Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Januarifönstrets tre vinnare

Transfer Deadline Day (TDD) är precis avslutad. Den är lika medialt hypad varje gång. Vissa gånger kanske med viss rätta. Men just den här gången tror jag att vi har genomlidit den tråkigaste deadlinedagen i mannaminne. När Chris Samba till QPR är det största som händer så är liksom ribban satt.

ANNONS

Lite komedi fanns där dock. Som att Peter Odemwingie bilar ner till London och QPR i tron att en övergång är klar. Bara för att få beskedet att icke. Tuff vår för honom nu i West Brom. Låt mig anta att han inte blir kvar i klubben så särskilt länge till.

Om vi däremot ska försöka se på januarifönstret som helhet så kan man säga att vissa klubbar står sig bättre därefter samtidigt som vissa inte gör det. Att inte agera under ett januarifönster behöver dock inte vara någon svaghet, snarare är det kanske ett styrketecken. Men att tappa en viktig spelare kan vara ett sätt att förlora.

Sedan finns där så klart också vinnare.

:::

(3) Tottenham

Två profilvärvningar under det här januarifönstret. Ezekiel Fryers på vänsterbacken är en klok och långsiktig värvning. Men den riktiga karamellen var Lewis Holtby från Schalke. Särskilt i och med att Tottenham lyckades lösa honom redan nu i januari. Det är en spelare som förstärker bredd och spets på Tottenhams mittfält. Det är också en prestigevärvning, då Holtby intresserade flera engelska klubbar.

ANNONS

(2) Newcastle

Köpte mycket och troligtvis med blandad kvalitet. Men Newcastles franska revolution kan mycket väl vända på säsongen för dem. Mathieu Debuchy och Moussa Sissoko är två riktiga klassvärvningar som tämligen omgående gör Newcastle till ett bättre lag. Min enda invändning är egentligen att Newcastle det här fönstret sköt lite för mycket med hagelbössa i sina värvningar, snarare än ett prickskyttegevär.

(1)    Liverpool

Liverpools problem var förvisso inte svåranalyserat, det såg alldeles för tunt ut offensivt. Det var dock ett problem som klubben med kirurgisk precision snabbt och behändigt adresserade. Först med värvningen av Daniel Sturridge som redan visat prov på att vara riktigt lyckad. Därefter med värvningen av Philippe Coutinho som också han passar in bra i Liverpools lagbygge och som fyller ett konkret behov. I övrigt inget överflöd.

ANNONS

:::

Januarifönstrets förlorare:

Swansea. Den walesiska klubben gjorde ett strålande sommarfönster. Men succén med Michu har kostat dem Danny Graham, som lämnar klubben för Sunderland. Swansea fick inte dåligt betalt för honom, men det är ett tungt avbräck som sätter stor press och belastning på just Michu. Och en skada på honom kan bli mer kostsam än vad som varit fallet med Graham kvar.

:::

QPR får väl sägas ha gjort ett bra transferfönster de med, rent spelarmässigt. Man kan inte klaga på ett fönster där en nedflyttningshotad klubb lyckas plocka in både Loic Remy i anfallet och Chris Samba i försvaret. Vad det sedan betyder för klubben på längre sikt är en annan diskussion.

Stoke har också gjort några bra värvningar. Brek Shea tror jag passar in i lagets taktiska tänk tämligen väl. Målvaktsvärvningen av Jack Butland är också det en bra affär, även om han omedelbart kommer att lånas tillbaka till Birmingham för resten av säsongen.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-02-01 kl 00:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto