Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fem engelska U21-spelare att hålla ögonen på ikväll

Samtidigt som de allra flesta laddar upp inför de stora festerna imorgon, England mot Brasilien på Wembley och Sverige mot Argentina i Stockholm, så spelar redan ikväll England och Sverige mot varandra. Det är de båda ländernas U21-lag som ikväll ska ställas mot varandra.

ANNONS

Jordan Henderson fick i söndags kväll utmärkelsen som årets engelske U21-spelare. Hans insatser på ungt engelskt mittfält har under säsongen varit bra och något av en förespegling utav den form han visat på sistone i Liverpool, likaväl som en förklaring till varför Liverpool en gång värvade honom från Sunderland.

Henderson spelar kvar i U21-laget. Samtidigt börjar det växa fram fler spelare underifrån som kan vara en stor del utav framtiden i Premier League, inte nödvändigtvis i just de klubbar de nu spelar utan likaväl i någon utav ligans absoluta toppklubbar. Det kan finnas lite extra skäl att hålla både ett och två ögon på dem ikväll.

I ingen särskild ordning.

:::

Nathaniel Chalobah, 18 år, Chelsea (Watford)

Chalobah har under flera år varit en av de allra mest talangfulla och lyskraftiga spelarna I Chelseas akademi- och reservlag. På hans meritlista står bland annat att ha fört Chelsea till FA Youth Cup-titeln 2012. Om han spelat för någon annan klubb i Premier League så hade han förmodligen redan gjort sin debut för ett bra tag sedan.

ANNONS

Chelsea har istället klokt nog valt att den här säsongen låna ut honom till Watford under hösten, en låneperiod som därefter har förlängts till att gälla säsongen ut. I Watford har Chalobah etablerat sig som en ordinarie spelare, och är en bidragande orsak till att inför säsongen osäkert Watford nu befinner sig på playoff-plats, endast någon poäng ifrån automatisk uppflyttning.

Nathaniel Chalobah borde rimligtvis vara den spelare som i nuläget har bäst chans att bli den förste spelaren från Chelseas akademi sedan John Terry att verkligen etablera sig i klubbens a-lag.

Luke Shaw, 17 år, Southampton

Att vara vänsterback, 17 år gammal och därtill uppfostrad hela sitt spelarliv i Southampton leder närmast oundvikligen till att man blir kallad för den nye Gareth Bale. Detta är dock ytterst orättvist mot unge Shaw, som till skillnad från Bale faktiskt har ett försvarsspel som redan i hans unga ålder är bra nog för att hävda sig i Premier League.

ANNONS

De allra flesta av Premier Leagues toppklubbar har redan varit framme och nosat intresserat på Shaw, men Southamptons före detta manager Nigel Adkins var tämligen tydlig med att Southampton själva hade stora planer för Shaw, vilket minst sagt har besannats den här säsongen.

Luke Shaws tidigare landslagsmeriter består i ett antal matcher för Englands U16- och U17-lag. Men ikväll mot Sverige gör han sin U21-debut, vilket är en helt okej bedrift för att vara 17 år gammal.

Will Hughes, 17 år, Derby County

Det har gått snabbt framåt för unge Hughes. Det var bara för ett år sedan som han debuterade för Englands U17-lag, men redan innan 2012 gått till ända så fick han också debutera för U21-laget, och blev på kuppen den näst yngste spelaren att göra det, efter Theo Walcott.

Derby County skrev ett kontrakt med Hughes sommaren 2011 och han visade sådan framfart i reservlaget att det inte tog många månader innan Nigel Clough låtit honom debutera i a-laget samtidigt som det ryktades om att både Man City och Man Utd fått upp ögonen för talangen.

ANNONS

Så konstigt är inte det. Hughes är en tekniskt väl utvecklad spelare och från sin position på mittfältet är han duktig både på att hålla i och fördela boll vidare, inte minst hans passningsspel håller hög nivå. Den erfarenhet och hårdhet han får av att så ung spela seniorfotboll på The Championship-nivå kommer också vara till hans fördel.

Thomas Ince, 21 år, Blackpool

Tom Ince kommer ursprungligen från Liverpool, och att det gick heta rykten om att Liverpool under januari försökte att värva tillbaka honom från Blackpool är inte det minsta konstigt. För under en säsong när det mesta med Blackpool har varit struligt så har Ince själv gjort 16 mål på 28 ligamatcher hittills under säsongen, mer än ett mål varannan match med andra ord.

I ett parallellt universum, om hans utveckling som fotbollsspelare inte hade sammanfallit så exakt med Liverpools fall från toppen av Premier League, så hade Ince mycket väl kunnat vara exakt vad Liverpool behövde, en snabb och kreativ offensiv mittfältare med en förmåga att både göra och skapa mål för det egna laget.

ANNONS

Wilfried Zaha, Man Utd (Crystal Palace)

Det luriga med Zaha är naturligtvis att han är och förblir tillgänglig att spela både för England och för Elfenbenskusten. Han har gjort träningslandskamper för engelska ungdomslag förut, och kvällens match mot Sverige ändrar alltså inte på detta enkla faktum.

Roy Hodgson har emellertid ännu inte gjort sig några enorma besvär att säkra Zahas engelska framtid, kanske för att tillfälle ännu inte getts, men Alex Ferguson har däremot sett till att säkra spelarens framtid i Man Utd. I kamp med ett flertal andra klubbar säkrades hans namnteckning nu i januar, även om han anländer först till sommaren.

Så värdefull är dock Zaha för Crystal Palace och deras kampanj för att flyttas upp till Premier League, att de vägrade in i det längsta att sälja Zaha under januari. Endast med löftet att omedelbart låna tillbaka honom till klubben för återstoden av säsongen så gav de vika.

ANNONS

:::

De som vill läsa på om de mer svenska förutsättningarna inför matchen rekommenderar jag att läsa Stefan Ottossons Talangblogg om just precis detta ämne.

https://blogg.fotbollskanalen.se//talangbloggen/2013/02/01/tufft-kval-och-stjarnfyllt-england-vantarfor-u21/

:::

Att den nya dyra anfallsvärvningen riskerar vara borta i flera månader på grund av skada är inte vad man vill höra om man av någon anledning råkar sympatisera med QPR:s sak den här säsongen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-02-05 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto