Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

15 engelska talanger vi snart ser i Premier League

Lorenzo Medici publicerade nyligen sin lista över 100 italienska talanger vilket fick mig att fundera på att göra något liknande med England. Den idén föll så klart rätt snabbt på den något skämtsamt menade insikten att så många talanger kan ju omöjligtvis finnas i England.

ANNONS

Det har varit ännu en usel sommar för engelsk och brittisk talangproduktion. Ett U21-EM avslutades med ett praktfiasko och i det U20-VM vars gruppspel precis nått sitt slut så gick det inte särskilt mycket bättre för England. Det har blivit något närmast epidemiskt med engelska ungdomslandslags oförmåga som jag tror inte bara har med spelarnas kvalitet att göra.

Men. Det finns trots allt talang inom engelsk fotboll. Rätt mycket av den varan dessutom. Vi ser den inte på samma sätt eftersom den inte ges samma utrymme i Premier League som är fallet i till exempel La Liga och Bundesliga, en följd av kapitalinflödet i engelsk fotboll. Engelska talanger rör sig därmed inte längs samma utvecklingskurva som deras motsvarigheter i Spanien, Tyskland, Frankrike, Holland och numer även Italien.

Ofta hittar vi dessa talanger nedanför Premier League. Antingen i någon Football League-klubb eller spelandes på ungdoms- eller reservnivå i någon Premier League-klubb. De bidar sin tid i väntan på att någon ska bedöma det som värt mödan att spela dem snarare än att ännu en gång snegla mot transfermarknaden.

ANNONS

Vid den här tiden av säsongen pratas det ju vitt och brett om vilka spelare som ska köpas, men jag tänkte ägna sista dagen innan transferfönstret åt att prata om vilka spelare som redan finns där och som vi kan få se i Premier League inom en snar framtid.

:::

Sam Byram, 19 år, Leeds

Mångsidig offensivt orienterad högerback enligt den moderna skolan för ytterbackar. En av de mer lovande inom engelsk fotboll, teknisk, bollbegåvad och klok på planen. Flera engelska toppklubbar är intresserade av Byram, bland dem Man City, men hittills har han sagt att han vill bli kvar i Leeds och ta dem tillbaka till Premier League. Oavsett vilket så lär vi snart se honom i Premier League.

Jordan Rossiter, 17 år, Liverpool

Unga talanger får ofta bära på orimliga förväntningar, inte minst i de större klubbarna. Nu är det svårt att alltid ta Robbie Fowler på allvar, men när han ylar att Rossiter kan vara den nye Steven Gerrard i samband med ett inhopp i NextGen Series under säsongen så får man anta att Fowler i alla fall menar detta som något mycket positivt. En del av en väldigt spännande generation i Liverpool.

ANNONS

John Lundstram, 19 år, Everton

Everton sitter för tillfället på en guldgruva av talang och den här listan skulle kunna fyllas till minst en tredjedel av spelare från klubben. Jag har dock fastnat för Lundstram som redan som 19-åring visar upp ett otroligt moget och utvecklat mittfältsspel. Dynamisk, bollsäker, styr tempot och kontrollerar det egna lagets anfallsspel. En stor spelare på gång.

Callum Burton, 16 år, Shrewsbury

Likheterna med Joe Hart är så många att jämförelserna blir närmast oundvikliga. Storväxt redan i unga år och spelandes för Shrewsbury. Har spelat för Englands ungdomslandslag och visar upp ett stort självförtroende. Han är fortfarande mycket ung för en målvakt men bli inte förvånade om han snart värvas till en Premier League-klubb som backup.

Will Hughes, 18 år, Derby

En av engelsk fotbolls allra största och mest beundrade talanger. Vänsterfotad, teknisk och med stor spelintelligens styr han redan som 18-åring det mesta av vad som sker på Derbys mittfält. Har imponerat stort i de engelska landslagen och det här är en spelare vi väldigt snart lär få se mer av i Premier League.

ANNONS

Jack Grealish, 17 år, Aston Villa

Aston Villa producerar spelare i parti och minut. Yttrar är ett av klubbens mer framträdande kännetecken och Grealish är formad i den skolan och anses som en av de mest lovande spelare som klubben någonsin fått fram. Hittills har han spelat för Irland men han är fortfarande tillgänglig för England. Grealish har redan haft några uppdrag i a-laget men vi lär snart få se mer av honom under Paul Lambert.

Joe Gomez, 16 år, Charlton

Charlton såg till att skriva ett långt kontrakt med Gomez och det gjorde de förmodligen klokt i. Arsenal, Chelsea, Liverpool och Tottenham sägs samtliga vara intresserade av den kraftfulle och spelbegåvade mittbacken som redan i ung ålder uppvisar stor mognad. Charlton har fått fram några pärlor på senare år och det här är en av dem.

Diego De Girolamo, 17 år, Sheffield United

ANNONS

Sheffield United har under flera år haft en hög kvalitet i sin ungdomsakademi och De Girolamo är en av deras produkter. Debuterade den här säsongen för United och har redan lyckats väcka intresset hos flera klubbar i Premier League. Har spelat för Italien men är fortfarande tillgänglig för England.

Nathaniel Chalobah, 18 år, Chelsea

Har länge ansetts som extremt lovande och har gjort succé i Watford under den gångna säsongen. Kan spela såväl mittback som defensiv mittfältare och besitter stora ledaregenskaper för sin ålder. Borde rimligtvis få chansen i Chelsea redan den här säsongen. Känslan är lite att om inte Chalobah får chansen så lär ingen få det.

Max Clayton, 19 år, Crewe

Ännu en supertalang som rullat av Crewes produktionslinje. Crewe är en engelsk klubb som medvetet satsar just på egna talanger i sitt lag och i Clayton har de fått en tekniskt begåvad anfallare. Har spelat regelbundet i engelska ungdomslandslag och gjort mål i mängder. Lär följa i Nick Powells fotspår till en engelsk storklubb. Såväl Arsenal som Man Utd har visat intresse.

ANNONS

Jerome Sinclair, 17 år, Liverpool

Kom in sent för Liverpool mot West Brom tidigare under säsongen och blev då Liverpools yngste spelare någonsin. En snabb anfallare och tillika målfarlig, två goda egenskaper. Står fortfarande på tillväxt men många jämför honom med Raheem Sterling, som ju debuterade med viss framgång förra säsongen.

Michael och Will Keane, 20 år, Man Utd

Greenhoffs, Nevilles och Da Silvas. Tvillingpar har en viss tradition och historik i Man Utd. Michael och Will kan bli nästa. Helt olika på planen dock, där Michael är en stabil mittback och Will en lovande anfallare. Båda har redan debuterat för Man Utd och om David Moyes söker efter sin generation spelare från ungdomsleden så är dessa två av dem.

Harry Kane, 20 år, Tottenham

Delade meningar råder om Kane som länge varit en riktigt lovande anfallare men som ännu inte slagit igenom på White Hart Lane. Visar dock i landskamper med England att där finns stor talang, och oavsett om Tottenham väljer att börja spela honom eller en mindre klubb nyper honom så lär vi på ett eller annat sätt se honom i Premier League.

ANNONS

Nathan Redmond, 19 år, Birmingham

Debuterade för Birmingham som 16-åring och har de senaste åren varit en av lagets nyckelspelare. Spelar vanligtvis på någon av kanterna varifrån han gärna bryter in i banan. Ett flertal Premier League-klubbar är intresserade av Redmond, bland dem Norwich och West Brom.

Tom Ince, 21 år, Blackpool

Har varit en av de mer omtalade unga spelarna på senare år, vilket har att göra med ett flertal saker. Hans far och hans bakgrund i Liverpool är naturligtvis en men även hans högkvalitativa prestationer i The Championship har dragit ögonen till sig. Värdefull för Blackpool på det offensiva mittfältet. Ryktades vara på väg tillbaka till Liverpool men det verkar inte längre aktuellt.

:::

I och med reformeringen av det engelska akademisystemet, som möjliggör för klubbar att ha hela landet som upptagningsområde, så är jag tämligen övertygad om att vi återigen kommer få se en mer effektiv utveckling av unga talanger i England, behjälpta både av mer högkvalitativ coaching men även en hårdare konkurrens.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-06-30 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto