Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Norwich City 2013-14

Arena: Carrow Road (27,250)
Ligaposition: 11:a
AKA: The Canaries, The Citizens

Manager: Chris Hughton. Hughton har tagit på sig en rad av otacksamma uppdrag inom den engelska fotbollen. Newcastle i The Championship, ett Birmingham i fritt fall och därefter Norwich efter Paul Lamberts framgångsrika tid i klubben. Han har klarat av samtliga uppdrag väldigt väl. Pålitlighet och trygghet är ord som karaktäriserar hans lag, som ytterst sällan faller under en miniminivå. Frågan är dock om Hughton har den innovativa förmågan att vid behov överge sin huvudsakliga matchplan. Belbin Team Role: Implementer.

:::

Spelare in: Ricky van Wolfswinkel, Leroy Fer, Martin Olsson, Nathan Redmond, Javier Garrido och Carlo Nash

Imponerande agerat av Norwich hittills under sommarfönstret. I Olsson och Garrido har de förstärkt på ytterbacksplatserna, som var i behov av förstärkning. Redmond är en av de främsta talangerna inom engelsk fotboll och i van Wolfswinkel och Fer så har de samtidigt knutit till sig två med Norwichmått räknat tunga namn inom den europeiska fotbollen.

Spelare ut: Grant Holt, James Vaughan, Tom Adeyemi, Olumide Durojaiye, George Francomb, Chris Martin, Korey Smith, Jed Steer, Marc Tierney, Elliott Ward, Declan Rudd, Lee Camp, Simeon Jackson och Ramil Sheriff

En rejäl utrensning av spelare hittills den här sommaren med andra ord. Tyngst att förlora är naturligtvis Holt, dessutom till The Championship-laget Wigan av alla klubbar. Holt har varit starkt bidragande till Norwichs sak de senaste säsongerna, och blir en tung pjäs att försöka ersätta.

:::

Stjärnspelare: Ricky van Wolfswinkel

Invärvad till klubben för en rekordsumma, och i och med att Holt har lämnat Norwich, så knyts väldigt många förväntningar till van Wolfswinkel, som vid 24 års ålder måste visa att han är mogen uppgiften. Att prestera i Norwich och i Premier League är en annan sak än att göra det i Sporting.

Nyckelspelare: Robert Snodgrass

Snodgrass har under de senaste åren varit helt och hållet fundamental för Norwichs offensiva och kreativa spel. Är inblandad i det mesta och det bästa som Norwich producerar framåt, och är dessutom en farlig spelare på fasta situationer. Kommer vara fortsatt viktig för laget.

Lagspelare: Anthony Pilkington

Pilkington som jag ser det är den här typiske spelaren som alldeles för många skulle hävda ”inte håller Premier League-klass” om de över huvud taget brydde sig om vilka som spelar i lagen på tabellens nedre halva. Ändå svarar Pilkington konsekvent för imponerande prestationer, och ger med sitt kantspel Norwich ett hot från fler håll på planen.

Framtidsspelare: Leroy Fer

23 år gammal så är ju Fer knappast purung, men heller inte lastgammal. Vad han däremot är är ytterst talangfull och med Norwich har han nu möjlighet att få fullt utlopp för denna talang. Om han lyckas med det så kan Fer inom några år växa ut till en av ligans bättre centrala mittfältare.

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Värva en anfallare!

Jag menade att Norwich hade tre uppgifter innan sommaren. Förstärk ytterbacksplatserna och hitta en central spelfördelare. Båda uppgifterna kan sägas vara genomförda. Dessutom menade jag att Norwich behövde hitta en partner till Holt, vilket så klart kan vara van Wolfswinkel. Men så passade ju Holt på att lämna. Nu sägs en deal med Celtics Gary Hooper vara så gott som klar, och det vore en alldeles utmärkt värvning.

Största utmaningen under säsongen: Att kunna hantera motgång!

Det ser ut att kunna bli en tuff säsong för Norwich, precis som varit fallet innan de två tidigare säsongerna. Under dessa båda säsonger har Norwich dock i huvudsak kunnat spela i medvind och har sällan behövt kämpa underifrån. Om detta skulle förändras den här säsongen, vilket mycket väl kan bli fallet, så har Chris Hughton en viktig uppgift framför sig att få sitt lag att prestera även när spelarna känner att de måste spela med kniven mot strupen.

:::

Premier League. Det har blivit nästan standard att gissa att Norwich kommer bli en av klubbarna som åker ur Premier League. Och det är ju både tråkigt och lite lathet med det. Ändå är känslan att det finns förhållandevis få klubbar som känns direkt svagare än Norwich, och målsättningen också den här säsongen måste huvudsakligen vara att hålla sig kvar.

FA-cupen. Norwich kan inte ha några större förhoppningar i FA-cupen, andra än de som nödvändigtvis borde finnas där efter att ha sett Wigan gå hela vägen och lyfta bucklan förra säsongen. För Norwich vore det däremot en stor grej bara att nå fram till Wembley.

Ligacupen. Det är väldigt sällan som de lag som kämpar i botten av Premier League lyckas särskilt bra i Ligacupen. Timingen är på sätt och vis fel för detta, i och med att de första omgångarna ligger så tidigt under säsongen. Jag skulle tro att detta gäller även Norwich den här säsongen.

:::

Målsättning 2013-14: Hålla sig kvar i Premier League

Tråkigt men förmodligen sant. Norwichs enda realistiska målsättning den här säsongen är återigen att hålla sig kvar i Premier League. I och med att ligan blir svårare och svårare när samtliga lag förstärker så blir den uppgiften också alltmer komplicerad. Norwich har överraskat positivt två säsonger i rad och är självklart kapabla att göra det en tredje gång, men jag är lite orolig för vad som händer om Norwich börjar drabbas av motgång, motståndarna börjar vittra blod, och hur laget egentligen reagerar då.

:::

Norwich City som TV-serie: 30 Rock

Likt själva serien så är Norwich ett tämligen småputtrigt lag fyllt av ett gäng lustiga och underhållande karaktärer. Precis som man ibland kan undra hur Liz, Tracy, Jack, Kenneth, Jenna, Pete med flera faktiskt lyckas få till sin TV-show så kan man ibland förvånas över hur Norwich ändå lyckas plocka de poäng de faktiskt behöver varje säsong.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-26 kl 16:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons