Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Man City vinnare på Premier Leagues nya manager-marknad

Vi har lämnat Premier League bakom oss inför sommaren. Det enda vi än så länge vet är att när Premier League återkommer så kommer väldigt mycket att vara nytt eller förändrat.

ANNONS

Bara omsättningen av nya managers är rekordhög. Säsongen är slut sedan några få dagar men redan vet vi att åtminstone i sex klubbar kommer vi att se nya managers när den nya säsongen ska till att börja. Samtliga den här säsongens tre högst placerade klubbar, fyra av de sex högsta, har bytt eller kommer att byta manager.

Sex undrar ni, är det inte snarare fem? Jo, det kan man kanske säga, men Paolo Di Canio gjorde så få matcher i Sunderland den här säsongen att jag ändå i reell mening betraktar honom som ny.

Och då har sommaren knappt börjat. Huruvida det faktiskt blir fler managers som lämnar sina poster är oklart. Men helt säkert känns det ju av olika skäl inte att sådana som Martin Jol i Fulham, Michael Laudrup i Swansea och Alan Pardew i Newcastle blir kvar på sina jobb.

Men av de sex klubbarna som vi nu vet har bytt eller inom en snar framtid kommer att byta manager, har de dragit en vinstlott eller en nitlott? Vilka har lyckats bäst med att hitta en efterträdare, kommer så att säga klubbarna ut som vinnare eller förlorare ur den här karusellen?

ANNONS

Här går det att tala med absolut säkerhet i fyra fall. Vi vet att Paolo Di Canio, David Moyes, José Mourinho och Mark Hughes är nya managers i sina respektive klubbar. Jag bedömer dock röksignalerna som sådana att både Roberto Martinez och Manuel Pellegrini är i praktiken klara som managers för Everton och Man City.

Här är min bedömning.

:::

(6) Roberto Martinez, Everton. Nu börjar jag nästan känna mig som om jag mobbar den genomsnälle Roberto, men jag kommer inte ifrån att jag helt enkelt bara ser problem med den här rekryteringen. Everton har grundat så mycket på defensiven, som händelsevis råkar vara Martinez allmänna svaghet. Jag tror omställningen riskerar bli väldigt hög förEverton som dessutom har samma problem som Man Utd att det är svårt att gå vinnande ur ett försök att ersätta den manager som precis lämnat.

ANNONS

(5) Paolo Di Canio, Sunderland. The jury is out on this one. Med all sannolikhet kommer Di Canio ge sig iväg på en rejäl ombyggnation av en spelartrupp som han bedömer som otillräcklig och odisciplinerad. Det är svårt att säga vilken väg det här kommer att gå. Di Canio är definitivit kompetent nog och tvivelsutan tillräckligt engagerad för att lyckas väldigt väl. Samtidigt så känns han som person också både något känslomässig och framför allt lite väl konfliktsökande för att inte risken för misslyckande likaväl ska finnas där.

(4) David Moyes, Man Utd. Moyes är ingen dålig tillsättning av Man Utd, tvärtom så är det på flera sätt en beundransvärd tillsättning. Problemet är så klart att om det är Alex Ferguson man försöker sig på att ersätta så går det inte att komma ur det spelet som en vinnare. Spelet är alltså riggat och man får göra det bästa man kan av situationen. Det menar jag att Man Utd trots allt har gjort, de får i Moyes en manager med liknande värderingar som Ferguson, de får en potentiellt långsiktig lösning, och de får en god taktiker.

ANNONS

(3) Mark Hughes, Stoke. Jag är förvisso ingen stor supporter av Hughes managerskap. Men jag tror ändå att han och Stoke passar väldigt väl ihop. Dels söker Stoke efter en manager med den typen av egenskaper som Hughes dokumenterat har. Dels tror jag att Hughes personliga vilja till revansch kommer att gagna Stoke. I Stoke har Hughes också fått en klubb som påminner mycket om Blackburn, som är Hughes hittills största framgång. Stoke är därtill lite av en klubb med allt att vinna just nu.

(2) José Mourinho, Chelsea. Chelsea får alltså tillbaka sin egen lite specielle manager. Naturligtvis är Mourinho en alldeles utmärkt manager, en briljant matchcoach och en stor motivator. Främst tror jag dock effekten är psykologisk. Hans tillsättning galvaniserar en klubb som under flera år har sökt efter sin egen identitet. Det enar en splittrad klubb, spelare och supportrar varvar upp. Jag tror bara inte att det här är något som kommer att hålla i sig mer än några få år.

ANNONS

(1) Manuel Pellegrini, Man City. Jag tror Pellegrini kan bli en lysande rekrytering av Man City. De söker en manager som kan få laget att lyfta även i Champions League, och där har Pellegrini nått dokumenterad framgång vid flera tillfällen. Taktiskt är han också ytterst solid. Har ett ödmjukt och långsiktigt förhållningssätt som kommer tjäna Man City väl. Frågetecknet, likt för Moyes, är hur han klarar steget upp från en stor klubb till en av de allra största.

:::

Söte jesus en sådan bortatröja Liverpool visar upp inför den kommande säsongen.

:::

Idag börjar också U21-EM. England går in i action direkt ikväll mot Italien i den första gruppspelsmatchen. I gruppen spelar också Israel och Norge. Den andra gruppen, innehållandes Spanien, Tyskland och Holland utöver Ryssland, kan bli en svettig historia.

ANNONS

Englands trupp har ni här. Om lite drygt två veckor rullar dessutom U20-VM igång i Turkiet. Där ställs i gruppspelet England mot Chile, Egypten och Irak. En hel del fokus på unga talanger den här sommaren alltså.

:::

Be Champions!!

 

Publicerad 2013-06-05 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto