Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyllmans hörna: Knallen på Stamford Bridge

:::

Gammal anfallare spökar för Chelsea

Det finns en viss ironi att det var just Shaun Wright-Phillips som gjorde målet på Stamford Bridge och stod för kanske den här säsongens största skräll i Premier League. Ännu en av Chelseas gamla anfallsvärvningar som misshandlats utav klubbens ständiga managerbyten och därpå följande labila truppolitik. Detta på samma dag som Chelsea säljer iväg en annan och köper ännu en anfallare.

Jag betvivlar i och för sig inte att Demba Ba kan göra stor nytta för Chelsea, det är en kompetent anfallare och han passar teoretiskt väl in i Chelseas spelstil. Jag är i och för sig fundersam kring i vilken utsträckning Rafa Benitez är benägen att låta honom spela på Fernando Torres bekostnad.

Om nu Rafa Benitez har kvar sitt jobb så väldigt länge till. Ett något våghalsigt skämt förmodligen, för inte ens Roman Abramovich skulle väl kunna få för sig att ånyo fatta ett sådant beslut. Å andra sidan har man ju skämtat om dylika saker förut när det gäller just Abramovich och det har visat sig att verkligheten i viss mening överträffat dikten. Att det fortfarande finns tydliga sprickor i Chelseas nya fasad under Benitez var dock tydligt igår kväll.

Samtidigt som det är lätt att prata om det negativa för Chelsea så ska man så klart heller inte glömma bort vilken seger det var för QPR. De tre poängen var viktiga, hur man tog dem var kanske ännu viktigare. En enorm kämpainsats, inte minst defensivt, och alla spelare arbetade verkligen för varandra. Adel Taarabt sätter verkligen vissa förväntningar på skam. Att dessutom vinna mot Chelsea, en av klubbens främsta hatrivaler, på bortaplan är så klart stort för både spelare och supportrar.

Det kan vara en seger som enar klubben.

Liverpool har krattat manegen

Med två imponerande segrar på rad, inte minst spelet har varit stundtals strålande, så har Liverpool onekligen krattat manegen för vad som är en för dem oerhört viktig månad. De har tagit sig upp på åttonde plats i tabellen och har kanske skäl att börja titta uppåt igen.

Insprängt i spelschemat är förvisso en FA-cupmatch mot Mansfield och en hemmamatch mot Norwich, men utöver det står tre tuffa bortamatcher i ligan på spelschemat: i tur och ordning Man Utd, Arsenal och Man City. Det ska bli mycket intressant att se om Liverpool lyckas ta med sig både självförtroendet och spelet från de två senaste matcherna också mot tuffare motstånd.

I så fall kan nämligen Liverpool bli en synnerligen obehaglig överraskning för samtliga tre av dessa lag.

Är Newcastle ”för bra” för att klara en nedflyttningsstrid?

Det har varit en miserabel säsong så här långt för Newcastle, och förlusten igår hemma mot Everton förstärkte bara den tendensen. Det som borde störa mest är att om målet inför säsongen var att konkurrera om en av de europeiska cupplatserna så ser de snarare ut att tvingas slåss för sina liv i vad som artar sig till en intensiv nedflyttningsstrid.

Newcastle borde bättre än de flesta klubbar känna till faran med att se sig själva som för bra för att åka ur Premier League. De har nutida erfarenhet av just denna problematik. Den värsta fienden i en nedflyttningsstrid och det krisläge en sådan utgör kan vara den egna självbilden, oförmågan att leva upp till sina egna ambitioner och förväntningar.

Just nu ligger Newcastle två poäng ovanför nedflyttningsstrecket, med Aston Villa, Southampton och Wigan nedanför sig. Samtliga tre lag med potential att lyfta sig och börja samla poäng. Det sätter viss press på Newcastle som måste börja producera resultat. Europa League, som hade kunnat vara en av klubbens prioriteringar den här säsongen, lär nog få stryka på foten.

Klubben har också sålt sin bäste målskytt så här långt, Demba Ba. Det kan så klart vara oroväckande, men jag tror inte det behöver vara negativt på sikt. Det kan snarare frigöra vad jag bedömer som en potentiellt bättre och mer stabil anfallare i Papiss Demba Cissé. Det är två anfallare som hittills har kannibaliserat snarare än kompletterat varandra.

:::

Ligaspelet tar nu ett litet uppehåll i och med att den engelska fotbollen istället ger sig in i cupspelet. För mig är det alltid lite av en högtidsstund när den tredje omgången av FA-cupen drar igång. Jag ser med andra ord mycket fram emot helgen.

Och under veckan därefter är det naturligtvis också semifinaler i Ligacupen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-01-03 kl 01:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons