Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Aston Villas viktiga vecka fick en katastrofal start

Bradford har precis skrivit ett stycke engelsk och brittisk fotbollshistoria genom att vinna semifinalen i Ligacupen mot Aston Villa. Wembley hägrar för The Bantams.

Och vilken väg det har varit dit. Vinsten mot Notts County imponerade. Segrarna mot först Wigan och därefter Arsenal var mer eller mindre bragdbetonade. Ändå känns det som om semifinalen mot Aston Villa är den bedrift som är den som verkligen sticker ut. Att vinna en enskild match är en sak, inte minst då genom straffläggning. Att vinna ett dubbelmöte är så väldigt mycket svårare.

En av Bradfords stora hjältar under det här äventyret är målvakten Matt Duke. För några år sedan tvingades han besegra cancern. Nu spelar han Ligacupfinal på Wembley.

Det skrivs dock mer om Bradfords bravader i Kamrat Linhems Football League-blogg. Därför går mina tankar istället i Aston Villas riktning.

:::

Det såg så väldigt bra ut i första halvlek för Aston Villa. De dominerade spelet fullständigt och fick helt programenligt också det första målet. Läget såg då tungt ut för Bradford.

Men där Bradford synbarligen tog sig samman och höjde sig i andra halvlek så kom Aston Villa ut till andra halvlek som blott bleka skuggor av sig själva. Idéfattigt och håglöst. Det räckte alltså för Bradford att våga hålla lite mer i bollen och utmana Aston Villa-spelarna lite mer våghalsigt för att få Premier League-lagets fasad att rämna och visa upp sprickorna i muren.

Aston Villa är ett lag fullständigt berövat på självförtroende.

Vi såg det också senast mot West Brom. Trots en tvåmålsledning så kändes det aldrig säkert, inte ens tryggt, för Aston Villa. Samma mönster upprepades ikväll.

Publiken på Villa Park var inte glada på sitt lag efter slutsignalen. Det busvisslades, inte minst då i riktning mot Paul Lambert.

:::

Aston Villas ägare, Randy Lerner, har inte för vana att fatta förhastade beslut gällande sina managers. Paul Lambert är därtill hyfsat nyanställd.

Men supportrarnas stöd är en viktig tillgång för Lambert. Det har han inte råd att tappa. Och i det avseendet kan den här förlusten i Ligacupens semifinal stå honom dyrt, just också med tanke på sättet den förlorades. Och motståndet. I bakgrunden finns också en nedflyttningsstrid som börjar se alltmer svårnavigerad ut.

Problemen hopar sig också för Aston Villa och Paul Lambert. Direkt efter den här matchen ska Aston Villa på fredag bege sig till The Den för att spela bortamatch mot Millwall i FA-cupens 4:e omgång. Ingen lätt match och jag har svårt att se att lagets entusiasm för ännu en cupmatch kommer vara särskilt hög.

Fyra dagar senare, på tisdag, står man inför en riktig sexpoängare i nedflyttningsstriden, hemma mot Newcastle.

På väldigt kort tid kan stora delar av Aston Villas säsong vara helt slagen i spillror, med den sargade återstoden av säsongen hängandes på en mycket slak lina. Det här var absolut ingen bra början på en mycket viktig vecka av Aston Villas säsong.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-01-22 kl 23:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons