Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Historien upprepar sig aldrig. Fotbollsklubbar gör det däremot ofta.

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Det är lätt hänt att det blir så i supportervärlden, och kanske inte minst om man råkar vara supporter till Arsenal. Få fans framstår som fullt så manodepressiva.

Oron var stor inför veckans match mot Fenerbahce. Glädjen och lättnaden desto större efter matchen.

Men det är också väldigt lätt hänt att en sådan match leder till en mental och psykologisk urladdning. Lättnaden är så stor att laget inte riktigt hinner ladda om batterierna.

Vi har sett det förr. Arsenal befann sig i rätt precis samma sits för två år sedan. De hade med knapp marginal lyckats besegra Udinese i Champions League-kvalet. För att i den därpå följande ligamatchen åka på 2-8-torsk borta mot Man Utd.

Nu är inte Fulham på något vis Man Utd, men det är ändå ett Londonderby och Fulham fick med sig ett imponerande resultat i första omgången, de har en vass anfallsuppsättning och de har sedan förra veckan förstärkt med Scott Parker på det defensiva mittfältet.

Om jag inför matchen mot Fenerbahce varnade för att underskatta Arsenal så är det nu läge att för Arsenal höja ett varningens finger för att något liknande händer nu som för två år sedan.

:::

Psykologi är aktuellt även i ett annat avseende den här omgången. Det vill säga den skilda psykologin mellan hemmaplan och bortaplan, något som naturligtvis är extra påfallande i och med den andra omgångens olika hemmapremiärer.

Fulham vann alltså borta mot Sunderland i första omgången. Imponerande om än något lyckosamt. Därefter har de alltså värvat Scott Parker. Men med hemmaplan kommer också andra förväntningar, och det ska bli intressant att se om Fulham då kan prestera på samma sätt.

Om de lyckas med det så finns det anledning att möjligen omvärdera Fulhams säsong. Jag trodde ju de skulle få det kämpigt.

I ungefär samma sits befinner sig Aston Villa och Southampton. Aston Villa har ju haft en ren mardrömsinledning på säsongen sett till spelschemat. Två bortamatcher mot först Arsenal och därefter Chelsea. Resultatmässigt har det gått desto bättre. Tre poäng var mer än väntat mot Arsenal och mot Chelsea förtjänade de nog mer än förlusten de fick.

Nu möter de alltså Liverpool, fast på hemmaplan. Om de kan upprätthålla samma spel på Villa Park så kommer övre halvan av tabellen vara en fullt realistisk målsättning för Aston Villa.

:::

Det är inte utan att man känner att Willians turer den här sommaren på något sätt bättre än något annat illustrerar den moderna fotbollens näringskedja.

Först kommer stor fisk i form av Liverpool och hugger på Willian.

Därefter kommer ännu större fisk i form av Tottenham och tuggar i sig Liverpool. Sedan kommer jättestor Champions League-fisk i form av Chelsea och slukar Tottenham.

Att bli sur på Chelsea tycker jag dock inte man har något för. Om inget kontrakt är påskrivet så är spelaren inte klar för klubben. Och är spelaren inte klar för klubben så är det öppet för andra klubbar att förhandla med spelaren.

Det är lite därför jag brukar vänta med att betrakta en värvning är färdig till dess att den verkligen är färdig. Med överprickade i:n och korsade t:n.

En galen sommar är det hur som helst.

:::

Dagens matcher: Fulham vs Arsenal (13:45), Everton vs West Brom, Hull vs Norwich, Newcastle vs West Ham, Southampton vs Sunderland, Stoke vs Crystal Palace, samt Aston Villa vs Liverpool (18:30).

Vi har några matcher som känns som tydliga värdemätare för en eventuell nedflyttningsstrid. Hull mot Norwich är en match i vilken båda lagen så att säga behöver visa musklerna. Likaså Stoke vs Crystal Palace, där Stoke har en bättre chans att kanske uttrycka sig själva än vad de hade borta mot Liverpool. Det blir också intressant att se om Newcastle klarar av att hitta sig själva på hemmaplan.

Min gissning: Fulham vs Arsenal – 1, Everton vs West Brom – 1, Hull vs Norwich – X, Newcastle vs West Ham – X, Southampton vs Sunderland – 2, Stoke vs Crystal Palace – 1, samt Aston Villa vs Liverpool – 1.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-24 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons