Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Joe Cole återkom, återsåg och återsegrade (nästan)

Helgens FA-cupande gick i återkomstens tecken. För Joe Cole hann inte mer än skriva på för sin moderklubb West Ham innan han omedelbart slängdes in i hetluften mot Man Utd på Upton Park.

Och det var en återkomst som lovade så väldigt mycket. Utan att överdriva alltför grovt skulle man kunna säga att han bara i den här matchen fick mer uträttat än vad han fått under sina två och ett halvt år i Liverpool.

Det är vad spelglädje och en känsla av förtroende kan göra också för en professionell fotbollsspelare, som vi kanske alltför sällan har en tendens att betrakta som något annat än vanliga människor.

Joe Cole är en av de mest spelbegåvade engelska spelarna av sin generation, och det är lätt att, med hans misslyckade tid i Liverpool som färskast i minnet, glömma bort både hur speciell och lovande han var under sin tid i West Ham och allt det han uppnådde under sin tid i Chelsea.

Liverpools misslyckande att hitta någon användning för Joe Cole måste betraktas som först och främst just det, Liverpools misslyckande.

:::

Liverpool misslyckades dock inte med att besegra Mansfield ikväll.

Även om det skedde med viss kontrovers, i och med att det mål som i efterhand skulle visa sig vara det avgörande var ren och skär handboll av Luis Suarez.

Jag vet inte vad jag ska tycka om reaktionerna på det. Visst, i den bästa av världar så är spelaren i det läget ärlig och säger att bollen tog på armen. Men hur många spelare skulle i stridens hetta faktiskt göra detta? Verkligheten är en annan.

Jag kan sedan reflektera över att inom bordtennisen, där ju jag är aktiv, så hade spelarna i åtminstone 99% av fallen faktiskt varit helt ärliga i en liknande situation. Kulturen inom den idrotten är sådan, och visst kan jag störa mig på att kulturen inte är sådan inom fotbollen.

Men då är det just ett kulturproblem, inte ett individuellt problem som vi särskilt ska lasta Luis Suarez för.

:::

Newcastle åkte på en pinlig cupförlust borta mot Brighton, efter ett ytterst blekt framträdande. Samtidigt befinner sig laget på 15:e plats i ligan och ytterst reellt indragen i en hotande nedflyttningsstrid.

Då visar Alan Pardew upp vad han lärt sig i termer av att förflytta ansvaret för lagets prestationer på någon annan än sig själv. Newcastle har inte tillräckligt många bra spelare menar han, och om det inte värvas spelare i januari så kan Newcastle faktiskt åka ur Premier League.

Din boll, Mike Ashley!

:::

Det är i och för sig möjligt att förstå ett dylikt strategiskt beteende från en manager givet hur de själva faktiskt behandlas av klubbägarna.

Ståle Solbakken, Wolves manager, som förvisso inte gjort någon succé med laget på 18:e plats i The Championship och lördagens cupfall mot Luton, får beskedet att han fått sparken via SMS. Detta samtidigt som han befinner sig i en intervju med norsk TV.

Dean Saunders, tidigare i Doncaster Rovers, är den som tar över klubben.

:::

Premier Leagues två senaste anfallsvärvningar hade lyckade debuter under helgen. Demba Ba nätar två gånger för Chelsea borta mot Southampton, och Daniel Sturridge gör sitt första mål för Liverpool efter blott sju minuter.

Vilket kanske borde få Fernando Torres att snurra lite på sig av obehag.

:::

Snurrade på mig av obehag gjorde emellertid jag när jag läste om Sepp Blatters, pamp di tutti pamp i FIFA, syn på Milans beslut av gå av planen i samband med rasistiska tillmälen från läktarna mot Kevin Prince Boateng.

Man kan inte fly från problemet, menade Blatter snusförnuftigt.

Var det i själva verket inte raka motsatsen de gjorde, undrar jag minst lika snusförnuftigt. Och vad har Blatter själv gjort i åratal om att inte blunda för eller fly från problemet?

:::

Lottningen av FA-cupens fjärde omgång genomfördes också under söndagskvällen. Utan några direkt spektakulära dragningar.

Arsenal, som jag egentligen inte vet om de ska vara glada eller missnöjda med 2-2 mot Swansea sett till hur målen föll, har chansen att spela sig till ett knivigt bortamöte mot Brighton, laget som bemästrade Newcastle.

Man Utd, som definitivt ska vara glada med 2-2 mot West Ham, fick för första gången sedan Hedenhös en potentiellt hyfsat bekväm lottning i FA-cupen, med antingen Fulham eller Blackpool på hemmaplan.

Conference-laget Luton får en tuff lottning som belöning, och möter Norwich på bortaplan.

Man City ställs mot antingen Stoke eller Crystal Palace på bortaplan, vilket inte var den lättaste lottningen. Chelsea å sin sida har fortsatt flyt med bollarna och ställs mot antingen Southend eller Brentford.

Tottenham drog förmodligen nitlotten genom att tvingas till ett bortamöte mot antingen Leeds eller Birmingham.

Amatörlag i den här omgången och ett League One-lag i form utav Oldham i nästa omgång. Liverpool kan inte klaga på sin lottning. Men Middlesbrough är ett steg värre som följer upp Hastings med Aldershot.

:::

Lite roligt var det för övrigt i förra bloggens kommentarsfält, Tobias ojade sig nervöst inför kvällens lottning över Man Utds otur med lottningar.

På vilket jag inte kunde låta bli att svara att ”Det är lugnt, Man Utd får alltid lätta lottningar”. Ett svar som lyckades få två Arsenalfans att klicka gilla.

Vilket får mig att lättsamt undra, var det möjligen något med ironin som inte riktigt framgick? Ha!

:::

Transferbetyg:

Daniel Sturridge, Liverpool (++++), £12m. Att Liverpool behövde värva en anfallare var ju ställt bortom allt rimligt tvivel. Sturridge är en mycket intressant spelare, en råtalang som underutnyttjats närmast kriminellt i det slakthus av ung talang som går under benämningen Chelsea.

Demba Ba, Chelsea (+++), £7,5m. Det är inte spelarens kvalitet jag betvivlar. Jag betvivlar hur effektivt Chelsea kommer att kunna tillgodose både Bas och Torres intressen om speltid och status.

Mathieu Debuchy, Newcastle (++++), £5,5m. Klassvärvning av Newcastle som förstärker på en lagdel som behöver förstärkas. Med Santon på vänsterbacken och Debuchy på högerbacken har Newcastle onekligen en spännande uppsättning ytterbackar.

Tal Ben Haim, QPR (+), fri. Känns som ännu ett i en lång rad av exempel där Harry Redknapp värvar kvantitet snarare än kvalitet. Jag ser inte att Ben Haim kommer att betyda något mer för QPR än en kostnad på lönekontot.

Ezekiel Fryers, Tottenham (++), £3m. I love the smell of controversy in the morning. Ung vänsterback uppfostrad i Man Utd värvad till Tottenham via en belgisk omväg. Lovande spelare, kan bli värdefull för Spurs.

Joe Cole, West Ham (++++), fri. Visst finns det någon osäkerhet i värvningen, kommer han att hålla? Men där finns också en svårmotståndlig romantik i den, och det är en chans värd att ta. För blir det bra så blir det riktigt rejält bra för West Ham, som då får en playmaker av högt snitt.

:::

Måndagens match: Cheltenham vs Everton (20:45)

Kom inte här och tro att FA-cupen på något sätt skulle vara färdigspelad efter helgens eskapader. Everton beger sig till Whaddon Road i vad som mycket väl kan bli en sent påkommen cupknall mot League Two-laget Cheltenham.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-01-06 kl 22:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons