Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hyllmans hörna: Är det avgjort nu?


ANNONS

:::

Värdet av hårt arbete och disciplin

Det ser andefattigt och idétomt ut i Man City. Roberto Mancini beskrev det hela rätt väl efter matchen mot Southampton när han menade att laget bara hade två spelare på planen, och den enda invändningen man kan göra mot det är kanske att det inte direkt sprudlar idéer från bänken heller.

Det finns en teori att framgång som inte bygger på någon form av disciplin och ansträngning är ombytlig och lätt förgången när oundvikliga motgångar uppstår.

Kanske är just detta den praktiska invändningen mot projekt som Chelea och Man City, det kan fungera väldigt väl till en början, men när kurvan börjar peka nedåt så blir det svårt att vända den. Där finns helt enkelt ingen kollektiv erfarenhet av att kämpa sig upp till toppen by the bootstraps.

Istället tenderar det kanske att bli lite gnälligt i motgång. När Roberto Mancini klagar på skador och på tuffa spelscheman så blir det också, inte minst i jämförelse med konkurrenterna, just lite gnälligt.

ANNONS

Jämför då detta med klubbar som Arsenal, Liverpool och Man Utd, med flera ska sägas. Det är klubbar som har tagit den så kallade ”långa vägen”, och som kanske därför, även när det till synes spelas i motvind, presterar och levererar med deras respektive mått mätt såväl bra som stabilt.

Värdet av hårt arbete och disciplin. Ett arbete som kanske har gått lite förlorat i den moderna fotbollskapitalismen.

Viktig seger för Aston Villa

I en omgång när samtliga direkta konkurrenter i botten av tabellen förlorade så var det naturligtvis otroligt värdefullt för Aston Villa att vinna. De hoppade i och med vinsten mot West Ham inte bara upp två platser i tabellen, de hoppade dessutom över nedflyttningsstrecket. Förvisso inte med mycket luft ned till ribban, men ändå.

Värdet av att utnyttja fasta situationer.

ANNONS

Det talades efter matchen om Aston Villas svaga psyke efter att de släppt in West Hams reduceringsmål. Förvisso, men det här med att bli skakiga efter att ha släppt in ett reduceringsmål är de ju knappast ensamma om. Vi har sett exakt detsamma hos till exempel Arsenal, Chelsea och Man Utd – knappast lag som kan anklagas för svaga psyken. Det är helt enkelt, som jag ser det, en rätt vanlig matchpsykologi.

Och naturligtvis gäller detta kanske särskilt för lag i botten av tabellen, där det kanske är rätt naturligt för lagen och spelarna att känna tvivel över den egna förmågan.

Gareth Bale är jokern i Champions League-striden

Det må rent lagmässigt vara hyfsat jämnt skägg i Champions League-striden, mellan då först och främst Chelsea, Tottenham och Arsenal, samt kanske om man så vill Everton. Men i det kollektivet är det bara Tottenham som just nu har en spelare utav Gareth Bales kaliber. Det kan till sist vara det som fäller avgörandet den här säsongen.

ANNONS

Chelsea har i alla fall något liknande i Frank Lampard, som producerar mål och poäng på löpande band. Men vem är i så fall Arsenals point player; Theo Walcott?

:::

Vilken triumf för Mauricio Pochettino. Ett bättre sätt att vinna över fansen än att vinna mot Man City fanns nog inte. Å andra sidan så var nog Southamptons fans hyfsat positivt inställda till Pochettino redan inför helgens match.

:::

Omgångens vinnare: Aston Villa, Man Utd, Southampton

:::

Måndagens match: Liverpool vs West Brom

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-02-10 kl 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto