Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyllmans hörna: Arsenal till Champions League

 

:::

Vad talar för en ny Tottenhamutmaning nästa säsong?

Det räckte inte hela vägen för Tottenham. De vann visserligen, efter väldigt många om och men, mot Sunderland. Men i och med att också Arsenal vann, mot ett på alla sätt och vis genomuselt Newcastle, så spelar det ingen roll. Det blir Arsenal som tar fjärdeplatsen och spelar i Champions League nästa säsong.

Om man nu ska ta vad jag skrev i dagens tidigare blogg väldigt bokstavligt så är det därför läge för Tottenham att gå och hänga sig. Det här var deras sista reella möjlighet att nå Champions League, och det kommer bara att bli svårare och svårare med tiden. Klarade de det inte nu så klarar de det aldrig.

Nej, men så enkelt är det så klart inte. Istället kan man börja fundera på vad som talar för att Tottenham kan komma tillbaka nästa säsong och faktiskt ännu en gång utmana på fullt allvar om en Champions League-plats.

»  Långsiktig plan. Det var naturligtvis en missräkning för Tottenham att inte nå Champions League den här säsongen. Samtidigt betvivlar jag att klubben inte har kalkylerat med risken att inte lyckas, och att de nu står utan en plan för hur de ska agera. Villas-Boas talar om en långsiktig plan gällande klubbens struktur och lagets utveckling, och om det är en plan som är väl förankrad i klubbens styrelse så kommer inte Tottenham att försvinna nästa säsong.

»  Villas-Boas relation med Bale. Lagets absolut främste spelare är Gareth Bale och skulle Tottenham lyckas behålla honom så vore det enormt värdefullt. Inte mycket talar egentligen för att de ska lyckas med det, för naturligtvis vill Bale spela Champions League. Men det faktum att Villas-Boas verkar ha en väldigt bra relation med Bale, som ser sin manager som en anledning till hans utveckling som fotbollsspelare, kanske talar för att Bale ger Tottenhams projekt i alla fall en säsong till.

»  Klubbens akademi. Även om Bale nu skulle försvinna så är det mycket kvalitet på väg upp genom Tottenhams ungdomslag. Tottenham gick långt i NextGen Series och imorgon spelar de final i U21 Premier League, i vilka de så här långt under säsongen varit helt dominerande. Cristian Ceballos, Jonathan Obike och Nabil Bentaleb är spännande talanger i Tottenhams anda. Med dessa spelare vinner Tottenham både bredd och kvalitet.

»  Europa League. Kanske ska heller inte Europa League underskattas. Dels ska den turneringens betydelse som skyltfönster för talangfulla spelare i Europa inte underskattas, och att Tottenham är med där är värdefullt. Dels visade Tottenham i år att de faktiskt tar den turneringen på allvar, vilket bör öka klubbens legitimitet bland dessa spelare. Detta tillsammans med Premier Leagues goda renommé gör att Tottenham fortfarande bör kunna värva spelare av hög kvalitet.

Det jag anser talar mest emot Tottenham är egentligen inte de själva och den egna klubbens utveckling. Det är att konkurrenterna om Champions League-platserna också de blir allt starkare. Arsenal har nog passerat sin nadir vid det här laget, Chelsea ser ut att bli starkare, och man måste räkna med att Liverpool kommer att börja blanda sig i leken igen. Och även om de båda Manchesterklubbarnas status möjligen är något oklar inom den närmaste framtiden så är det långsökt att de skulle falla så långt.

:::

Helgens vinnare: Arsenal.

Oavsett vad man anser om Arsenals sänkta ambitionsnivå under de senaste åren, så måste man ändå låta sig imponeras av det sätt på vilket Arsene Wenger alltid lyckas uppnå en stabilitet med sitt Arsenal även under de mest turbulenta av omständigheter. Det som tidigare varit lagets akilleshäl, det oorganiserade försvarsspelet, har under slutet av den här säsongen varit det som räddat fjärdeplatsen.

:::

Be Champions!!

 

Publicerad 2013-05-19 kl 20:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons