahannen nummer ett, är catcher till Lampards pitcher.

(2) Gary Neville och Paul Scholes

Två ansikten som bara en mor kan älska. Och så möjligtvis de själva också. Ett mål på tilläggstid mot Man City kan så klart väcka de allra mest ljuva av känslor, så det är kanske inte underligt att det går lite överstyr för Neville. Hans puss är naturligtvis väldigt ömsint på sitt sätt, men det som verkligen gör scenen till ett konstverk är Scholes varsamt placerade händer på Nevilles midja, där de tvetydigt signalerar antingen ”kom närmare” eller ”snälla, gå din väg!”.

(1)    Rio Ferdinand och Carlos Tevez

Rio Ferdinand och Carlos Tevez har en komplicerad relation. Först vänner, därefter ovänner. Allt på grund av färgen på lagtröjan. Dags att ta saken i egna händer, tänker kanske Tevez. Inte att undra på att Ferdinand har problem med ryggen.

:::

Två tunga överraskningar i Ligacupen igår kväll när Leeds slog Everton och Aston Villa knäckte Man City på bortaplan efter förlängning. Imponerande seger för Chelsea också som dängde stackars Wolves med hela 6-0.

Den tunga matchen ikväll är naturligtvis Man Utd vs Newcastle. Men där finns också andra godbitar, som till exempel QPR vs Reading och West Brom vs Liverpool.

Lottningen av den fjärde omgången sker direkt efter kvällens matcher.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-09-26 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå