Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av West Ham 2012-13

Betyg: +++

Styrelsen. Det finns inte många skäl att vara alltför kritiska till West Hams klubbstyrelse. De har gett sin manager både förtroende och frihet, trots dennes initiala brist på popularitet hos klubbens supportrar. De har investerat i laget för att hålla sig kvar i Premier League. Och vid sidan av har de förhandlat till klubben en riktigt bra deal för att flytta till Londons OS-arena inom några år vilket kommer att kraftigt förstärka klubbens profil.

Sam Allardyce. Allardyce var inledningsvis ett ifrågasatt val bland West Hams supportrar som hade en bild av det egna lagets spel och ideal som inte riktigt passade ihop med Big Sams profil. Men med en effektiv och kompromisslös fotboll så har Allardyce vunnit över dem. Resultat spelar roll. Baksidan av det är dock att om resultaten försämras så försvinner stödet. Allardyces one route-fotboll ska inte överdrivas, men det är heller ingen tillfällighet att Andy Carroll trivs rätt bra i klubben. Samtidigt funkar det, en tiondeplats i klubbens första säsong tillbaka i Premier League är mer än godkänt.

Styrka. Det finns en brutal råstyrka på West Hams mittfält som är lagets allra främsta styrka och kännetecken. En trio med Kevin Nolan, Mohamed Diamé och Mark Noble är svår att leka bort. Det gör det svårt för motståndarna att skapa väldigt många chanser, framför allt då öppna chanser, på West Ham, samtidigt som det skapar tämligen många chanser framåt. Tillsammans med mittförsvaret har West Ham en ramstark centrallinje.

Svaghet. Vad jag upplever som West Hams tydliga svaghet är att de känns något endimensionella. Ironiskt nog känns det som att hoten från lagets kantspel är för begränsade. Där finns Matt Jarvis, men i övrigt använder sig West Ham för lite av såväl högerkanten som av ytterbackspositionerna för att komplementera sitt spel. Sammantaget leder detta till att West Ham blir förhållandevis lätta att försvara sig mot, under förutsättning att man kan hantera deras rena fysikalitet.

:::

Att göra:

(1) Förstärk på ytterbacksplatserna. I försvaret är det först och främst mittbackarna som har gjort en bra säsong i West Ham. Ytterbackarna har rent defensivt gjort ett okej jobb men inte så värst mycket mer än så. Vad man också vill se är ytterbackar som kan fylla på offensivt och bidra till lagets anfallsspel när så är påkallat.

(2) Bredda spelartruppen. Det finns några spelare som fyller ut spelartruppen nedan, däribland Joe Cole, som dock inte gjort tio matcher den här säsongen. Ändå går West Ham runt på ett relativt fåtal spelare och det var tydligt hur mycket laget led när Mohamed Diamé blev skadad under säsongen. Ett jobb under sommaren för Sam Allardyce är att bredda sin spelartrupp.

(3) Värva en högerytter. Matt Jarvis härjar på vänsterkanten, men på högerkanten finns inte en riktigt lika naturlig och naturligt begåvad motsvarighet. West Ham skulle vinna mycket i termer av flexibilitet och anfallskraft om de åtgärdade detta under sommaren.

:::

!

Mohamed Diamé. En av säsongens främsta värvningar i och med att Sam Allardyce plockade honom gratis från Wigan. Har varit en jätte för West Ham på det centrala mittfältet, särskilt framstående i matcher mot topplagen, och ser ut att kunna fortsätta vara det, även om det finns ett par toppklubbar som borde slänga ett getöga på spelaren som sägs ha en utköpsklausul om £3,5m.

?

Andy Carroll. En av engelsk fotbolls mest oförtjänt utskällda spelare, offer för en tämligen unik prisanomali, har återfunnit sig själv och sitt självförtroende i West Ham, kanske för att han där återförenats med sin gamle vapendragare Kevin Nolan. Blir Carroll kvar i West Ham, tvingas han återvända till Liverpool eller hör Newcastle av sig igen?

:::

2012-13 som film: Frankenstein (1931)

James Whales skräckfilmsklassiker om den galne vetenskapsmannen som leker gud och skapar en levande varelse av döda människors kroppsdelar. En uppgörelse med det moraliska i teknologi och framsteg. Varför jag kommer att tänka på det här utöver att jag inte har svårt att föreställa mig Sam Allardyce utropa ”It’s alive!” över sina stundtals motbjudande skapelser vet jag inte riktigt.

:::

Spelarbetyg:

Jussi Jääskeläinen – (++++)

Winston Reid – (++++)
George McCartney – (++)
James Tomkins – (++)
Joey O’Brien – (+++)
James Collins – (++++)
Guy Demel – (++)

Kevin Nolan – (+++)
Matthew Jarvis – (+++)
Matthew Taylor – (++)
Mark Noble – (++++)
Mohamed Diamé – (+++++)
Gary O’Neil – (++)

Andy Carroll – (++++)
Ricardo Vaz Te – (+++)
Carlton Cole – (++)

Snitt: 3,06

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-31 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons