Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

West Ham 2013-14

Arena: Boleyn Ground (35,016)
Ligaposition: 10:a
AKA: The Hammers

Manager: Sam Allardyce. Välkomnades inte med öppna armar av klubbens fans och accepteras så här långt enbart baserat på lagets resultat. Rent taktiskt representerar Allardyce en maskinell fotbollssyn. Använder sig mycket av teknik, statistik och vetenskapliga metoder för att styra och kontrollera sina spelare som får arbeta med begränsat förtroende. Utgår från egna idéer om precision snarare än att uppmuntra spelare eller supportrar. Belbin Team Role: Finisher.

:::

Spelare in: Andy Carroll, Danny Whitehead, Adrián, Razvan Rat

I stort sett hela transferbudgeten så här långt under sommaren har gått åt till att köpa Carroll. I övrigt har Allardyce jobbat effektivt och plockat upp en lovande målvakt och en erfaren vänsterback gratis. Det återstår att se vad mer Allardyce planerar.

ANNONS

Spelare ut: Robert Hall, Jake Larkins, Carlton Cole, Gary O’Neil, Jack Powell, Jami Rafati, Eoin Wearen

Än så länge har West Ham inte tappat någon av lagets viktigaste spelare. I Cole försvinner dock en trotjänare i klubben. I övrigt är det mestadels yngre spelare som lämnar klubben. Vid sidan av dem lämnar också mittfältaren O’Neil som trots allt spelade ett antal matcher för klubben förra säsongen.

:::

Stjärnspelare: Andy Carroll

Om en klubb som West Ham bränner iväg £16m på en spelare så förväntar man sig mycket av honom. Carroll presterade bra för West Ham förra säsongen. Laget har en spelstil som passar honom alldeles utmärkt, och Carroll ger West Ham precis den tyngd och brutalitet längst fram som laget behöver.

Nyckelspelare: Mohamed Diame

Utan tvekan lagets viktigaste spelare. De resultat West Ham mäktat med när Diamé spelar kontrasterar starkt mot lagets motståndskraft utan honom. En spelare som dominerar sitt mittfält och som inte minst visat sig kompetent att göra det också mot Premier Leagues allra bästa motstånd.

ANNONS

Lagspelare: Mark Noble

Blöder lila och blått och har växt fram till en av West Hams kreativa krafter på det centrala mittfältet. Uppskattad inom West Ham-lägret men tämligen anonym utanför, med undantag för hans sällsynt oengelska förmåga att göra mål på straff.

Framtidsspelare: Jordan Spence

Att ge unga spelare chansen är inte Allardyces stora styrka. Det vore dock slöseri att inte ge Spence chansen att pröva sina vingar. Spence är mångsidig och kan spela både högerback och mittback, och han gjorde ett par lovande inhopp under förra säsongen.

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Värva en högerytter!

Matt Jarvis dominerar på vänsterkanten. Men i och med att West Ham saknar en naturlig motsvarighet på högerkanten så blir spelet stundtals något endimensionellt. Så här långt har inte Allardyce haft någon framgång på spelarmarknaden. En högerytter bör emellertid stå högst upp på agendan innan transferfönstret stänger.

ANNONS

Största utmaningen under säsongen: Håll fansen nöjda!

Supportrarna har varit skeptiska till Allardyce från början. Så här långt har dock resultaten talat till hans fördel. Att först ta sig upp från The Championship och därefter sluta tia i Premier League öppnar inte upp för mycket kritik, även om fotbollen i sig inte är uppskattad. Problemet med framgång är att supportrar väntar sig mer av samma vara. Detta kan dock bli svårt att leverera och om resultaten inte blir bättre så kommer kritiken mot spelet bli mer högljudd. Det finns alltså ett frö till oro inom klubben som kommer bli allt svårare att hantera för West Ham.

:::

Premier League. West Ham slutade tia förra säsongen. Allardyce har förstärkt laget nominellt men inte i sådan utsträckning att de realistiskt kan titta uppåt i tabellen. Andra klubbar har förstärkt i större utsträckning. West Hams ambition måste vara att undvika nedflyttningsstriden.

ANNONS

FA-cupen. Som alltid beror mycket på lottningen. West Hams facit i FA-cupen de senaste fem säsongerna är rätt blekt. Tre gånger har de åkt ut direkt i tredje omgången, och som längst nått kvartsfinalen en gång. Wigan visade vägen förra säsongen, och West Ham borde kunna försöka upprepa deras bedrift.

Ligacupen. Allardyce är tyvärr en manager som i hög utsträckning cyniskt prioriterar ligaspelet på bekostnad av cupspelet. Ligacupen framför allt brukar behandlas mycket styvmoderligt. Tyvärr har jag svårt att se att det är något som förändras den här säsongen.

:::

Målsättning 2013-14: Cup Run och Relegation Safety

Slutar man tia säsongen innan så bör målsättningen vara att titta uppåt och kanske sikta på en europeisk cupplats. Det tror inte jag är realistiskt för West Ham den här säsongen. Målsättningen i ligan måste vara att undvika vad som kan bli den tätaste nedflyttningsstriden på länge, och garantera fortsatt spel i Premier League inför flytten till den nya arenan. Europa League kan West Ham satsa på ändå, genom att försöka vinna en av de inhemska cuperna, något man har både laget och taktiken för. Det är också viktigt för att få supportrarna att känna att det finns en ambition i laget.

ANNONS

:::

West Ham som TV-serie: Life On Mars

I ett moderniserat Premier League, där andra klubbar tagit allt större influenser av den kontinentala fotbollen, så känns det lite som att resa tillbaka i tiden att följa West Ham. Sam Allardyce påminner både fysiskt och psykiskt om Gene Hunt, en levande relik från en svunnen tid. De metoder som används är svåra att acceptera i vår tid, och de väcker ofta upprörda känslor, men det går heller inte att förneka att de ofta är förvånansvärt effektiva.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-21 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto