Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tio skäl för Aston Villa att se ljust på framtiden

Det har varit en jobbig säsong för Aston Villa. Utslagna över två matcher ur Ligacupen av League Two-klubben Bradford. Utslagna ur FA-cupen av Millwall från The Championship. I ligan fick de kämpa länge och väl för att klara sig från hotet om nedflyttning från Premier League, utöver några riktiga stjärnsmällar längs vägen mot exempelvis Tottenham, Southampton och Chelsea.

ANNONS

Men säsongen fick till sist ändå ett lyckligt slut för Aston Villa, som klarade sig kvar i Premier League. De slapp gå in i till den sista matchen av säsongen, borta mot Wigan, och vara piskade att inte förlora. Paul Lambert kan bygga vidare med Aston Villa inför ännu en säsong i Premier League och inför vad som såhär i sommartider kanske kan kallas för den blomstertid nu kommer.

Och det finns goda skäl att både tro och hoppas att Aston Villa går en allt ljusare framtid till mötes. I sagans värld följdes sju goda år av sju dåliga år. För Aston Villa kan det tvärtom vara så att de tvingats genomgå ett par dåliga år för att därefter kunna se fram emot ett antal goda år. Jag har tidigare resonerat i övergripande drag varför jag tror Aston Villa har goda dagar framför sig.

Här är tio mer konkreta skäl för Aston Villa att slå sig till ro i sommarvärmen.

ANNONS

:::

Lagets ålderstruktur. Om vi väljer att bara titta på fasta spelare i Aston Villas startelva så hittar vi Matthew Lowton, Ciaran Clark, Nathan Baker, Barry Bannan, Ashley Westwood, Fabian Delph, Andreas Weimann och Christian Benteke. Detta är kärnan i laget och samtliga är 23 år eller yngre och med många år framför sig.

Brad Guzan. Lagets målvakt har haft en alldeles strålande säsong och imponerat i hög utsträckning. Samtidigt är han nyss 28 år fyllda och är alltså på väg in i en målvakts allra bästa ålder. Det är samtidigt inte helt sannolikt att någon större klubb kommer börja rycka i honom.

Christian Benteke. Lagets belgiske anfallssensation som med sina 19 ligamål, fler mål än vad någon i Man City, Chelsea, Arsenal och Everton mäktat med, och sitt spel räddade kvar Aston Villa i Premier League. Han har även rättfärdigat beslutet att peta Darren Bent. Även om han skulle säljas i sommar så kan Aston Villa göra mycket nytta med de pengarna.

ANNONS

Andreas Weimann. I skuggan av Benteke är det lätt att glömma bort Weimann, men han har varit en strålande och uppskattad spelare den här säsongen och väldigt värdefull för Aston Villa.

Fabian Delph. Inte minst glädjande är att Delph har börjat att så smått växa in i de skor som Aston Villa trodde han var god för när de en gång i tiden värvade honom från Leeds. Därmed kan Aston Villa få en spelare som kan ta tag i lagets mittfält.

Gabriel Agbonlahor. Under inledningen av säsongen undrade man lite till mans var Aston Villas mer erfarna spelare höll hus, en relevant fråga i ett i övrigt ungt lag. En av de mer erfarna spelare som började göra rätt för sig mot slutet av säsongen var just Agbonlahor, vilket var väldigt viktigt för laget.

Akademin. Klubbens ungdomsakademi är en av de allra mest produktiva inom engelsk fotboll. Som synes på lagets ålderstruktur så är klubben också duktiga på att ta tillvara dessa produkter. Kvaliteten är även genomgående hög, Aston Villa vann i år NextGen Series för just akademilag.

ANNONS

Ekonomin. Ett tungt vägande skäl för Aston Villas svåra år har varit att klubben tvingats dra åt svångremmen efter att ha överspenderat på löner under framför allt Martin O’Neills tid i klubben. Rapporter nu gör gällande att ekonomin är i långt bättre kontroll och att Aston Villa därför har mer svängrum ekonomiskt.

Paul Lambert. Likaväl som spelarna vinner i erfarenhet så gäller detta även Paul Lambert. Även han kommer att bli varmare i kläderna efter att ha slutfört sin första säsong i klubben. Han känner sina spelare bättre, hans idéer börjar få genomslag och så vidare.

Supporterbasen. Aston Villa är en klassisk engelsk storklubb, från en av landets största städer och med en stor supporterskara bakom sig. Det är naturligtvis värdefullt, både vad gäller atmosfären runt laget men också, även om det kan vara trist att prata om, som en finansiell trygghet. Genom storlek kommer styrka.

ANNONS

:::

Mest roligt under gårdagens match mellan Brasilien och England var att samtidigt via twitter följa de engelska journalisternas alltmer tilltagande häpnad när det visade sig att England ändå hade lite att sätta emot det förmodade världslaget Brasilien.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-06-03 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto