Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hörnan: Hull och Cardiff tar fajten!

:::

Man Citys problem på fasta situationer

Det är en ny manager i Man City, men Manuel Pellegrini påminde inte så lite om Roberto Mancini när han strax efter förlusten mot Cardiff yttrade följande uttalande: ”Cardiff won the match, but I think we played better.”

Det går ju alltid att diskutera vad som menas med att spela bättre. Cardiff låg så klart lågt med sitt lag och satsade på snabba spelvändningar. Man City hade alltså mycket boll men hade svårt att skapa något. Cardiff genomförde sin taktik, går det att spela bättre än så?

Annars fick vi kanske en ledtråd om vad som kan bli Man Citys akilleshäl den här säsongen. De fasta situationerna. Cardiffs två sista mål, som avgjorde matchen, kom båda till på hörnor. Vincent Kompany och Matija Nastasic saknades förvisso båda två, men organisation ska inte behöva bero helt och hållet på individer.

Pellegrini har fått mycket beröm för sitt taktiska sinnelag. Men kanske gäller detta det ”rörliga” spelet ute på planen. En lärdom är kanske att de fasta situationerna har en mer avgörande betydelse i Premier League.

Samma procedur som förra gången för Tottenham och Liverpool

Det var lite grann som att ta matcherna från den första omgången, lägga ett kalkerpapper över dem, och på något lustigt sätt så framträdde matcherna i den andra omgången som en ren kopia.

Liverpool gör mål en bit in i den första halvleken mot Aston Villa. Naturligtvis är det Daniel Sturridge som gör målet. Matchen rullar vidare men inget mer händer i målväg. Liverpool håller ut och vinner med 1-0.

Tottenham å sin sida har lite svårt att få hål på sitt motstånd och går in i halvtidsvilan med 0-0 som resultat. Efter inte alltför lång tid av andra halvlek så får Tottenham straff igen, ännu en gång kanske något givmilt. Naturligtvis är det Roberto Soldado som gör målet. Matchen rullar vidare men inget mer händer i målväg. Tottenham håller ut och vinner med 1-0.

Det är ändå imponerande av både Tottenham och Liverpool att ha sex poäng efter dessa båda matcher. Det känns som att de tidigare säsonger kanske bara hade haft två poäng efter dem, möjligen fyra.

Tottenham å sin sida är säkert bara glada åt att kunna få straffar igen. Två redan den här säsongen efter inga förra säsongen. Undrar om det hänger ihop med att Gareth Bale inte spelar?!

Crouching Tiger, Hidden Dragon

Det har ju pratats om att nykomlingarna kommer få det väldigt svårt i Premier League den här säsongen. Men i den andra omgången så visade både drakarna och tigrarna sina tänder.

I sina första respektive hemmamatcher så gick de båda lagen på knock.

Nog var Cardiffs seger den mest imponerande. Inte bara att de vann mot Man City utan att de faktiskt vände och vann. Det är svårt att slå topplag, det är ännu svårare att slå dem ur underläge.

Men frågan är om inte Hulls seger ändå var i någon mening viktigare. Detta då de faktiskt vann mot Norwich, som är en potentiell konkurrent därnere i nedflyttningsstriden. I en ligatabell är det ofta just matcherna mot lagen runtomkring som är viktigast att vinna.

::

Omgångens vinnare: Arsenal, Cardiff och Hull.

Omgångens förlorare: Aston Villa och Man City

Omgångens manager: Arsene Wenger. Stort jobb av den gamle räven att under sådan press och dylika förutsättningar leverera en sådan vecka med sitt Arsenal. Mos av både Fenerbahce och Fulham.

:::

Transferkollen

Willian – Chelsea, £30m. Det är naturligtvis en väldigt duktig spelare, och med tanke på att Frank Lampard knappast är kvar i Chelsea så värst länge till så kan de också komma att ha stor nytta av spelaren i framtiden. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-25 kl 21:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons