Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bragden i Bradford

Peter Hyllman

Det är som sagt något speciellt med engelsk cupfotboll.

När ett lag som stirrat sin egen undergång i vitögat, ett lag som tillbringar sin vardag i League Two, inte bara vinner utan helt och fullt sett till spelet förtjänar att vinna mot en av Premier Leagues allra främsta klubbar. Bradford gjorde vad många betraktade som omöjligt, de besegrade Arsenal i Ligacupens kvartsfinal.

De spelar nu semifinal i Ligacupen. De kom till kvartsfinalen genom vad som då betraktades som en skräll. Miraklet i Wigan i förra omgången var kanske det största som hänt Bradford på många år.

De vann på straffar. De var ett par minuter från att vinna på ordinarie tid.

Miraklet i Wigan tar nu andraplatsen bakom Bragden i Bradford.

Annons

:::

Det finns några korta fakta som tål att tänka på.

Den genomsnittlige spelaren i League Two tjänar £747 i veckan. En spelare i Arsenals startelva drar varje vecka in i genomsnitt £60,000. Det säger något om vad pengar betyder i förhållande till motivation och karaktär. Det säger också något om i vilken utsträckning vissa av Arsenals spelare helt enkelt inte lever upp till på dem rimliga krav.

Det här var Bradfords nionde raka seger i straffläggningar, och otroligt nog den fjärde bara den här säsongen. Alla deras straffar var sannerligen inte bra ikväll, men det var bra nog. Det var Bradfords spelare som framför allt pallade trycket och Arsenals spelare som inte gjorde det.

Jack Wilshere tog ansvar. Få andra spelare gjorde det.

:::

Många hjältar i Bradford naturligtvis. Inte minst tänker jag kanske på Gary Jones, och målvakten Matt Duke.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-12-11 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto