Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

David Beckham till PSG

BBC rapporterar att David Beckham med all sannolikhet blir klar för Paris Saint-Germain under dagen.

Därmed fortsätter Beckhams karriär på en ny bana, och med möjligheten att vinna en fjärde ligatitel i en fjärde liga. Det innebär i så fall också en återkomst till den europeiska toppfotbollen, med Ligue 1 som en av Europas fem toppligor och med PSG fortfarande kvar i Champions League.

37 år gammal håller David Beckham fortfarande god form. Spelsinne och sitt precisa passningsspel på långt håll har han fortfarande i besittning, och man kan nog rätt lugnt utgå från att Zlatan Ibrahimovic knappast kommer att göra färre mål under våren för PSG med Beckham i laget.

Dock så innebär det också att en profilstark spelare inte återvänder till Premier League.

:::

Det hade på något sätt känts naturligt med David Beckham i Premier League. Återkomsten till den liga som gjorde honom världsberömd, och till den liga som han var en rejäl dragkraft i att göra alltmer populär. Med kopplingar till klubbar som både Tottenham och Man Utd, och med Harry Redknapp lurkandes i en annan Premier League-klubb, och sedan årsskiftet tränandes med Arsenal, så borde där ha funnits flera alternativ.

Ändå blev det inte så och man kan fråga sig varför.

Dels är det nog en fråga om sökandet efter en ny utmaning och, som han själv lyfter fram, “footballing reasons”. En ny liga, i en högt investerande europeisk storklubb i en av Europas kulturella huvudstäder, god chans på ligatitel, möjlighet att få spela i Champions League mot och tillsammans med världens bästa spelare, väger naturligtvis tungt.

Dels är det kanske också en fråga om varumärke, i det här fallet hans personliga såsom fotbollsspelare och affärsidé. Få klubbar kan ge mer profilstyrka just nu än PSG. Möjligheten att få plats i någon av de andra europeiska toppklubbarna är begränsad, och att spela för en engelsk klubb som exempelvis QPR skulle snarare vittna om en karriärsmässig nedgång snarare än ett nytt spännande projekt.

Det är bara att jämföra med hur Freddie Ljungberg tappade i varumärke när han gick till West Ham, Japan och Celtic.

Arsenal hade så klart varit en möjlighet för David Beckham. Ett klubbval som hade tickat i alla boxar som en flytt till PSG kan bidra med. Men dels är det tveksamt om han passar in i Arsenals spelstil, om han passar in i Arsenals lönestruktur, samt skulle han riskera sin ikoniska status bland Man Utds fans.

:::

Personligen sörjer jag kanske mest att alternativet för David Beckham att återvända till Man Utd verkar vara dött och begravet.

Återkomsten till klubben som fostrade honom, och en återförening med övriga veteraner som Ryan Giggs och Paul Scholes, när klubben står och nosar på möjligheten att vinna en 20:e ligatitel och en 13:e under den manager som formade honom, doftar tungt av nostalgi.

Ett bidrag till laget skulle Beckham tveklöst kunna göra. Och det skulle vara bröd och skådespel för folket. En doft av romantik mitt i en cynisk titelstrid. Men kanske gör Alex Ferguson bedömningen att laget spelar på ett annat sätt nu än under eran med David Beckham, kanske menar han att det vore orättvist mot befintliga spelare i truppen att placera dem i skuggan av en läktarlegend på det sättet, kanske anser han att klubben och spelaren en gång gick skilda vägar och det är bättre att se framåt än bakåt.

Kanske är han helt enkelt bara ovillig att låta det strålkastarljus som oundvikligen följer med David Beckham distrahera från vårens långa titelstrid.

Inte i något av dessa fall går det i så fall att belägga honom med fel. Men det känns ändå tråkigt.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-01-31 kl 15:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons