Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-genomgång inför sista transferdagen

Peter Hyllman

Arsenal. Skroderade hejvilt i början av sommaren om alla sina pengar men har sedan dess bara värvat två spelare på fria transfers. Behöver framför allt tänka på en anfallare av världsklass. Igår exploderade dock twitter i en ryktesorgasm om att Mesut Özil var på väg till klubben. Ännu en offensiv mittfältare med andra ord. Det vore en uppgradering i spetskvalitet, men det är oklart om Özil vill lämna Real Madrid.

Aston Villa. Aston Villa valde att agera tidigt det här transferfönstret. Med all sannolikhet så beror någon mer aktivitet under dagen på om Aston Villa först lyckas bli av med sina överflödiga spelare, såsom Stephen Ireland och Alan Hutton. I så fall bör det vara mittfältet som är Paul Lamberts först prioriterade område.

Cardiff. Cardiff har gjort några stora värvningar den här sommaren. Dock var klubbens första rekordköp av anfallaren Andreas Cornelius något av en besvikelse då han har gått och närmast omedelbart blivit skadad. Försvaret är starkt i Cardiff så om de ger sig ut på jakt under dagen så lär det först och främst vara en anfallare som står på agendan.

Annons

Chelsea. Offensivt har Chelsea värvat på precis som de brukar. Schürrle, van Ginkel och Willian är samtliga långsiktiga värvningar som dock kan börja prestera omedelbart. Samuel Eto’o är en mer kortsiktig lösning som är rätt tänkt när Chelsea misslyckades med sin värvning av Wayne Rooney. Portos yttermittfältare Christian Atsu är den spelare som ryktas mest ihärdigt till Stamford Bridge, själv skulle jag dock efterfråga en mittback av hög kvalitet.

Crystal Palace. Segern i lördags bör ha lugnat ned både Ian Holloway och klubbstyrelsen något, men Crystal Palace lär ändå vilja få in lite mer rutin och erfarenhet i laget. Crystal Palace kopplas ihop med många spelare för tillfället och det vore inte särskilt överraskande om de kommer visa sig vara en av dagens mest aktiva klubbar.

:::

Everton. Det är inte så mycket att Roberto Martines inte har värvat spelare som att han mest bara har plockat över gamla Wigan-spelare. Det är naturligtvis värvningar det med, men det är svårt att bli särskilt upphetsad över dem, inkvoterade som nästan känns. Vad Everton hittar på under dagen kommer till stor del bero på vad som händer med Marouane Fellaini och Leighton Baines, som båda ryktas vara på väg bort från klubben. James McCarthy och Gareth Barry är två heta kandidater för Everton.

Annons

Fulham. Martin Jol har gått på engelsk rutin till största delen den här sommaren i form av Scott Parker och Darren Bent. Fulhams försvar har sett stabilt ut under säsongsinledningen, men en skada på antingen Aaron Hughes eller Brede Hangeland och Fulhams försvar ser tunt och sårbart ut. Det är inte omöjligt att Jol vill förstärka under dagen.

Hull. Nykomlingarna har förstärkt med idel Premier League-erfarenhet, inte minst verkar köpet av Tom Huddlestone ha varit riktigt lyckat, en potentiell mittfältsgeneral. I anfallet finns redan Aluko och Danny Graham, men Steve Bruce ryktas nu vara intresserad av världens genom tidernas bäste anfallare, det vill säga Nicklas Bendtner.

Liverpool. Agerade tidigt i somras för att värva Simon Mignolet, Luis Alberto, Kolo Touré och Iago Aspas, men har därefter legat förhållandevis lågt, alternativt blivit utkonkurrerade om andra spelare. Liverpool behöver förstärka dels mittförsvaret och troligtvis också det offensiva mittfältet. Föga förvånande har Liverpool precis gjort klart med PSG:s mittback Mamadou Sakho, och ett par offensiva spelare sägs också vara på väg. Annars är dagens stora frågetecken vad som händer med Luis Suarez.

Annons

Man City. Imponerade tidigt på transfermarknaden med sina köp av Jesus Navas, Fernandinho, Alvaro Negredo och Stevan Jovetic. Skadeproblem i backlinjen har därefter forcerat Man Citys hand och de har försökt med Pepe men verkar nu ha fastnat för Martin Demichelis. Så här i elfte timmen så börjar det också pratas hejvilt om Milans El Shaarawy.

:::

Man Utd. De regerande mästarna har visat upp ett tämligen vekt transferfönster. Inte så mycket för att så väldigt många värvningar behövdes, men för att klubben haft en onödigt hög svansföring i transferfrågan. Man Utd behöver framför allt en eller ett par centrala mittfältare av hög klass, och nu säger ihärdiga rykten att Marouane Fellaini ska vara mer eller mindre klar. Återstår att se. Leighton Baines känns dock mer som en snuttefiltsvärvning av David Moyes.

Annons

Newcastle. Ligans bäste fotbollsdirektör har knappast gjort skäl för sitt helt egna epitet den här sommaren. Så här långt har Loic Remy anslutit på lån men det var knappast vad som var klubbens ambitioner i början av sommaren. Alan Pardew vill ha minst en anfallare till i laget och försvaret ser oroväckande tunt ut. Vad som händer under dagen kan avgöra känslostämningarna i klubben för ett bra tag framöver.

Norwich. Har gjort ett imponerande transferfönster så här långt med två stora värvningar i Ricky van Wolfswinkel och Leroy Fer, en klok värvning i Johan Elmander, och en visionär värvning av Nathan Redmond. Hatten av för Chris Hughton, en av ligans mest underskattade managers. I och med Elliott Bennetts långtidsskada är det dock inte omöjligt att Norwich använder dagen till att försöka värva en yttermittfältare.

Annons

Southampton. Southampton har dansat ännu en sommar och överraskat valda delar av fotbollsvärlden. Två gånger har man knäckt sitt egna transferrekord och framför allt tre spelare har värvats in; Dejan Lovren, Victor Wanyama och Pablo Osvaldo. Min gissning är att Southampton har handlat klart och att Mauricio Pochettino inte hittar på något under dagen.

Stoke. Värvningarna av ytterbackarna Marc Muniesa och Eric Pieters visade att Mark Hughes försökte adressera det som länge varit Stokes dilemma, oförmågan att fylla på och skapa chanser framåt. Ett annat dilemma var och är dock att Stoke helt enkelt har väldigt svårt att göra mål. Stoke letar med ljus och lykta efter en anfallare, men sådana är svåra att hitta för rimliga pengar på transferfönstrets sista dag.

:::

Sunderland. Paolo Di Canios stora ombyggnationsprojekt har fått en minst sagt skakig start, och redan börjar det knaka i fogarna på Stadium of Light. Hela elva nya spelare har köpts in den här sommaren. Många unga, ännu fler oprövade, men Jozy Altidore och Emmanuele Giaccherini har alla möjligheter att bli bra spelare för Sunderland. Sunderland ser dock fortfarande oroväckande svaga ut på centralt mittfält. Om Sunderland handlar mer så bör det vara dit.

Annons

Swansea. I tysthet så har Michael Laudrup gjort ännu ett i mina ögon utmärkt transferfönster. De värvningar det pratas mest om är naturligtvis Jonjo Shelvey och Wilfried Bony, men inte heller köpen av Alejandro Pozuelo, Jordi Amat och José Cañas ska underskattas. Swanseas lagbygge är starkt och jag betvivlar att de är särskilt aktiva den här dagen.

Tottenham. Har knappast så mycket mer att göra den här sommaren. De valde klokt nog att genomföra alla sina köp innan de gjorde klart med försäljningen av Gareth Bale till Real Madrid, och för närmast en nollsumma så har de värvat in sju nya spelare av hög kvalitet. Fortfarande ser de dock något tunna ut både på anfallssidan och på vänsterbacken. Men det blir inga fler spelarköp för Tottenham.

West Brom. När West Brom förlorade mot Swansea i helgen så klagade Steve Clarke öppet på att laget saknade kreativ kraft på mittfältet. Värvningarna av Nicolas Anelka, Scott Sinclair och Matej Vydra har av olika skäl berömts, men oavsett vad man anser om dem så måste någon få fram bollen till dem. Men West Brom håller hårt i sin plånbok.

Annons

West Ham. Sam Allardyce agerade tidigt under sommaren och gjorde klart med den permanenta värvningen av Andy Carroll. Plundringståget i Liverpools skafferi fortsatte med den smarta värvningen av Stewart Downing. Ricardo Vaz Te har öppet förklarat att han vill lämna West Ham, och om han försvinner så är West Ham på marknaden för ännu en anfallare.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-09-02 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto