Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: En omgång som tuggade över mycket

Peter Hyllman


:::

En match med bett i

Kanske hade Luis Suarez glömt bort att stoppa i sig köttpajen lagom till lunch och var lite sugen. Kanske tyckte han att Branislav Ivanovic såg härligt lik ut en stor saftig morot.

I centrum står han emellertid alltid, Suarez. På gott och på ont. Först på gott genom att slå ett lysande inlägg fram till Daniel Sturridges kvittering, vars beslut att ”inte fira” målet får mig att vilja kräkas.

Därefter på ont, även om Suarez själv säkert tyckte det var gottigottgott, genom att tugga lite på Ivanovic. För att därefter, naturligtvis och självklart, avsluta med det goda och sätta dit kvitteringen i matchens allra sista skälvande sekunder.

Annons

Och samtidigt göra livet väldigt jobbigt för Chelsea, som i övrigt visade kvalitet i den här matchen. Men var det här sista matchen för säsongen för Luis Suarez? Och var det måhända den sista matchen i Liverpooltröjan?

En kanske inte alltför bitsk fråga.

Man Citys säsong på en kvart

Det var en match som Man City hade fullständig kontroll över. I 75 minuter såg de ut just som Brian Kidd ville att de skulle se ut, som mästare som slogs till sista blodsdroppen. De borde rimligtvis haft en större ledning, om inte till exempel Hugo Lloris haft en särskilt bra dag.

Sedan ramlade himlen ned över deras huvuden. Tre mål av Tottenham på sju minuter. En produkt av tre saker. Tottenhams skicklighet och Andre Villas-Boas begåvade byten. Bristande koncentration från Man Citys nyckelspelare. Och Roberto Mancinis benägenhet att vilja bevaka resultat snarare än att försöka döda matchen.

Annons

Det är ett resultat med två omedelbara konsekvenser. Tottenham går återigen för fulla varv i Champions League-striden, med en otroligt tuff match avklarad och återhämtat självförtroende. Man Utd har imorgon kväll möjligheten att vinna ligan på hemmaplan genom att besegra Aston Villa.

Inte något som Paul Lambert och Aston Villa borde vara så väldigt lyckliga över. Deras bästa hopp stod nog till Man Utds nerver i händelse av att Man City vunnit under söndagen.

Roberto Martinez påminner om att berömma en fisk för att inte drunkna

Wigan klarar sig på något märkligt sätt alltid kvar i Premier League, inte sällan genom att göra någon märklig form av spurt under senvåren. För detta har framför allt på senare tid Roberto Martinez fått mycket beröm för.

Det känns väl okej på sätt och vis. Men när Wigan ständigt och jämt befinner sig indragna i nedflyttningsstriden, utan att någonsin egentligen ta något riktigt steg framåt, så börjar man kanske undra vad det egentligen är man berömmer Martinez för.

Annons

Lite känns det som att berömma en fisk för att den inte drunknar. Och den här säsongen börjar det alltmer se ut som om vi inte ens får möjlighet att göra det.

Stokes sista strid

För Stoke var det en brutalt viktig match borta mot QPR. De hade inte vunnit en enda ligamatch under 2013 och behövde verkligen vinna den här matchen för att skapa en liten säkerhetsmarginal ned till strecket.

Det syntes också tydligt vilket lag som ville vinna den här matchen mest. QPR är mentalt redan nedflyttade till The Championship, det finns ingen glöd kvar i spelarna lika lite som det finns någon glöd kvar i Harry Redknapp.

Sex poäng ned till strecket nu. Och visst har Wigan en match mindre spelad, men det börjar ändå alltmer verka som om Stoke kommer att räddas av gonggongen den här säsongen.

:::

Helgens vinnare: Stoke, Sunderland, Tottenham.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-04-21 20:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto