Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Wales dominerar i Englands europeiska cupspel

Ständigt denne Joey Barton. Igår kväll twittrar han framför kvällens fotboll att Roy Hodgson minsann borde plocka med Aaron Ramsey i sin nästa engelska landslagstrupp. Reaktionen var naturligtvis den väntade. Horder av fotbollsfans som ifrågasätter Bartons sinnestillstånd surt påpekandes att Ramsey minsann kommer från Wales. Inte bara det, han är dessutom lagkapten i Wales.

Ändå tycker jag inte man ska gnälla för mycket på Joey Barton. För hans faux pas visar ändå på ett genomgående mönster inom engelsk fotboll för tillfället, det vill säga att Wales står mycket högt i kurs. Två walesiska klubbar i Premier League exempelvis, varav en också spelar i Europa League och vann Ligacupen förra säsongen.

Det visar sig också att mycket av det engelska deltagandet i veckans europeiska cupspel är präglat av Wales. Och när Swansea och Tottenham i sina respektive kvalmatcher i Europa League möter Petrolul Ploiesti respektive Dinamo Tbilisi, två östeuropeiska klubbar med namn som orsakar vrickade tungor, så är ju det en lustig observation att göra.

:::

Aaron Ramsey dominerar för Arsenal

Jag bloggade igår om Arsenals styrka i den typ av matcher de ställdes för igår, och med facit i hand så var det naturligtvis en utmärkt förutsägelse. Vilken befrielse för Arsenal som nu kan boka in Champions League också den här säsongen.

Huvudpersonen för Arsenal,på Sukru Saracoglu Stadi i Istanbul, var Aaron Ramsey, som från sin position från mittfältet styrde matchen till Arsenals favör. Ramsey, som under förhållandevis lång tid varit Arsenalfansens syndabock, men som alltmer växt fram som en av lagets främsta spelare.

En levande påminnelse om varför Arsene Wenger är manager för Arsenal, och varför supportrar inte är det. Om supporteropinionen fått råda så hade inte Ramsey spelat i Arsenal nu.

Swansea marscherar vidare

Efter att ha avfärdat Malmö FF lika enkelt som en parkbänkspoet sänker en Marinella så ställs Swansea inför nästa motståndare i sin jakt på europeisk ära och berömmelse, i den sista kvalomgången innan gruppspelet tar vid.

Petrolul Ploiesti alltså. Rumänskt motstånd med ett namn som klingar gas- eller oljefinansierat. Det borde dock inte störa Swansea, snarare får det dem väl att känna sig som hemma i Premier League.

Precis som mot Malmö FF så måste Swansea alltså börja på hemmaplan. Och precis som mot Malmö FF så hoppas nog Michael Laudrup att Swansea kan avgöra cupmötet redan i den första matchen, så att de kan defilera genom den andra matchen, och lägga sitt fokus och sin kraft på ligaspelet och på sitt försvar av Ligacupen.

Gareth Bales skugga faller över Tottenham

Ända bort till Georgien har Tottenham begett sig för att spela fotboll, men inte ens där borta kommer de undan Gareth Bales vara eller icke vara i klubben. Nu verkar det alltmer som om en flytt till Real Madrid är på väg att bli realitet.

Påstått initierade källor rapporterade under gårdagen att det enda som återstår i en affär som innefattar drygt £90m samt Fabio Coentrao är att Tottenham och Coentrao ska komma överens om de personliga villkoren. I skrivande stund menas att affären bekräftas inom loppet av några timmar.

Att Tottenham dessutom spenderar stora summor på spelare den här sommaren antyder att de räknar med en stor spelarförsäljning. Gareth Bale blir därmed den första av sommarens tre stora transfersagor som närmar sig någon form av konklusion.

Men innan någon affär faktiskt blir av så måste Tottenham i någon mening så klart sväva i ovisshet. Själva matchen mot Dinamo Tbilisi är det nog inte många som fäster så mycket uppmärksamhet vid för tillfället, den georgiska klubben är alldeles för lågintressant för det.

I det ligger naturligtvis en fara för Tottenham. Precis som det kommer göra ända fram till transferfönstrets slut innan affären med Real Madrid är antingen avslutad eller avfärdad.

:::

Transferkollen

Jason Puncheon – Crystal Palace, lån. Jag börjar i och för sig seriöst tröttna på Ian Holloways offensiva värvningar, men kantspelet är trots allt i behov av förstärkning, särskilt då sedan Wilfried Zaha lämnat klubben. Holloway känner Puncheon väl sedan deras tid tillsammans i Blackpool. Väl godkänd (+++)

Johan Elmander – Norwich, lån. Om en svensk anfallare anser sig vara för bra för Norwich så får man väl pröva med en annan. Norwich har redan Ricky van Wolfswinkel och Gary Hooper, men Elmander är en stark breddvärvning med erfarenhet från Premier League. Väl godkänd (+++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-22 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons