Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tottenham Hotspur 2013-14

Arena: White Hart Lane (36,310)
Ligaposition: 5:a
AKA: Spurs, The Lilywhites

Manager: Andre Villas-Boas. Som manager utstrålar Villas-Boas både passion och kunskap. Är känd för sina detaljerade studier av motståndarna och sina minutiösa förberedelser, och har en förmåga att fortsätta lära sig över tid. Han arbetar normalt sett mycket med att få sitt lag att spela utifrån hans taktiska idéer, men har ännu inte visat upp någon större taktisk flexibilitet. Belbin Team Role: Specialist.

:::

Spelare in: Paulinho

Nacer Chadli är en spelare som inom kort kommer att tillhöra Tottenham, men I skrivande stund har Tottenham endast värvat Paulinho. Det är i och för sig inte så bara, givet att Paulinho är en typ av mittfältare som passar utmärkt in i Tottenhams typ av spel.

Spelare ut: Jack Barthram, Nathan Byrne, Grant Hall, Massimo Luongo, Alex Pritchard, David Bentley, John Bostock, William Gallas, Jack Munns och Jake Nicholson.

Många unga spelare lämnar klubben, antingen permanent eller på lån. Att David Bentley och William Gallas lämnar är knappast oväntat, och inte heller något som stör eller påverkar Tottenhams planer.

:::

Stjärnspelare: Gareth Bale

Inget snack här naturligtvis, Bale är Tottenhams klarast lysande stjärna och den spelare kring vilken lagets förhoppningar knyts allra närmast. Transferfönstret är ännu inte slut och det är ännu inte helt klart om Tottenham lyckas behålla Bale, även om signalerna för tillfället är att han stannar.

Nyckelspelare: Jan Vertonghen

En av Tottenhams mycket lyckade värvningar förra sommaren. Har visat sig oumbärlig i försvarsspelet, är mångsidig och kan spela såväl mittback som vänsterback. Sköter mycket av speluppbyggnaden mellan försvar och mittfält och är även värdefull som spelfördelare framåt i planen.

Lagspelare: Michael Dawson

Har tagit ett stort ansvar sedan Ledley King slutade i klubben och gör genomgående ett oerhört gediget jobb, oavsett bredvid vem han spelar. Får inte lika uppmärksamhet som andra spelare i laget eller I backlinjen, men bidrar med mycket.

Framtidsspelare: Cristian Ceballos

Tottenham har en uppsjö av väldigt talangfulla spelare, strax innanför eller utanför gränsen till a-laget. Jag fastnar ändå för Ceballos, vars naturliga position är anfallare men som kan utgå från någon av kanterna. Det är positioner på planen där Tottenham behöver bredda och Ceballos bör därför ha vissa möjligheter att slå sig in i laget.

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Värva en anfallare!

Den position på planen där Tottenham har varit svagast i flera säsonger, och om så inte hade varit fallet så hade de troligtvis inte missat Champions League förra säsongen. Tottenham behöver värva en anfallare av internationell klass, men har hittills misslyckats med både David Villa och Christian Benteke.

Största utmaningen under säsongen: Hitta nästa nivå!

Läget blir inte lättare för Tottenham som fortsätter sikta på att nå Champions League. Två säsonger i rad har laget varit smärtsamt nära. En säsong lyckades de faktiskt, bara för att på ett grymt sätt berövas Champions League-platsen ändå. Svårigheten för Tottenham består i att utvecklas ännu ett steg, motivera sig själva till ännu ett försök, samtidigt som motståndarna blir bättre och bättre för egen del.

:::

Premier League. Tottenham slutade femma, en poäng från fjärdeplatsen förra säsongen. I den änden av tabellen räknas dock bara de fyra första platserna, och det är rimligtvis Tottenhams mål också denna säsong. Det blir dock svårt, där alla fyra lagen ovanför har förstärkt eller kommer att förstärka.

Europa League. Tottenham gick till kvartsfinal i Europa League förra säsongen, och åkte ut på straffar. Glädjande var att Tottenham för första gången faktiskt såg ut att ta turneringen på allvar, och Villas-Boas attityd var att laget fick värdefull erfarenhet av att spela i den. Samma inställning den här säsongen och Tottenham är en av förhandsfavoriterna att vinna Europa League.

FA-cupen. Tottenham har en tradition av att göra bra ifrån sig i FA-cupen, men under senare år har laget som längst nått semifinal. Tottenham bör utan tvekan ha möjlighet att vinna turneringen, och det bör också vara den enda rimliga målsättningen.

Ligacupen. Tottenham besitter för tillfället en av engelsk fotbolls allra största och mest spännande uppsättning av unga talanger, som förra säsongen gick till final i U21 Premier League. Ett vettigt initiativ på lång sikt för Tottenham bör vara att lufta dessa spelare på allvar i Ligacupen, och se detta som nästa steg i deras utveckling och som ett sätt att på sikt bredda spelartruppen.

:::

Målsättning 2013-14: Champions League och cuptitel

Tottenham har jagat Champions League-spel i flera säonger och har varit otroligt nära varje gång. Den enda rimliga målsättningen för säsongen är fortsatt att nå Champions League. Det är samtidigt en målsättning som blir allt svårare att uppnå i och med att de mer resursstarka motståndarna i toppen av tabellen rustar än mer. Tottenham spelar samtidigt i Europa League och i FA-cupen, och bör gå in med målsättningen och ambitionen att vinna i alla fall en av dessa cuptitlar. Bara Champions League-spel 2014-15 kan dock göra säsongen helt lyckad för Tottenham.

:::

Tottenham som TV-serie: Friends

Sockersöt humorsensation från 1990-talet om ett kamratgäng i 20-30-årsåldern i New York. En ruggigt mysig serie som på något sätt motsvaras av den mysfaktor som präglat Tottenham under så lång tid. Serien fick mängder av följare men den uppfattades av kritikerkåren aldrig som lika genial och intelligent som sin tidsmässiga motsvarighet Seinfeld, precis som Tottenham tvingats vika åt sidan för större och mer rutinerade klubbar.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-22 kl 16:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons