Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av West Bromwich 2012-13

Betyg: ++++

Styrelsen. Gör sällan några större väsen av sig men sköter klubbens finanser på ett bra sätt, och West Brom är rent ekonomiskt en av de mer hälsosamma klubbarna i Premier League, även om det också betyder att det inte finns några jätteutrymmen för transfers och löner. Allmänt sett ett bra jobb, men Steve Clarke hade behövt lite hjälp i januari och affären med Peter Odemwingie sköttes allt annat än bra.

Steve Clarke. Har gjort ett jättejobb med de begränsade resurserna. West Brom har den 15:e högsta lönebudgeten i ligan, men slutar alltså åtta, vilket är klubbens bästa ligaposition på flera decennier, och naturligtvis en stor bedrift på sitt sätt och ett gott betyg för Clarkes ledarskap. Clarke har dock anledning att vara besviken över en svag vinter och vår som kostade klubben en möjlig Europa League-plats.

Styrka. En av West Broms stora styrkor är offensiven, och i synnerhet då deras omställningsspel. Laget skapar ungefär en genomsnittlig mängd chanser men får förhållandevis öppna chanser och deras anfallare är effektiva på att utnyttja de chanser som uppstår. Det finns även en förhållandevis god motståndskraft i lagets försvarsspel även om det baseras mindre på organisation och mer på motivation.

Svaghet. West Brom släpper till förhållandevis många chanser och en stor anledning till det är att laget, i synnerhet det egna centrala mittfältet, faller för lågt ned i planen. Mycket av motståndarnas spel tillåts alltså äga rum strax utanför eller innanför det egna straffområdet vilket gör West Brom tämligen sårbara. Stundtals ger det också lagets anfallare, som är kapabla att hålla tag i bollen, alltför lite understöd.

:::

Att göra:

(1) Förstärk anfallet. En av West Broms högsta prioriteter under sommaren måste vara att förstärka anfallet. Allra helst som lagets främste anfallare den här säsongen, Romelu Lukaku, återvänder från lån Chelsea och inte verkar se någon fortsatt framtid i West Brom. Man får också räkna med att Peter Odemwingie har gjort sina sista matcher i den blåvita tröjan.

(2) Förstärk backlinjen. Ett av Clarkes specialområden är defensiven, något som hans tid i Liverpool under Kenny Dalglish visade. Hans filosofi verkar dock snarare handla om att ligga lågt än någon större grad av organisation och holistisk spelidé, och där kan han utveckla försvarsspelet. Han behöver också ha in bättre spelare, särskilt någon kapabel att ta ett ledaransvar.

(3) Bredda spelartruppen. En anledning till att West Brom tappade i slagkraft efter en strålande säsongsinledning är så klart att spelartruppen inte klarar av skador. Vid olika tillfällen var Ben Foster, Youssouf Mulumbu, Claudio Yacob, Gareth McAuley och Jonas Olsson borta från laget, och West Brom kan inte likt ett topplag kompensera för detta på ett bra sätt.

:::

!

Romelu Lukaku. Svårt att bortse från Lukaku även om han med all sannolikhet inte spelar kvar i West Brom nästa säsong. Var en stor talang redan när han kom till klubben men har närmast synbarligen mognat som anfallare vad säsongen har lidit, och hans stora förhoppning nu lär vara att José Mourinho ser i honom vad han en gång såg i Didier Drogba.

?

Peter Odemwingie. Har väl alltid varit något av en bråkmakare på sitt eget lilla vis men den karusell han satte igång under januari tar väl priset som en av de mest befängda. Lyckades på väldigt kort tid göra sig ovän med en fantastiskt massa människor och frågan nu är kanske mest vad West Brom lyckas göra av honom och hur mycket pengar de kan få för det.

:::

2012-13 som film: Les Quatre Cents Coups (1959)

Francois Truffauts rörande drama om den olycklige pojken som ständigt hamnar i trubbel, ibland för sådant han faktiskt gör fel men oftare när han gör något som han själv upplever som rätt. Det är svårt att inte följa Antoine Doinel och i honom se en vilsen Peter Odemwingie som gör sitt bästa för att hitta rätt i en tuff fotbollsvärld.

:::

Spelarbetyg:

Ben Foster – (++++)
Boaz Myhill – (+++)

Jonas Olsson – (+++)
Goran Popov – (++)
Liam Ridgewell – (+++)
Gareth McAuley – (+++)
Billy Jones – (++)
Gabriel Tamas – (++)

Steven Reid – (++)
Claudio Yacob – (+++)
James Morrison – (++++)
Chris Brunt – (++++)
Graham Dorrans – (++++)
Zoltan Gera – (+++)
Youssouf Mulumbu – (++++)

Shane Long – (++++)
Peter Odemwingie – (++)
Romelu Lukaku – (+++++)
Marc-Antoine Fortune – (++)

Snitt: 3,11

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-26 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons