Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av Norwich 2012-13

Betyg: +++

Styrelsen. Det var ingen lätt uppgift som Norwichs styrelse hade för rätt precis ett år sedan, sommaren innan säsongen skulle börja. Paul Lambert sade upp sig från sitt jobb som manager i slutet av maj, och rätt precis samtidigt så lämnade Grant Holt, årets spelare i klubben tre år i rad, in en transferbegäran. Norwichs VD David McNally visade dock att det fanns en beredskap i klubben, agerade snabbt genom att anställa Chris Hughton och, kort därefter, säkra Holts framtid med laget.

Chris Hughton. En stundtals utskälld manager som möjligen jämförs orättvist med sin föregångare Paul Lambert. Norwich slutade dock fyra placeringar och tre poäng högre än Aston Villa i år. Med en fyrbackslinje och ett fyrmannamittfält så är det ingen överdrivet nyskapande taktik som Hughton väljer att tillämpa, men segrar hemma mot såväl Arsenal som Man Utd visar att den inte är något att skämmas för enbart därför.

Styrka. Huruvida det är en styrka i sig går naturligtvis att diskutera, men ett skäl till att Norwich höll sig kvar i Premier League är att laget under säsongen släppt till betydligt färre chanser än vad lagen längre ned i tabellen gjorde, och det centrala låset med Sebastien Bassong, Michael Turner och Alexander Tettey är en stor del av förklaringen till det. Jämfört med förra säsongen, när det stundtals var villervalla i Norwichs försvar, så är det något som Chris Hughton har förbättrat.

Svaghet. På motsvarande sätt är Norwichs anfallsspel lagets kanske tydligaste svaghet. Endast två klubbar gjorde färre mål än Norwich den här säsongen, notoriskt lågmålande Stoke och QPR. Sunderland lyckades göra lika många. En allmän brist på kreativitet är det stora problemet, med Robert Snodgrass i princip den ende som skapar målchanser i tillräcklig utsträckning. Till viss del speglar detta så klart också Hughtons prioritering av defensiven.

:::

Att göra:

(1) Hitta en central spelfördelare. Robert Snodgrass utgår från ett kantspel och det är inte tillräckligt för att lösa Norwichs kreativa dilemma. Wes Hoolahan är en ytterst finurlig spelare men väger förhållandevis lätt på mittfältet och skulle vinna på att ha mer av en bollvinnande murbräcka bredvid eller bakom sig. En budgetvariant av Mohamed Diamé ungefär.

(2) Hitta en partner till Grant Holt. Norwich värvade Luciano Becchio i januari och i truppen finns även Simeon Jackson och Kei Kamara, men de används mycket sparsamt. Om någon av dessa kan ta steget, eller om Norwich behöver se sig om efter någon anfallare som kan komplementera Holt, men Norwich behöver fler alternativ i anfallet.

(3) Bredda backlinjen, lös ytterbackarna. Mittbackssituationen känns relativt löst med Sebastien Bassong och Michael Turner. En backup kan vara bra att värva. Men framför allt är det ytterbackspositionerna som behöver förstärkas, allra helst som lånet av Javier Garrido upphör, vilket lämnar en massiv lucka på vänsterbacken.

:::

!

Robert Snodgrass. Norwichs riktiga kvalitetsspelare offensivt den här säsongen, den spelare med vilken Norwich kan bygga vidare på den här säsongens strålande elfteplats. Att börja titta på europeiska cupplatser är för mycket begärt, men etablerade i Premier League så kanske en cup run vara en möjlighet.

?

John Ruddy. Ruddy gjorde några enorma matcher förra säsongen och blev som en följd landslagsaktuell. När han skadades den här säsongen trodde många att det kokta fläsket var stekt för Norwich, men Mark Bunn gjorde en stabil insats i målet och spelade till sist nästan dubbelt så många matcher. Blir Ruddy eller Bunn kvar i Norwich?

:::

2012-13 som film: One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975)

Milos Formans mästerverk baserat på Ken Keseys klassiker, med en superb Jack Nicholson i huvudrollen, låter oss följa en udda samling tokskallar som med McMurphy som inspiration hittar tillbaka till livet och till sig själva, vilket inte faller väl ut hos den manipulativa och kontrollerande sköterskan. Kom inte och säg att inte det påminner om Norwich och deras big man up front.

:::

Spelarbetyg:

John Ruddy – (++++)
Mark Bunn – (+++)

Russell Martin – (+++)
Steven Whittaker – (++)
Sebastien Bassong – (+++++)
Michael Turner – (++++)
Javier Garrido – (+++)
Ryan Bennett – (++)

Bradley Johnson – (+++)
Jonny Howson – (++)
Anthony Pilkington – (++++)
Elliott Bennett – (++)
Alexander Tettey – (++++)
Robert Snodgrass – (+++++)
Wes Hoolahan – (++++)

Grant Holt – (+++)

Snitt: 3,38

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-28 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons