Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Crystal Palace 2013-14

Arena: Selhurst Park (26,309)
Ligaposition: C-5:a
AKA: The Eagles

Manager: Ian Holloway. Holloway framstår ibland som en lustig figur i den engelska fotbollens strålkastarljus. Hans stora egenskaper består i att få sina spelare att trivas i laget och att ta sig an sina uppgifter med stort självförtroende. I detta mönster ingår att Holloway sällan uppvisar någon överdriven försiktighet i sina taktiska dispositioner. Belbin Team Role: Teamworker.

:::

Spelare in: Dwight Gayle, Stephen Dobbie, Jerome Thomas, José Campaña och Kevin Phillips

Klar offensiv tonvikt i Crystal Palaces värvningar så här långt. Det är inte så märkligt i sig, med lagets store målskytt Glenn Murray borta under stora delar av den kommande säsongen, och lagets stjärna Wilfried Zaha såld till Man Utd. I Gayle, Dobbie, Thomas, Campaña och Phillips har Holloway samlat in en intressant kombination av ungt och rutinerat.

ANNONS

Spelare ut: Wilfried Zaha, Alex Marrow, Jermaine Easter, Dale Banton, Aaron Akuruka, Kadell Daniel, Bayan Fenwick, Jack Holland och Andre Moritz

Att Zaha skulle lämna klubben stod klart redan i januari och det är också den spelare som Crystal Palace kommer få jobba hårdast med att på något sätt ersätta. I övrigt håller Holloway fast vid sin normala linje att ge förtroende till de spelare som givit laget framgång hittills, och har inte genomfört några utrensningar i spelartruppen.

:::

Stjärnspelare: Mile Jedinak

Om den här genomgången gjorts för ett år sedan hade Wilfried Zaha säkert haft den här rollen och Jedinak själv snarare setts som nyckelspelare. Jedinak är det bultande hjärtat på Crystal Palaces mittfält, där han kontrollerar spelet på planen med sitt defensiva spel och tydliga ledarskap. Tveklöst Palaces kanske viktigaste spelare under den kommande säsongen.

ANNONS

Nyckelspelare: Julian Speroni

Extremt rutinerad argentinsk målvakt som varit i klubben i snart tio år. En stabil närvaro i Crystal Palaces försvar vars förmåga att leda och kontrollera sin backlinje kommer att sättas på hårda prov under den kommande säsongen. Om Crystal Palace ska hålla sig kvar i Premier League så måste Speroni göra en mycket bra säsong.

Lagspelare: Kevin Phillips

Han blir knappast yngre, Phillips. Men hans arbetsmoral, laglojalitet och koncentration går inte att ifrågasätta, och hans insatser från bänken visade sig enormt viktiga för Crystal Palace i slutet av förra säsongen och de kommer visa sig viktiga också den här säsongen. Phillips vet precis vad som krävs av en anfallare i Premier League, en spelare av vilken andra i laget kan lära.

Framtidsspelare: Dwight Gayle

Holloway har värvat två unga spelare i sommar, Gayle och José Campaña. Båda två är väldigt lovande. Askungesagan är dock Gayle som för blott några år sedan spelade amatörfotboll. Som anfallare har han dock en spelstil som kan passa utmärkt in i Crystal Palace, och är en spelare som kan få sitt stora genombrott den här säsongen.

ANNONS

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Värva en mittback!

Så här långt har Holloway värvat offensivt, som är hans vana trogen. Lagets stora frågetecken är dock defensiva, där det är oklart om framför allt mittbackarna håller tillräckligt hög kvalitet i Premier League. För mycket av det gamla bör inte slängas ut, men Crystal Palaces prioritet inför säsongsstart bör vara att hitta en etablerad och kompetent mittback.

Största utmaningen under säsongen: Hitta den egna kreativiteten!

Det är ofta en utmaning för nykomlingar i Premier League att få utlopp för sitt eget kreativa spel samtidigt som de ofta är satta under hård press från normalt sett skickligare motståndare. Det är samtidigt viktigt i och med att ett eget spel lättar på pressen. Kreativiteten i Crystal Palace kom tidigare från Wilfried Zaha och kanten. Tanken nu måste vara att den ska finnas centralt och axlas av unge José Campaña.

ANNONS

:::

Premier League. Räkna med en tuff säsong för Crystal Palace, som på förhand bör betraktas som en av huvudkandidaterna till nedflyttning. Ian Holloway har förvisso överraskat i Premier League tidigare, men oavsett så kommer Palace att få tampas i tabellens nedre regioner.

FA-cupen. Cupspelet medför inte några större förhoppningar för Crystal Palace, som minst sagt vore en sensationell vinnare. Ian Holloway är förvisso inte riktigt managertypen som inte ger det ett försök, men Crystal Palace måste nog krångla sig till minst kvartsfinal innan uppdraget börjar tas på fullt allvar.

Ligacupen. Mycket av Crystal Palaces energi och uppmärksamhet under den första halvan av säsongen kommer att ligga på ligaspelet. Det är också en skillnad att spela som underdog i ligaspelet och samtidigt troligtvis få spela som favoriter i Ligacupspelet. Inget av detta tror jag talar till lagets fördel.

ANNONS

:::

Målsättning 2013-14: Bibehållen Premier League-status

Bara en ambition är realistisk för Crystal Palace den här säsongen, och det är att med alla till buds stående medel försöka behålla sin Premier League-status, det vill säga sluta ovanför nedflyttningsstrecket. Det kommer bli svårare än någonsin tidigare, när mer eller mindre samtliga klubbar på tabellens nedre halva har rustat och står starkare än förr. Crystal Palace är ett långskott på att kunna uppnå sin målsättning den här säsongen.

:::

Crystal Palace som TV-serie: The Office

Ett lag fyllt av tämligen udda karaktärer, vars chef både har en tendens att vilja fokusera mer på att alla ska trivas och en förmåga att något för ofta säga väldigt udda saker. I den amerikanska versionen är Michael Scotts chef en betydligt mer sympatisk person än den brittiska David Brent, och kanske är det en mer rättvis parallell till Holloway.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-23 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto