Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Silly Season-Guide för Tottenham - "Deras bästa var inte gott nog"

Peter Hyllman

Tottenham slog sitt eget poängrekord under den gångna säsongen med sina 72 inspelade poäng. Men det räckte inte. Inte när framgång mäts helt och hållet i Champions League-spel. Av det skälet kommer inte Andre Villas-Boas första säsong som manager riktigt vinna något egentligt erkännande.

Tottenham gjorde alltså sitt bästa. Bokstavligen. Men det räckte ändå inte till. Ett tungt läge naturligtvis. Vad som i slutänden stod laget dyrt var en oförmåga att göra mål, ett stundtals bräckligt försvarsspel samt en något tunn spelartrupp.

:::

Försvar

Tottenham har hittat en målvakt på lång sikt och med Michael Dawson och Jan Vertonghen ordnat upp sitt mittförsvar. Med Younes Kaboul som komplement så är Tottenham väldigt välbeställt i det avseendet.

Vad Tottenham sett till försvaret bör fokusera på nu är att få ut mer av sina ytterbackar. Kyle Walker har haft en solid om än ej särskilt spektakulär säsong. Han har inte sett lika vass ut offensivt som under sin debutsäsong och hans passningsspel har stundtals varit svagt. Det är en spelare Tottenham bör satsa vidare på men samtidigt förvänta sig mer av. Konkurrens på platsen kanske vore av värde.

Annons

Vänsterbacken är en position Tottenham möjligen kan fundera på att förstärka. Benoit Assou-Ekotto ger ett oengagerat och ofta slarvigt intryck. Mycket beror på hur Tottenham värderar Kyle Naughton och Zeki Fryers, annars kan Leighton Baines vara en intressant måltavla.

Mittfält

Om det är någon lagdel i vilken Tottenham inte saknar kvalitet så är det rimligtvis mittfältet. Möjligen lider man av överflödets förbannelse, Villas-Boas provade ett antal olika kombinationer under den gångna säsongen.

Kanske är det snarare en idé att trimma uppsättningen mittfältare. Tom Huddlestone gjorde goda insatser för laget men spelar i grund och botten för lite. Scott Parker är 32 år gammal och tveksam som förstaval. Andros Townsend är lovande men också långtidsavstängd.

Vad Tottenham behöver göra är att förstärka på ytterpositionerna, och detta oavsett om Gareth Bale blir kvar i klubben eller ej. När antingen Bale eller Aaron Lennon är frånvarande så blir Tottenhams spel för ensidigt och därmed försvagat. Tottenham bör här värdera att värva spelare med att ta upp Christian Ceballos och Nabil Bentaleb från U21-laget.

Annons

Mitt intryck av Tottenham är också att laget saknar en rejäl impact player på mittfältet. Spelaren med vilken Tottenham kan förändra matchbilden, bryta mönstret. Sådana spelare växer inte på träd, men kan vara värda att hålla ögonen öppna för.

Anfall

Tottenhams stora problemområde under såväl den gångna säsongen som tidigare säsonger. Laget saknar helt enkelt en striker av internationellt snitt, i all enkelhet har detta varit skillnaden mellan Champions League och ej.

Det vore offensivt och något utav en chansning, givet att han bara gjort en säsong i Premier League hittills, men Christian Benteke borde vara en spelare som Tottenham håller ögonen på. En spelarprofil som teoretiskt skulle passa dem utmärkt.

Annars vore David Villa så klart en intressant värvning som jag tror skulle kunna vara av stort värde för Tottenham i alla fall på kort sikt. Vilket kanske är bra nog i detta läge.

Annons

:::

Sommarens tema: Ledarskap

Det har på något sätt varit typiskt för Tottenham att samtidigt som de kan skära itu motståndare som Man Utd och Man City så kan de ha förtvivlat svårt att göra något åt svagare motståndare. En oförmöga att slita sig till resultat mot slutet av säsongen har hållt dem bakom Arsenal och Chelsea.

Till viss del upplever jag det bero på en brist på ledarskap. Gareth Bale visar förvisso prov på en typ av ledarskap men det är den mer högljudda formen jag nu främst tänker på, den som gjuter mod i laget och håller dem på tårna varje match igenom.

Tottenham är ett lag av tämligen tystlåtna spelare. Snälla pojkar och så vidare. Det har ju sagts mycket om Scott Parkers inspirerande tal i West Ham, men även han är väl mer utav en så kallad man av handling snarare än ord.

Att ha en spelare som skriker på sitt lag är inte ett nödvändigt kriterium för att lyckas. Det är något som är olika för olika lag. Jag tror Tottenham skulle vinna på att ha en sådan ledargestalt, i backlinjen eller på mittfältet, och det är en spelartyp som Villas-Boas bör leta efter i sommar.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-06-11 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto