Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyllmans hörna: Finns det något svårare än att leda med 2-0 i Premier League?


:::

Comeback #1: Wigan fortsätter störa Stoke

En av de mer märkliga omständigheterna i Premier League är att Stoke aldrig har besegrat Wigan. Man kunde ändå tänka sig att just Wigan vore ett lag som borde ha svårt för just Stoke.

Eller så är det så att Stoke har lite extra svårt för ett lag som Wigan, som så envetet tillämpar ett passningsbaserat spel. Det är inte många lag som lyckas hämta upp ett tvåmålsunderläge på Britannia, och att Wigan klarade av det kan så klart vara starten på ännu en framgångsrik säsongsavslutning.

Ett stort skäl till Wigans upphämtning var nyförvärvet Roger Espinoza, som hade det väldigt besvärligt i början av matchen men som därefter var delaktig i båda av Wigans mål.

:::

Comeback #2: Remi på Emirates

Rättvist är ett ord som jag inte alls gillar att använda i samband med fotboll, men man kan i alla fall kalla det oavgjorda resultatet mellan Arsenal och Liverpool för logiskt sett till den allmänna matchbilden.

Teorin att Arsenals huvudsakliga problemområde är offensiven, snarare än defensiven, fick sig en rejäl törn i den här matchen. Det är därtill en teori som redan innan var tämligen stött i kanten.

Det är inte många försvar i världen som skulle lyckas med att få Jordan Henderson att framstå som Diego Maradona på speed.

Men Arsenals offensiv gjorde sitt allra bästa för att rädda sin backlinjes sidfläsk med en mycket imponerande andra halvlek. Målet som Olivier Giroud nickade in borde ha varit kvitteringen, och om så hade varit fallet så hade kanske matchens utgång blivit en annan.

Theo Walcott var instrumentell i Arsenals hela spel ikväll.

Brendan Rodgers valde en pragmatisk linje den här matchen, och han hade alldeles tydligt lärt sig läxan från Old Trafford. Luis Suarez och Daniel Sturridge spelade båda två och utgjorde ett ständigt orosmoment för alla som höll på Arsenal.

Men kanske tog försiktigheten överhanden för Liverpool efter deras 2-0-mål. Kanske trodde de att saken var klar. Arsenal visade dock kampmoral och kvalitet.

Ett oavgjort resultat mellan två jämnstarka lag.

:::

Comeback #3: Reading chockar Chelsea

Adam Le Fondre kan vara mannen som räddar Reading kvar i Premier League. Han målade sent i vändningen mot West Brom, han avgjorde borta och återigen sent mot Newcastle, och nu mot Chelsea gjorde han båda målen när Reading på matchens fem sista minuter vände 0-2 till 2-2.

Det är fem poäng han till stor del på egen hand har spelat hem till Reading på kort tid.

För Chelsea är det andra gången på ungefär lika kort tid som de tappar en tvåmålsledning mot ett av ligans bottenlag. Vilket endast förstärker ett allmänt intryck att Chelsea helt enkelt inte är ett lag i mental och moralisk balans.

:::

Transferbetyg:

Nick Blackman, Reading (+++), £1,2m. Ung och lovande anfallare värvad från Sheffield United, som kan spela på flera positioner. Det är värdefullt för Reading som har haft lite svårt att skapa chanser, men som också har spelare som Adam Le Fondre och Pavel Progrebnyak på topp.

Yun Suk-Young, QPR (+++), okänt. En spännande värvning av en ung och talangfull vänsterback. Det är ett rätt spännande ytterbackspar som Redknapp därmed kan kombinera ihop med Suk-Young och Fabio Da Silva på varsin kant, möjliggörandes ett spel som Redknapp förvisso brukar gilla.

Philippe Coutinho, Liverpool (++++), £8,5m. Mycket potential i Coutinho och en spelare som definitivt ökar Liverpools anfallsalternativ. Passar in utmärkt i Brendan Rodgers spelsystem, men det är kanske lite oklart om kroppen och huvudet håller för spel i Premier League.

Emanuel Pogatetz, West Ham (++), lån. Pogatetz har drabbat Premier League förut utan att egentligen göra någon särskilt lycklig. Vad West Ham uppnår här är möjligen bredd på backpositionerna, vilket inte är helt fel sett till lagets skadeläge.

:::

Omgångens vinnare: Everton, Newcastle och Man Utd

:::

Be Champions!!

 

Publicerad 2013-01-31 kl 00:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons