Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Halvtidsvila i transferfönstret

Då har vi i alla fall kommit halvvägs. I och med att vi lämnar juli bakom oss så har hälften av transferfönstret passerat, och med blott några veckor kvar till säsongsstart i Premier League så kan vi förvänta oss att det ska börja hända saker igen efter någon dryg vecka av relativ stiltje på transfermarknaden.

Det finns naturligtvis några stora utestående puckar. Småkriget om Luis Suarez mellan Arsenal och Liverpool pågår. Frågan om var Wayne Rooney spelar nästa säsong är fortfarande uppe i luften. Real Madrid sägs lägga rekordbud på Gareth Bale. Både Arsenal och Man Utd ser ut att ha sparat på krafterna i sitt handlande till augusti.

ANNONS

Det kan ändå vara en inte helt förkastlig idé att göra någon form av summering så här halvvägs. Vilka är de stora vinnarna respektive förlorarna hittills under transferfönstret? Vilka kan luta sig tillbaka under augusti och roa sig åt spektaklet, och vilka bör å andra sidan få sina ändor ur vagnen och sätta lite fart under augusti?

:::

Berömlig (+++++)

Man City
Norwich

Man City har så här långt gjort ett lysande transferfönster, och reagerat klokt och bra på förra säsongens misslyckande. Fernandinho, Jesus Navas, Alvaro Negredo och Stevan Jovetic är samtliga riktiga kvalitetsvärvningar, och Man City kan ta det lugnt inför säsongsstarten.

Norwich måste också vara mycket nöjda med fönstret. Grant Holt har försvunnit, men det kändes som oundvikligt, han var halvvägs utanför dörren redan förra sommaren. Ricky van Wolfswinkel, Leroy Fer, Gary Hooper och Nathan Redmond är dock riktigt starka värvningar.

ANNONS

:::

Med beröm godkänd (++++)

Chelsea
Southampton
Sunderland

Chelsea har haft ett bra fönster och har breddat truppen med ett antal unga spelare av hög kvalitet. Fortfarande ser jag dock svagheter i Chelseas backlinje och jag menar att Chelsea som lag skulle vinna på att göra en profilvärvning också till den lagdelen.

Southampton måste vara mycket nöjda med värvningen av Victor Wanyama från Celtic, en spelare som många klubbar var ute efter för bara något år sedan. Också Dejan Lovren har potential att vara en bra värvning, särskilt i backlinjen där Southampton behöver förstärka.

Sunderland och Paolo Di Canio har fullständigt blitzat transfermarknaden i juli, som en del av Di Canios ombyggnation. I högen av namn finns några riktigt intressanta och kloka värvningar, såsom Jozy Altidore, Emanuele Giaccherini, Cabral och Modibo Diakité.

ANNONS

:::

Väl godkänd (+++)

Aston Villa
Everton
Fulham
Hull
Liverpool
Swansea
West Ham

Jores Okore och Aleksander Tonev är två spännande värvningar av Aston Villa, som i övrigt har satsat på bredd och ungdom i sitt värvande. Ett antal spelare har kommit in, men personligen saknar jag framför allt en rutinerad spelare till det centrala mittfältet.

Everton har varit lite mellanmjölk hittills under transferfönstret, till viss del går de kanske i väntans tider på om de får behålla Leighton Baines och Marouane Fellaini eller ej. Roberto Martinez har tagit med sig några spelare från Wigan, och både Arouna Koné och Antolin Alcaraz förstärker sina lagdelar.

Man ska inte klaga på Fulhams köp så här långt. Maarten Stekelenburg är en kvalitetsvärvning till målvaktsposten, Sasha Riether var lagets bästa ytterback förra säsongen, och Derek Boateng kan bli värdefull. Jag menar att laget behöver en defensiv mittfältare av hög klass.

ANNONS

Hull har gått på bredden i sitt värvningståg. Lånet av Danny Graham från Sunderland är lite av en kupp, samtidigt som Curtis Davies och Maynor Figueroa definitivt förstärker lagets backlinje. Själv är jag lite extra förtjust i värvningen av Steven Harper som målvakt.

Liverpool agerade snabbt och bestämt under transferfönstrets första veckor och fick in några spännande spelare med kvalitet. Inte minst framstår förnyelsen på målvaktsposten som intressant, men även Luis Alberto och Iago Aspas ska bli roliga att se. Just nu känns det som väntans tider på Luis Suarez.

Swansea har blandat och gett hittills under transferfönstret. Mycket ungt och oprövat så här långt, men både Wilfried Bony och Jonjo Shelvey känns som kloka värvningar och klara förstärkningar. Framför allt Bony tror jag kommer ge Swansea en ny dimension i sitt anfallsspel.

ANNONS

West Hams transferfönster så här långt har framför allt handlat om Andy Carroll, som de investerade storkovan i för att lösa från Liverpool. Men det tror jag är en riktigt bra värvning, en anfallare som verkligen passar helt rätt in i West Hams fotbollstänkande.

:::

Godkänd (++)

Cardiff
Crystal Palace
Stoke
Tottenham

Cardiff har haft varierad framgång hittills i sommar. De slog tidigt sitt klubbrekord genom värvningen av anfallaren Andreas Cornelius, men därefter har de gått bet på några av sina måltavlor. Har fyllt på med några mindre och kloka värvningar under veckan.

Crystal Palace har gjort några fynd hittills på transfermarknaden, där framför allt José Campaña och Kevin Phillipps sticker ut, men även unga löftet Dwight Gayle. Ian Holloway har framför allt tänkt offensivt, men i mina ögon är det i huvudsak backlinjen som Crystal Palace nu behöver förstärka.

ANNONS

Stoke är svårbedömda. Klubben har gjort några riktigt kloka värvningar i ytterbackarna Eric Pieters och Marc Muniesa, just på de positioner som Stoke verkligen behövde förstärka efter Pulis experiment att spela mittbackar över hela planen. Det känns ändå som om Stoke söker det stora utropstecknet.

Tottenham har gjort några riktigt häftiga värvningar i Paulinho och Nacer Chadli, som tillför både spets och bredd till truppen. Det som framför allt fortfarande saknas är att Tottenham måste värva en anfallare för att verkligen ta ett steg framåt i kvaliteten i sin spelartrupp.

:::

Underkänd (+)

Arsenal
Man Utd
Newcastle
West Brom

Underkänt är ett tufft betyg för Arsenal, som i ärlighetens namn inte har behov av att förstärka så mycket. En defensiv mittfältare och en anfallare av hög klass vore önskvärt om titelambitionen finns där. Men klubbens höga svansföring gör också att vi nu förväntar oss mer av Arsenal.

ANNONS

Detsamma kan vi säga om Man Utd som hittills har pratat runt men levererat tunt. Om vi lägger till Wilfried Zaha till Guillermo Varela så ser det i och för sig bättre ut, men det är på det centrala mittfältet som Man Utd måste förstärka, men som Man Utd hittills har misslyckats att förstärka.

Newcastle har förvisso handikappat sig själva hittills under transferfönstret genom att installera en ny och inte alldeles okontroversiell fotbollsdirektör i form av Joe Kinnear. Ingen action alls på transfermarknaden så här långt för Newcastle, som framför allt letar anfallare.

West Brom har inte haft någon rolig sommar så här långt. Goran Popov är i och för sig inget dåligt lån, men när det i övrigt bara handlar om att ha värvat en tveksamt motiverad Nicolas Anelka, samtidigt som förra säsongens succé Romelu Lukaku inte är kvar, så inser man att där finns mycket kvar att göra.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-31 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto