Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nära skjuter ingen hare

Peter Hyllman

Cuneyt Cakir heter domaren som nu riskerar drabbas av samma oblida öde som innan honom Anders Frisk och Tom Henning Övrebö.

Jag hoppas inte så blir fallet. Att kritiken av hans domarinsats stannar vid just kritik och inget annat. Alex Ferguson lär inte vara helt snäll efter matchen, men det motiverar inga lynchmobber mot en enskild domare.

All heder och respekt till Real Madrid. Ett mycket bra fotbollslag som över det här dubbelmötet höll jämna steg med Man Utd, och som vid enskilda stunder också gav prov på lite högre spetskvalitet.

Oavsett vad man anser om Cakirs beslut att visa ut Nani så är ju inte det Real Madrids fel. Det är deras jobb att göra det bästa av situationen som uppstår, och det är ju just precis vad de gör.

Annons

Klassavslut av Luka Modric.

Viktigt för Real Madrid också med ett snabbt mål efter utvisningen. Det gav Real Madrid självförtroende, tog lite av luften ur Man Utd och lät aldrig riktigt elektriciteten på Old Traffords läktare nå fram till Man Utd-spelarna efter utvisningen.

:::

Kanske talar detta för att det blir Real Madrid som nu vinner Champions League.

Två gånger har José Mourinho nu mött Man Utd på Old Trafford i en avgörande slutspelsmatch i Champions League. Båda gångerna har han lyckats knöla sig vidare med stor hjälp av ”tveksamma” domslut.

Förra gången var med Porto 2004.

:::

Nej, jag ska inte falla i fällan att efter en tung förlust börja prata eulogiskt om hur fantastiska supportrarna var ikväll.

:::

Det stora beslutet och samtalsämnet inför matchen var annars Wayne Rooneys plats på bänken.

Annons

Taktiskt kan det ha varit helt rätt. Rooneys defensiva brister i det första mötet gav Real Madrid många öppna lägen. Danny Welbeck eliminerade detta ikväll på ett framgångsrikt sätt.

Men psykologiskt och i ett större perspektiv? Nja, det kändes lite fel. Ett fullsatt och elektriskt Old Trafford. Det är i sådana matcher som Wayne Rooney normalt sett är som allra bäst.

Ett svårt beslut. Alex Ferguson sitter där han sitter därför att han har haft bollarna att fatta dem i drygt 26 år.

Fråga David Beckham och Ruud van Nistelrooy. Å andra sidan, fråga därefter i vilken klubb de inte spelade säsongen därpå.

Mattias Lönnquist var på plats i Manchester och på Old Trafford. Därifrån vill jag ha en reseberättelse som gästblogg, där han gärna får berätta hur Wayne Rooneys ”petning” uppfattades lokalt.

:::

Arsenal har nu också äran av att vara den sista engelska klubben kvar i Champions League.

Annons

:::

Resten av Man Utds säsong då?

Chelsea på söndag. Sättet den här förlusten kom till på tror jag inte kommer att vara demoraliserande för Man Utd. Tvärtom tror jag den skapar en viss harm och revanschlusta.

Man Utd var över två matcher inte ett sämre lag än Real Madrid. Tvärtom, som lag betraktat var de kanske till och med stundtals bättre.

Det är i sig bra att veta för spelarna i Man Utd, som kanske hade rätt att känna visst tvivel efter förra säsongens fiasko.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-03-05 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto