Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ingen transfer request från Wayne Rooney

På något vis känner jag mig den här veckan som ett barn dagen innan julafton.

Det är bara några få dagar kvar till dess att transferfönstret stänger och alla dess galenskaper upphör, i alla fall för en liten tid. Dessutom, inom loppet av två dagar kommer både Ligacupens tredje omgång och Champions Leagues gruppspel att lottas.

Den engelska fotbollssäsongen börjar liksom falla på plats.

Jag kommer att blogga i samband med dessa lottningar, då det onekligen är det nya som inträffar under veckan. Det betyder att jag samtidigt under dessa dagar väljer att titta lite övergripande på det som allmänt händer och är aktuellt inom engelsk fotboll.

Så, vad nytt har annars hänt i England?

:::

Det har blivit till synes klart att Wayne Rooney stannar i Man Utd. I alla fall under det här transferfönstret.

José Mourinho gjorde ju sitt bästa efter måndagens match att tvinga fram en offentlig transferbegäran från Wayne Rooney. Någon sådan var dock inte Rooney villig att leverera.

Då återstår frågan vad det då egentligen betyder. Det är förvisso så att en transfer request betyder absolut ingenting för Man Utds benägenhet att sälja Rooney. Så Rooney har naturligtvis inget som helst incitament att göra en transfer request om han bedömer Man Utd som fullständigt ovilliga att sälja honom.

Så att se det hela som någon form av bekräftelse på att Wayne Rooney aldrig velat lämna Man Utd är inte möjligt. Å andra sidan är det inte helt lätt att utläsa vad Rooney egentligen vill över huvud taget.

David Moyes har i alla fall lyckats med vad som var en av hans huvuduppgifter den här sommaren. Att reda ut Wayne Rooney-frågan. Eller om han har skjutit den på framtiden. Det återstår att se.

Något skäl att betvivla Wayne Rooneys arbetsinsats verkar hur som helst inte finnas.

:::

Hur länge har egentligen Gareth Bale varit ”klar” för Real Madrid nu? Dags att göra slut på den där soppan kan jag tycka. På ett sätt eller ett annat.

:::

Det var naturligtvis klart redan innan avspark igår kväll, men Arsenal spelar alltså Champions League för 16:e säsongen i rad. Och det är ju minst sagt imponerande.

Fler nya skador igår dock. Även om det i alla fall i Jack Wilsheres fall kan finnas en och annan baktanke med den skadan, så här med ett landslagsuppehåll i faggorna.

:::

Skadeproblem även i Liverpool som igår kväll fick Kolo Touré utburen på bår. Desto mer onödigt då det skedde i förlängning mot Notts County, efter att Liverpool gått fram till en 2-0-ledning dessförinnan. Men till slut lyckades man i alla fall vinna.

Pyrrhusseger?

:::

Transferkollen

Oussama Assaidi – Stoke, lån. Jag var inte övertygad om Assaidis kvalitet när Liverpool köpte honom, och jag är inte övertygad om att han duger något till åt Stoke heller. Men det är en snabb yttermittfältare, vilket passar hyfsat väl in i vad Stoke kan tänkas behöva. Godkänd (++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-28 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons