Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hull City 2013-14

Arena: KC Stadium (25,586)
Ligaposition: C-2:a
AKA: The Tigers

Manager: Steve Bruce. Bruce har tagit på sig en lång rad av inte särskilt uppskattade uppgifter inom den engelska fotbollen. Birmingham, Wigan, Sunderland och nu alltså Hull. Det har ju inte alltid varit vackert, men oftast har det varit framgångsrikt, och efter hans misslyckade tid i Sunderland så tog han omedelbart revansch genom att leda Hull tillbaka till Premier League. Man ska inte förvänta sig något spektakulärt från ett lag som leds av Bruce, men man kan nästan alltid lita på att det kommer att leverera vad man förväntar sig av det, och det är inte någon dålig egenskap. Belbin Team Role: Implementer.

:::

Spelare in: Curtis Davies, Ahmed Elmohamady, Allan McGregor, Yannick Sagbo, George Boyd, Maynor Figueroa, Steve Harper och Danny Graham.

Hull har varit aktiva och snabba under transferfönstret så här långt, och har tagit in ett koppel av spelare som var och en på sitt sätt förstärker såväl kvalitet som bredd i Hulls spelartrupp. Det kommer att behövas om Hull ska klara av att hålla sig kvar i Premier League.

Spelare ut: Sonny Bradley, Mark Cullen, Andy Dawson, Danny East, Danny Emerton, Mark Oxley, Jack Hobbs, Jamie Devitt, Tom Cairney, Paul McKenna, Seyi Olofinjana och Jay Simpson.

Ett antal spelare har också lämnat Hull, och några fler kommer troligtvis ocså att lämna. I alla fall en målvakt, någon av Eldin Jakupovic och Joe Cracknell, lär lämna klubben. Hulls många anfallare gör också att jag tror att exempelvis den tyske anfallaren Nick Proschwitz inte kommer vara kvar efter sommaren.

:::

Stjärnspelare: Ahmed Elmohamady

Den egyptiske högeryttern var troligtvis det första namnet som stod på Bruces att göra-lista inför sommaren. Bruce värvade Elmohamady till Sunderland, men där fick han ingen speltid sedan Bruce lämnat klubben. Tillbringade större delen av förra säsongen på lån hos Hull där han utsågs till säsongens spelare.

Nyckelspelare: Robert Koren

Den slovenske mittfältaren har en viktig roll för Hull och bidrar med ett effektivt passningsspel likaväl som tämligen många mål från sin position på mittfältet. En spelartyp som alla lag söker och många saknar. Kommer vara otroligt betydelsefull som lagets spelfördelare.

Lagspelare: Paul McShane

En stabil mittback som fått en ny och mer betydelsefull roll i laget sedan Bruce tagit över som manager. Har varit skadedrabbad och stora delar av förra säsongen gick bort på det viset, men tog tillbaka sin plats i laget mot slutet av förra säsongen när Hull på dramatiskt möjliga vis tog sig tillbaka till Premier League.

Framtidsspelare: Robbie Brady

Brady är en av många unga spelare som Hull har norpat från Man Utds akademi, och är en snabb, teknisk och förhållandevis målfarlig spelare som kan spela såväl vänsterytter som vänsterback. Brady på vänsterkanten är ett utmärkt komplement till Elmohamady på högerkanten.

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Sätt den defensiva organisationen!

Under förra säsongen i The Championship, och sin första säsong i Hull, så experimenterade Bruce flitigt med en trebacklinje, och mycket offensiva wing backs. Det är modigt på sitt sätt i The Championship, men förmodligen en väldigt riskabel taktik i Premier League. Med hög risk följer dock möjlighet till hög avkastning. Det viktiga för Hull kommer dock vara att inför säsongen ha bestämt sig för hur de vill organisera sitt defensiva spel, så att de tvingas till så få justeringar som nödvändigt under säsongen.

Största utmaningen under säsongen: Få till anfallsspelet!

Ett av de klassiska problemen med de fotbollslag som står under Bruces ansvar brukar vara svårigheten att göra mål. Förra säsongen hade Hull också problem med detta, även om svårigheterna då också kunde spåras till skadan på Matty Fryatt. Inför den här säsongen har Hull definitivt värvat kvalitet till sin anfallsuppsättning, men Hull måste också få sitt offensiva uppbyggnadsspel att fungera, under betydligt högre press i Premier League än vad de är vana vid från The Championship.

:::

Premier League. Inte många tippade inför förra säsongen att Hull skulle vara en av klubbarna som gick upp i Premier League. Efter mycket dramatik under säsongens sista omgång så blev det ändå så. Hull måste räkna med nästan lika mycket dramatik om de ska kunna hålla sig kvar.

FA-cupen. Omgång för omgång gäller här för Hull, som knappast kan ha några realistiska förhoppningar om att vinna cupen eller ens ta sig till semifinalspelet på Wembley. Men kan de få några cuphelger, och kanske ett riktigt stormöte hemma på KC Stadium så är det gott nog.

Ligacupen. Hulls prioriteringar den här säsongen kommer inte ha något med cupspelet att göra över huvud taget. Återigen beror väldigt mycket på lottningen så klart, känslan är ändå att Hull kommer vara väldigt sårbara även om de lottas mot motstånd längre ned i seriesystemet.

:::

Målsättning 2013-14: Hålla sig kvar i Premier League!

Hull kan bara ha en enda målsättning den här säsongen och det är att hålla sig kvar i Premier League. Förra gången de befann sig i Premier League så lyckades de med detta med minsta möjliga marginal, under säsongen 2008-09, men den här säsongen är uppgiften svårare än någonsin tidigare. Det är på förhand svårt att se vilka klubbar som nu befinner sig i Premier League som Hull skulle kunna komma före. Av de tre nykomlingarna så är det för tillfället dessutom Cardiff som känns starkast.

:::

Hull City som TV-serie: Glee

Det här kan vara den mest långsökta kopplingen av dem alla. Men det är något med Hull som får mig att börja tänka på en high school-musikal. Kanske är det deras amerikanskt influerade alias ”The Tigers”. Kanske är det färgerna på tröjan, kanske är det namnet på arenan, KC Stadium. Kanske lever de plågsamma minnena av Phil Browns allsång i maj 2009 kvar i mitt huvud. För mig fattas det i stort sett bara cheerleaders på läktarna och på planen under halvtid för att fullborda den mentala likheten.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-02 kl 16:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons