Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier League is all FA Cuped Up

Tre matcher i FA-cupen har spelats under dagen. I samtliga fall rörde det sig om The Football League mot Premier League. I två av fallen skilde det dessutom två divisioner mellan klubbarna.

The Football League gick ur dagen obesegrade. Tre spelade matcher, två vunna och en oavgjord. Alla skäl i världen, utom möjligen ett, för Kamrat Linhem att närmast vrida händerna av förtjusning med andra ord.

Lägg till det lördagens resultat där bland annat MK Dons mosade QPR på Loftus Road, och där Luton Town kanske stod för omgångens skräll genom att besegra Norwich på bortaplan.

Efter sådana här helger är det så klart svårt att påstå att FA-cupen på något sätt skulle vara död.

:::

Enorm seger för Oldham så klart, hemma mot Liverpool. Långt nere i League Ones nedflyttningsträsk till vardags, men med FA-cupspelet kom något utav en helgdag.

Matt Smith stor hjälte för Oldham så klart. Han vållade Liverpool stora problem matchen igenom. Mot slutet offrade Oldhams försvar också allt de hade för att blockera Liverpools skott.

Brentford var nära att ställa till det för Chelsea på Griffin Park. Nu fick de med sig ett oavgjort resultat vilket inte är helt hemskt det. Att gå vidare blir så klart svårt, men ekonomiskt för klubben är det så klart jackpot.

Fernando Torres räddande ängel för Chelsea.

:::

Tottenham var aldrig riktigt inne i matchen på Elland Road mot Leeds. Det såg slött ut och den riktiga hungern såg inte ut att finnas. Lite märkligt då Andre Villas-Boas ändå har gett cuperna viss prioritet den här säsongen.

Å andra sidan har Leeds inget att be om ursäkt för efter den här matchen. Det var hungriga spelare som ville visa vad laget gick för mot mer meriterat motstånd. Inte minst offensivt var nog flera spelare också sugna på att markera revir efter det att Luciano Becchio begärt en transfer.

:::

5:e omgången

Leicester/Huddersfield vs Wigan

MK Dons vs Barnsley

Oldham vs Everton

Luton vs Millwall

Arsenal vs Blackburn

Man City vs Leeds

Man Utd vs Reading

Middlesbrough vs Chelsea/Brentford

Inget mote som direkt sticker ut i den här omgången. Oldham vs Everton är naturligtvis ett intressant möte. Man City vs Leeds är ett potentiellt intressant möte, men förmodligen för ensidigt för att någonsin riktigt hinna bli mer än just potentiellt intressant.

Blandade känslor för MK Dons och Luton. Att gå så här långt i FA-cupen utan att lyckas lottas mot någon riktigt namnkunnig motståndare. Å andra sidan gör det att möjligheterna till avancemang är fullt godkända.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-01-27 kl 19:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons