Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hyllmans hörna: The Holidays Are Coming

Alla helger lämpar sig inte för fotbollstittande. Det här var en sådan. Jag hade inte mycket energi kvar i kroppen igår kväll efter en lång helg, och därför fick omgångens hörna ligga och jäsa ett tag. Nu har jag hunnit kolla igenom många godbitar från omgångens matcher, samt se Arsenal både dominera och överleva en god portion skrämselhicka mot Reading.

ANNONS

När jag gör hörnor på söndagskvällarna så brukar jag ju inte räkna med måndagens eventuella match. Jag brukar tycka det är alldeles för sent att på tisdag sammanfatta vad som huvudsakligen skett under helgen. Väl på tisdag så brukar dessutom allas tankar redan ha flytt till vad som komma skall, oftast cupfotboll under veckan eller möjligen nästa helgs matcher.

Mer aktualitet med andra ord, men med icke fullständighet som kostnad. En avvägning man får göra. Dock ej den här gången. Men nu börjar vi ju närma oss julfotbollen, och cupfotbollen har i stora drag gjort uppehåll. Med ett litet undantag för matchen mellan Chelsea och Leeds på Elland Road imorgon onsdag.

Eller tja. Viss avvägning tvingas man ju till ändå så klart, i och med att Chelsea behagade befinna sig i Japan under helgen, därtill utan att ens ha den goda smaken att vinna. Därför är alltså matchen mellan Chelsea och Southampton uppskjuten.

ANNONS

Tankar från helgen och måndagskvällen?

:::

Reading ner och Brian McDermott ut?

Det känns inte riktigt som om det finns någon kräm kvar i Reading. Tusan vet om de inte blåste allt vad de hade, först mot Arsenal i Ligacupen och därefter mot Man Utd i ligan. Ändå fick de ut noll och intet av detta, trots att de kanske förtjänade bättre. Men offensivt har de inte fått spelet att klicka, och defensivt finns det mycket kvar att jobba med. Ikväll såg de stundtals hopplösa ut.

Brian McDermott pratar rätt mycket i nuläget om rimliga förväntningar, att man ska komma ihåg var Reading befann sig förra säsongen och utifrån det vara nöjda med sitt nuvarande läge. Det må kanske vara sakligt rätt i något avseende, men det är inte nödvändigtvis något särskilt klokt att säga. Det andas en manager som i alla fall till viss del har resignerat.

ANNONS

Huruvida QPR faktiskt klarar sig kvar i Premier League är oklart. Men det känns som att de med sitt managerbyte till Harry Redknapp åtminstone har gett sig själva chansen. Kanske är något motsvarande nödvändigt också för Reading.

Nytt självförtroende i Man Utd?

Det har sett stundtals håglöst ut i Man Utd, trots att segrarna har kommit en efter en. Detta mer än något annat har varit en anledning till att jag har tagit rätt lätt på pratet om en 20:e ligatitel för klubben. Men så vann Man Utd derbyt och toppmötet mot Man City, och möjligen lossnade kanske något i och med det.

Det är naturligtvis bara en enda match efteråt. Därtill kanske inte världens tuffaste motstånd hemma på Old Trafford. Men spelet var av sådan natur att det såg bättre ut än på mycket länge. Mittfältsspelet var rent av dominant och anfallskreativiteten sprudlade. Robin van Persie växer alltmer fram som lagets förgrundsgestalt den här säsongen.

ANNONS

Sedan kunde så klart inte Man Utd avstå från att visa upp sin andra sida den här säsongen i den här matchen också. Ett slappt försvarsspel, vilket tillät den gamle Man Utd-produkten Frazier Campbell att kvittera. Campbell är en anfallare med mycket kvalitet, frågan är vad han kan bidra med till Sunderlands offensiv.

Viktig seger för Aston Villa

Om Aston Villa inte vunnit på Anfield, utan förlorat som de flesta nog trodde på förhand att de skulle göra, så hade de inte befunnit sig på 14:e plats med tre poängs marginal till nedflyttningsstrecket. De hade istället befunnit sig under nedflyttningsstrecket, till viss del beroende på hur stort de i så fall förlorat. De hade i så fall befunnit sig i ett väldigt träsk.

Men nu vann de och svarade för en av säsongens höjdpunkter sett till lagets prestation. Det är ett ungt lag som Paul Lambert har arbetat med, och sådana lag kan vara ojämna i prestationen men brukar kunna uppnå förhållandevis höga nivåer när de börjar få medgång. Och så värst mycket större medgång än en seger på Anfield är det ju svårt att få.

ANNONS

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Europe spelar i Sundsvall imorgon. Nostalgi det.

Be Champions!!

Publicerad 2012-12-18 kl 00:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto