Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I en annan del av England

Lite grann i skymundan av transfersagor, spökskador och mer eller mindre meningslösa träningsmatcher till hutlösa priser så sparkade den här säsongens upplaga av Ligacupen igång igår kväll.

A pot worth winning.

Redan nu vet vi dock att förra säsongens succélag Bradford, inte kommer få någon möjlighet att upprepa sina bravader. De förlorade tungt igår kväll borta mot Huddersfield.

På torsdag, lagom till fikarasten på eftermiddagen, lottas den andra omgången av Ligacupen. Då går också klubbarna från Premier League in i turneringen, dock ej de klubbar som deltar i europeiskt cupspel. De går in först under tredje omgången.

På något sätt finns det ändå en alldeles särskild charm i de här tidiga omgångarna. Dels har det så klart att göra med att klubbarna är lite mindre allmänt kända. Dels har det helt säkert att göra med att vi fortfarande befinner oss i säsongens babystadie.

Låt oss kort sammanfatta gårdagen:

:::

Tre favoritsegrar

(1) Exeter 0-2 QPR. Inget snack om saken alls på St James’ Park i Exeter där QPR gjorde processen kort med hemmalaget. Charlie Austin gjorde 0-1 redan efter tre minuter, och i början av andra halvlek så ordnade nyförvärvet Danny Simpson det matchavgörande målet.

(2) York 0-4 Burnley. En match som rimligtvis måste ha förväntats bli rätt ensidig när League Two-laget York ställs mot Burnley från The Championship. Men The Minstermen höll 0-1 långt in i matchen, innan Burnley till sist började rulla in bollarna under matchens sista fjärdedel.

(3) Nottingham Forest 3-1 Hartlepool. Hemma på City Ground ska Forest inte förlora en sådan här match, och det var de heller inte i närheten av att göra igår kväll. Matchen avgjordes med två snabba mål fram till 3-0 i mitten av andra halvlek. Forest är ingen rolig motståndare i andra omgången.

Tre skrällar

(1) Middlesbrough 1-2 Accrington Stanley. Middlesbroughs säsong har börjat bedrövligt. Förlust hemma i ligapremiären, och så knall och fall mot Stanley igår. Accrington imponerade som vände ett tidigt underläge. På 31 avslut lyckades Middlesbrough göra ett mål. Stanley gjorde två mål på fem avslut.

(2) Brighton 1-3 Newport. Vi ska i och för sig inte underskatta betydelsen av att Brighton drar på sig ett rött kort i 67:e minuten i ledning 1-0. Men det är ändå starkt av nykomlingarna i League Two att vända på bortaplan mot Brighton, och vinna efter förlängning.

(3) Morecambe 1-0 Wolves. Visst har Wolves störtdykt på två säsonger från Premier League till League One, men man kan ändå tycka att de borde kunna klara av att hantera Morecambe. Matchen stod länge och vägde, men Ryan Williams avgjorde i 84:e minuten för hemmalaget.

Tre rysare

(1) Birmingham 3-2 Plymouth. En match som stod 0-0 i halvtid men där precis allt hände i andra halvlek. De båda lagen utbytte mål fram till 1-1 men i 84:e minuten bröt hela helvetet löst. Scott Allan gör 2-1 innan Lewis Alessandra kvitterar i 90:e minuten. Tidigt under förlängningen så avgör dock Kyle Bartley för hemmalaget med sitt 3-2-mål.

(2) Cheltenham 4-3 Crawley. Förlängning krävdes också på Whaddon Road där det en bra bit in på andra halvlek såg ut som om Crawley gjort vad som krävdes för segern, när Nicky Adams gör 1-3. Tio minuter senare har dock Cheltenham lyckats göra två snabba mål. Stor matchhjälte blir Byron Harrison som både kvitterar och avgör mot slutet av förlängningen.

(3) Sheffield United 1-2 Burton Albion. En match som länge stod och vägde mellan The Blades och Burton. Det stod 1-1 och matchen var på väg mot förlängning när Chris Hussey avgjorde för Burton på tilläggstid. Kanske inte någon skräll, men i alla fall ett överraskande resultat.

:::

Den första omgången av Ligacupen är dock inte helt färdigspelad. Ikväll spelas tre matcher. Notts County mot Fleetwood, Carlisle mot Blackburn, och inte minst Leeds mot Chesterfield.

Där vinner Fleetwood, Blackburn och Leeds.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-07 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons