Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Rast och ro under landslagsuppehållet

Peter Hyllman

:::

Harry Redknapps magi avslöjad

Det förekommer en medial mytbildning runt vissa managers, i all synnerhet om de är engelska och har varit med ett tag. Media har sina gunstlingar som de gärna pratar upp i tid och otid. Harry Redknapp är onekligen en av dem.

Det krävdes inte överdrivet mycket, blott två segrar på raken i ligaspelet, borta mot Southampton och hemma mot Sunderland, för att damma av gamla klyschor om Redknapps speciella handlag, beundrande gasellögon när han pratar ner betydelsen av taktik, och framtagandet av lösker statistik som att om säsongen börjat när Redknapp tog över laget så hade QPR befunnit sig på tionde plats.

Annons

Men efter lördagens förlust mot Aston Villa så är QPR fortsatt fast förankrade i botten av tabellen. Och en annan enkel omständighet är denna: Nämligen att QPR låg sex poäng under nedflyttningsstrecket när Redknapp tog över klubben och nu, 19 matcher och drygt £25m senare, ligger QPR sju poäng under nedflyttningsstrecket.

Inget trolleri där med andra ord.

:::

Har Reading en plan eller var syftet bara bestraffning?

Vi som följer Premier League satt förra säsongen och mest gapade av förvåning när vi följde såpan som utspelade sig i Wolves i samband med att klubben då sparkade Mick McCarthy utan någon som helst idé eller plan på vad de sedan skulle ta sig för.

Det sista man kunde tänka sig då var att dikten skulle upprepa sig så snart, men ändå anar man att det är fara på taket med Readings beslut att sparka Brian McDermott och där de fortfarande, en dryg vecka senare, fortfarande inte har kommit närmare att hitta en lösning.

Annons

Nu påbörjas förvisso ett landslagsuppehåll, och det är väl under det som det kommer att visa sig om Reading alls har någon plan för återstoden av säsongen eller, vilket beslutets tidpunkt så sent in på säsongen kanske snarare antyder, att det snarare handlade om att Anton Zingarevich ville ”bestraffa” McDermott för lagets svaga och utsatta ligaposition.

:::

Tottenham lider brist på anfallare

Fördelen med en spelare som Gareth Bale är hans kvalitet och att han med den placerar mål och poäng på brädet som det brukar heta. Nackdelen är att en sådan spelares enskilda briljans också kan dölja eller släta över mer systematiska svagheter i ett lag.

Med Bales målproduktion och många avgörande insatser hittills under säsongen så har Tottenhams svaghet i anfallet dolts. Ändå är den faktor som utgör det största hindret för Tottenham den här säsongen den att de saknar en riktigt högkvalitativ anfallare.

Annons

Emmanuel Adebayor är alldeles för ojämn och verkar inte mogen nog som personlighet att leda ett topplags anfallslinje. Jermain Defoe är bra i sina stunder men är för endimensionell i sitt spel för att räcka till på kontinuerlig basis mot kvalificerat motstånd.

Anfallet är det första området som Tottenham måste åtgärda när sommarens förberedelser för framtiden sätter igång. Det är samtidigt på den positionen som klubbens relativt sett begränsade lönebudget gör sig allra mest till känna. En begränsning som kan mildras om klubben spelar i Champions League nästa säsong.

Men dit är det ännu en bit kvar, vilket kvällens resultat tydligt visar.

:::

Noll mål alltså för Tottenham. Men fantastiska 200 mål i Chelseatröjan för Frank Lampard när han ikväll nätade matchens första mål mot sin moderklubb West Ham.

Annons

:::

För blott två omgångar sedan hade jag med fem klubbar i nedflyttningsstriden, det borde kanske ändå ha varit sex.

För med Sunderlands poängtapp hemma mot Norwich idag, trots spel med en man mer på planen i en timme, samtidigt som Wigan långt in på Fergietime besegrar Newcastle, så befinner sig helt plötsligt Sunderland i en för dem obehagligt utsatt position.

Arouna Koné med det livsviktiga målet för Wigan.

:::

Nu är det landslagsuppehåll i några veckor. Och visst känns det som ett mentalt break som många av lagen i ligan kan behöva. Både i toppen och den övre delen såväl som i botten av tabellen.

Det pratas ju ofta om att spelare behöver vila. Men kanske är det också så att klubbar eller lag i någon mer kollektiv mening också kan behöva vila och stressa ner.

Lugnet före stormen.

:::

Omgångens vinnare: Arsenal, Aston Villa, Man Utd, Wigan

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-03-17 19:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto