Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Utvärdering av Swansea 2012-13

Betyg: +++++

ANNONS

Styrelsen. Potentiellt stod ju Swanseas styrelse i samband med Brendan Rodgers frånfälle under förra sommaren inför en myriad av olika alternativ som skulle leda laget och klubben rakt in i svårigheter. Men klubben agerade snabbt och träffsäkert i och med tillsättningen av Michael Laudrup, en av de mest spännande rekryteringarna. På så vis gav de Swansea bästa möjliga förutsättningar att lyckas under sin andra säsong i Premier League.

Michael Laudrup. Rimligtvis måste man ha uppfattningen att Laudrup är en av den här säsongens stora managersuccér. Han har dels tagit över Swansea och i alla fall i min mening utvecklat deras spel åt det mer offensiva hållet. Han har etablerat laget i Premier League och landade till sist på dess övre halva, samt naturligtvis vunnit klubbens första stora titel. Hans facit på transfermarknaden imponerar också, där han med tämligen små medel ändå lyckades svara för ett antal av säsongens bästa värvningar.

ANNONS

Styrka. Swansea har etablerat sig i Premier League med en genomtänkt och sammanhängande spelfilosofi baserat på ett konstruktivt bollinnehav som en såväl offensiv som defensiv taktik. Det Laudrup framför allt har förbättrat med Swansea sedan han tog över laget är lagets presspel på motståndarna och att fler spelare nu följer med upp i anfallet och attackerar motståndarmålet. Det är tack vare denna utveckling som Swansea på sätt och vis har brutit sig igenom det glastak som nykomlingar ofta ställs inför i Premier League.

Svaghet. Om vi ska hitta någon uppenbar svaghet i Swansea så är det i så fall anfallet. Detta trots att Michu alltså gjort sådan succé den här säsongen. Men Michu är i grund och botten en mittfältare, och det är kanske i sig lite talande för vilken impact övriga anfallare har gjort. Ingen av dem har gjort mer än tio matcher den här säsongen. Något ineffektiva är Swansea, även med Michu i laget, och det var rätt tydligt att Swansea fick problem i helhet när Michu gick ner i en svacka.

ANNONS

:::

Att göra:

(1) Förstärk anfallet. Swansea sålde Danny Graham till Sunderland, och efter det så finns det i princip inga anfallare i spelartruppen bakom Michu, utom möjligen Luke Moore som dock inte fått överdrivet med speltid. Swansea skulle behöva hitta en riktig striker för att verkligen förstärka laget.

(2) Bredda spelartruppen. Det är lite anmärkningsvärt att Swansea alltså har gått runt den här säsongen på i huvudsak 14 spelare, som vardera har gjort över tio matcher den här säsongen. Nästa säsong kommer att ställa betydligt större krav på Swansea i det här avseendet, spel i Europa League garanterar detta. Så Swansea behöver bredda.

(3) Hård fysisk träning. Det kommer bli en lång säsong för Swansea, som måste ha energin att kunna bibehålla prestationsnivån även mot slutet av säsongen när ligaspel, cupspel och Europa League samtliga sitter i spelarnas ben. Mycket förberedelse är nödvändigt.

ANNONS

:::

!

Michu. Tveklöst den här säsongens stora utropstecken för Swansea, värvad för småpengar av Michael Laudrup. Utmanade länge i skytteligatoppen och var Swanseas absolut största hot framåt.

?

Ben Davies. Har gjort stor succé för Swansea den här säsongen efter att han tvingats ersätta Neil Taylor som försvann tidigt på säsongen på grund av skada. Davies blev till en vital del av Swanseas försvarsspel. Nu är Taylor dock rehabiliterad och det är inte självklart hur Laudrup betraktar de båda spelarnas inbördes rangordning.

:::

2012-13 som film: Breakfast at Tiffany’s (1961)

Blake Edwards mångtydiga komedi med den ikoniska Audrey Hepburn i huvudrollen som den vackra men mystiska Holly Golightly. Precis som Hollys livsstil förbryllar den karaktär med vilkas ögon vi själva ser henne, graciös och bekväm i sociala sammanhang men ett nervöst vrak i ensamhet, så är Swansea en märklig blandning av obesvärad stilfullhet och svårgripbar bräcklighet.

ANNONS

:::

Spelarbetyg:

Michel Vorm – (+++)
Gerhard Tremmel – (+++)

Ashley Williams – (++++)
Chico – (++++)
Garry Monk – (++)
Dwight Tiendalli – (+++)
Angel Rangel – (+++)
Ben Davies – (++++)

Leon Britton – (+++)
Pablo Hernandez – (++++)
Ki Sung-Yueng – (++)
Nathan Dyer – (+++)
Wayne Routledge – (++++)

Michu – (+++++)

Snitt: 3,36

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-06-06 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto