Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre svaga kort i säsongens nedflyttningsstrid

Det är nya tider i Premier League. Det nya TV-avtalet har förändrat landskapet tämligen rejält, och gett samtliga klubbar helt nya förutsättningar och möjligheter att förstärka sina spelartrupper.

Bara så sent som i onsdags fick jag mig den smått absurda uppgiften förmedlad till mig att med det nya TV-avtalet så kommer den klubb som placerar sig sist i Premier League tjäna mer i TV-pengar än den klubb som faktiskt går och vinner hela Champions League!

Jag förmodar att då bara själva UEFA-kakan räknas in, men det är ju ändå rätt sjukt när man tänker efter.

Med detta följer så klart en mängd fördelar. En jämnare liga, ett inflöde av talang till Premier League, mer spänning och högre kvalitet.

ANNONS

Samtidigt är ju situationen också sådan att det förmodligen aldrig varit mera brydsamt att vara nykomling i Premier League än vad det kommer vara den här säsongen. Ambitionen måste så klart vara att hålla sig kvar i Premier League, men hoppet uppåt i kvalitet är inte att leka med.

Hull, Cardiff och Crystal Palace är nykomlingar i Premier League den här säsongen. Tre lag och tre nedflyttningsplatser. Spelets regler är enkla, för varje nykomling som lyckas hålla sig kvar i Premier League så måste en klubb redan där hamna under nedflyttningsstrecket.

Frågan är då, vilka tre klubbar befinner sig då just nu mest i farozonen för att drabbas av detta öde?

:::

(3) Stoke City (5%)

Stoke hade seriösa problem redan förra säsongen. Mycket av det berodde förvisso på att klubben kom mit till något utav vägs ände med den spelmodell som Tony Pulis företrädde.

ANNONS

Nu har Stoke bytt manager. Mark Hughes har tagit över. Hans inledning i klubben har varit lovande, med några kloka värvningar som antyder ett nytt tänk spelmässigt. Stoke är dessutom ett starkt lag i grunden, och en nytändning är troligtvis vad klubben som helhet behöver.

Men om Hughes misslyckas, så som han tidigare gjort inte minst i QPR, om han inte får fart på Stokes offensiva spel, samtidigt som defensiven knappast är hans specialitet, då kan Stoke befinna sig i en negativ spiral.

Jag tror inte risken är alls stor för Stoke, men den finns där, och bland de klubbar som redan finns i Premier League så hör de till dem som i alla fall på förhand befinner sig mest i riskzonen.

(2) Norwich (10%)

Det känns tungt att behöva nämna Norwich, som är något utav ”the go to guys” varenda sommar när det kommer till att spekulera om vilka klubbar som riskerar åka ur.

ANNONS

Defensivt är laget mer stabilt än tidigare, och med värvningar av Leroy Fer och Ricky van Wolfswinkel så har klubben förstärkt. Samtidigt har man också tappat Grant Holt, som varit viktig på många sätt för Norwich under deras två säsonger i Premier League.

Norwich har förstärkt, men det har också deras motståndare gjort. Det är också svårt att komma förbi känslan att Norwich trots allt är sårbara, och de känns lite mer lättviktiga än många andra klubbar. Även om de inte känns mer lättviktiga än de tre nykomlingarna.

Men Norwich bör ändå vara en av de klubbar som Hull, Cardiff och Crystal Palace siktar på att veva in.

(1) West Bromwich Albion (20%)

West Brom hade en så fantastisk höst förra säsongen att det är lätt att tappa bort dem i en sådan här diskussion. Samtidigt var andra halvan av deras säsong desto svagare.

ANNONS

Laget har därtill inte förstärkts i någon egentlig utsträckning. Att ersätta Peter Odemwingie, som väl knappast kan komma åter, och förra säsongens sensation Romelu Lukaku med en lynnig och inte överdrivet engagerad Nicolas Anelka känns som en tveksam väg att vandra.

Lägg till det att lagets defensiv har varit stundtals väldigt yvig, och jag tror att Steve Clarke har en svettig uppgift framför sig den här säsongen. Premier League blir allt tuffare, och det känns inte som om West Brom riktigt har hängt med i svängarna.

:::

Det går så klart att nämna också andra klubbar.

Fulham, har fått ny ägare men känns också som att laget i sig har stagnerat en hel del under Martin Jol. Aston Villa, har förvisso förlängt med Christian Benteke men var sårbara förra säsongen och kan vara det också denna.

I slutänden landar jag ändå på att de tre nykomlingarna också är de tre huvudsakliga kandidaterna till att åka ur. Det vill säga Hull, Cardiff och Crystal Palace.

ANNONS

Förutsägbart kan tyckas. Även om det alltid brukar vara någon eller några av nykomlingarna som så att säga överraskar. Men säsongen 2013-14 så ser jag utrymmet för överraskningar i Premier League som mindre än någonsin.

Och ingen av de tre nykomlingarna har direkt övertygat hittills under sommarsäsongen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-26 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto