Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En helg som straffade sig för Arsenal

Peter Hyllman

Man får respektera de som tänker på Arsenal och håller fast vid den förvisso korrekta uppfattningen att det är två veckor kvar av transferfönstret, och mycket kan hända ännu.

Samtidigt är jag rätt övertygad om att de som lyfter fram detta absolut inte hade förväntat sig den här situationen i början av sommaren, när allt prat var som mest upphetsat om Arsenals enorma kassakista som de skulle köpa spelare för.

En match är bara en match, och det tjänar inget till att hetsa upp sig över det, men det är svårt att se det som ett positivt läge.

Arsene Wenger säger sig jobba 24 timmar om dygnet på att hitta spelare att värva till Arsenal. Vilket förvisso vore imponerande om det stämde, men i så fall hade han kanske vunnit på att tänka lite mer på lördagens match.

Nu har han emellertid en ny match att tänka på. Fenerbahce borta på onsdag och det är en match till vilken Arsenal har ett inte helt avundsvärt skadeläge.

Annons

Men, det är sådana här matcher som Arsenal och Arsene Wenger är så bra på.

:::

Arsenal lär drömma mardrömmar om straffar efter den här helgen.

Dels två straffar mot sig mot Aston Villa, varav båda blev mål på antingen ett eller annat sätt.

Liverpool som vinner med 1-0 efter att debuterande Simon Mignolet räddat en straff i slutminuterna.

Tottenham som vinner med 1-0 efter att nyförvärvet Roberto Soldado nätat på straff tidigt i andra halvlek.

Den stora mardrömmen är dock om det visar sig att ännu en förslösad sommar till sist straffar sig för Arsenal.

:::

Regerande mästarna Man Utd gick in i ligaspelet i lördags. Vilken drömstart för David Moyes förresten.

Blivande mästarna Man City går in ikväll, hemma mot Newcastle. Ögonen inte minst på Man Citys nyförvärv: Fernandinho, Jesus Navas, Stevan Jovetic och Alvaro Negredo.

Annons

Blivande mästare om jag nu får rätt i min prediktion. Men där har jag ju aldrig ett enda rätt har det visat sig.

:::

Viktigt för Liverpool att vinna. Och vilken debut för Simon Mignolet. Omedelbar hjälte på Anfield.

:::

Fantastiskt mottagande för José Mourinho på Stamford Bridge. Roligt också när speakern sa att han såg mer fram emot att presentera den här managern än den förra.

I en härlig blandning av civil olydnad och populism.

:::

Transferkollen

Pablo Osvaldo – Southampton, £13m. Premier Leagues skövling av La Liga och Serie A fortsätter. Spännande prestigevärvning av Southampton som kan få ett intressant anfall med Osvaldo och Rickie Lambert. Saftig köpesumma för Southampton också som satsar friskt i sommar. Med beröm godkänd (++++)

:::

Det är ändå helt otroligt vad snabbt det svänger.

I början av sommaren var det ingen hejd på optimismen i Arsenals supporterläger. Då var man nästan tvungen att dämpa entusiasmen och försöka uppmana till realistiska förväntningar. Det var titelstrider och hans moster.

Annons

Och nu är det helt plötsligt kris och ett smärre under om Arsenal klarar en plats bland de fyra, buande på Emirates och häcklande av Arsene Wenger. Det var det här med supporterskapets manodepressivitet. Kanske är det dags att börja knapra betablockerare.

:::

Säsongens första hörna kommer imorgon. Hann inte med den till idag då jag kom hem från resa väldigt sent på söndag kväll.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-19 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto